Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008 Co wybrac? Nikon D300 czy Canon 40D
Witam temat troche tendencyjny jako uzytkownik A200(KM) dojrzalem do przesiadki na lusterko, już prawie kupilem :
EOS 40D + EF-S 17-55 f/2.8 IS USM Lens (cena to 1260funa)
ale zobaczylem ze body D300 mozna juz miec za (1050 funa) do tego na poczatek Sigma 17-35mm f2.8-4.0 EX DG HSM za (250 funa) i mam podobna cene do pierwszego zestawu.
Pytanie ktore body jest lepsze na teraz.
A moze polecicie jakies inne szklo w podobnej cenie do Nikona?
znalazlem
""Sigma 18-50mmf2.8 EX DC Macro - Now available in HSM Nikon Fit only""(285 funa)
""Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro HSM (Nikon Mount)"" (245 funa)
Z tego co wycztalem w tescie to D300 mozna regulowac ff i bf wiec problemu chyba by nie było ze szklami tanszymi niż Nikona.
Ostatnio zmieniony przez apollo13 Pią 01 Lut, 2008, w całości zmieniany 2 razy
Pucha D300 - marzenie.
17-55/2.8 Canona mam i powiem że to jest rewelacyjne szkiełko.
Sigma przy nim wygląda blado. Lepiej wziąść Nikkora 17-55/2.8
Tylko te ceny, hmm... troche wysokie.
...co do puchy w podobnej cenie, to wydaje mi się że można pokusić się o poszukanie gdzieś 5D w tej cenie, byłby to lepszy wybór niż D300 i 40D . no oczywiście wtedy to nie wiem jak ze szkłem do niego by było na początek, ale body na pewno pierwsza klasa.
hmm, kwestia ceny, gdyby 2tys wiecej nie stanowilo dla mnie problemu, bralbym D300. a tak kupuję 40D, wolę te 2k przeznaczyć na dodatkowe szkło.
I słusznie. Szkło to najważniejsza rzecz. Pucha mniej.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Sob 02 Lut, 2008
...puchy pouzywasz dwa lata i wymienisz na nowe cudo jakie wyjdzie na rynek, moze bedzie lepsze niz obecny d300 i bedzie mialo napis canon, ale wybor nalezy do Ciebie i jakiego systemu chcesz uzywac.
i tu ciekawa jest strategia Sony - wypuszczają wiele modeli, żeby uniknąć luk pomiędzy modelami (bo na przykład D80 i D300 dzieli przepaść, brak modelu pośredniego, który byłby bezpośrednim konkurentem dla 40D czy A700)
i tu ciekawa jest strategia Sony - wypuszczają wiele modeli, żeby uniknąć luk pomiędzy modelami (bo na przykład D80 i D300 dzieli przepaść, brak modelu pośredniego, który byłby bezpośrednim konkurentem dla 40D czy A700)
Bez przesady. W chwili obecnej A300/350 i A700 tez dzieli przepasc i tez brak jest modelu posredniego.
Bez przesady. W chwili obecnej A300/350 i A700 tez dzieli przepasc i tez brak jest modelu posredniego.
miałem na myśli stan docelowy - po zapowiadanym wprowadzeniu A500 i A900
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12