Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mi jako osobie która uważa, że szklanka w połowie jest pusta, a nie pełna w stosunku do takich rewelacji, nasuwa się kilka pytań:
- najmniej istotne ile to będzie kosztowało, bo cenę i tak wyreguluje rynek popyt/podaż,
- tak jak MC zauważył problemem będą odbitki, bo nawet papiery fotograficzne do wydruku konwencjonalnej fotografii 2D do tanich nie należą, szczególnie jeżeli chcemy sięgnąć po coś z półki 270g czy choć by 230g (może za mało zarabiam, ale używam raczej 170g, a te "lepsze" no tak od święta ) a tam już pokazano, że to jakiś specjalny papier.
- czyżby także nowa drukarka?
- a co z monitorami, jeżeli w ów aparacie zastosowano jakiś wyświetlacz 2.8" czy mają jakąś tam 8.4" ramkę która nie jest w żadnej super technologii, to czemu na stronie nie zamieścili przykładowego zdjęcia, żeby każdy mógł się już napalić i zacząć zbierać kasę.
- Nio i teraz pomimo, że cenę aparatu jak napisałem ureguluje rynek, to i tak do tanich nie będzie należał, ponieważ jak wiadomo dzisiejsze dostępne na rynku SLR do tanich nie należą pomimo, że jest na nie duże zapotrzebowanie i śmiało możemu mówić o masowej produkcji, i mają one tylko jeden sensor - a to w aparacie jest najdroższe. do tego dochodzi jakiś super super procek 3D (znów koszta) ...
- A teraz najlepsze kto będzie kupował po dwa lensy !!!
Przychodzi zapalony fotograf 3D do sklepu:
Fotograf: dzień dobry poproszę 2x 24-70L i 2x 300L no może ten tańszy ze światłem f/4...
Sprzedawca: Nie ma sprawy proszę bardzo 17.000PLN poproszę .
F: proszę bardzo tu są papiery z banku na przyznany mi kredyt na najbliższe 10lat
S: OK spoko wszyscy co kupili 3D tak płacą bo się już zrujnowali na body, drukarkę itp
F: a poproszę jescze jakiś wzmacniany statyw do tych 300L
no właśnie mój zestaw to na razie 4 lensy body, i parę innych drobiazgów i waży 18kg. uwierzcie mi (zresztą nie jeden pewnie wie), że to nie wiele żeby tak sobie podnieść, ale to na prawdę bardzo dużo jak się gdzieś z tym idzie - zatem potrzebny byłby jeszcze do tego zestawu tragarz...
myślę że to rozwiązanie szybciej wejdzie w telefonach kom. z obiektywami mniejszymi od naparstka - jako gadżet i w bardzo wysoko profesjonalnej fotografii np. reklamowej. Ale fajnie że i takie kierunki są rozwijane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10