Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam,
Jestem nowy na tym forum i rowniez nowy w swiecie sztuki zwanej fotografia. Aktualnie posiadam kompakta Olympus Camedia C-5060WZ. Jednak to nie jest to, o czym marze. Czytalem wiele tematow na tym forum o kupnie pierwszej lustrzanki. Poczatkowo bylem ukierunkowy marketingiem Sony i chcialem zakupic DSLR-A350 ale sam korpus, gdyz nie bylem przekonany do dodawanych obiektywow. Ale czytajac test na Optyczne.pl i na konkurencyjnej stronie(wiadomo o ktora chodzi;)) doszedlem do wniosku ze wcale nie jest tak różowo i ze marketing naprawde dziala swietnie ;D Wiele osob doradza Nikona D80, Canona 40D, Pentaxa K200 itd. Jednak ja mam pewne wymagania i nie mam zielonego pojecia jaki korpus a tym bardziej jaki obiektyw je spelni.
Wymagania :
-musi robic dobre zdjecia, wiadomo, ale firma nie gra dla mnei roli, musza byc dobre zdjecia
-jak najmniej szumow jesli to mozliwe
-uniwersalnosc, to jest rowniez bardzo wazna dla mnie cecha
-IS jesli daloby rade
-i niestety ale tryb Live View, bo nietylko jak bede korzystal z tego aparatu, a nie wszyscy beda umieli sie obsluzyc wizjerem, wiec rozwiazanie z kompaktow mile widziane.
-no i oczywiscie cena...ok 2000 zł ale moge dozbierac, ale to maxymalna granica nie do przekroczenia to 2500 zł.
-bede fotografowal architektore, imprezy, portrety, spontaniczne zdjecia, nature, krajobrazy, ogolnie to wszystko
-jesli jest jakis promyczek nadziei to szerokatnym obiektywem bylbym zachwycony
Z góry dziekuje za pomoc i jesli gdzie byl podobny na tym forum to mea culpa.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez HetMan Sob 06 Gru, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Tak i ponoć A300 ma ciut mniejszy wizjer.A koszt LV jest teraz naprawde niewielki.Kiedyś widziałem pomiędzy tymi aparatami róznice około 500 złoty teraz sa to okolice 100 Ba nawet w fotojokerze niedawno widziałem,iż obydwa aparaty były w tej samej cenie.Być może wkradł się jakiś błąd,ale napewno mi się to nie przewidziało
Nie lubię za bardzo doradzać, bo kazdy ma swoje upodobania i swój rozum. Jednak, gdybym to ja kupował lustrzankę z myslą o LV to rzeczywiscie byłbym zawiedziony (Nikon D90). Ta funkcja wydaje się jakaś "doczepiona" na siłę. Dziwne to jakieś..
Dobry kompact, jakaś hybryda, wydaje się naprawdę optymalnym rozwiązaniem.
Dla mnie LV nie jest niezbedny, ma on raczej sluzyc jako dodatek i udogodnienie dla innych ktorzy korzystac beda z tego aparatu. Wiem, ze puszka nie robi az tak duzego znaczenia jak obiektyw wiec zasadniczo to o to sie rozbija moj budzet bo czy kupie body Canona, Nikona, Pentaxa czy Sony to zdjecia zaleza od mojej inwencji i obiektywu i na koncu od korpusu.
dawid_ [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008
G10 - Świetna, metalowa obudowa, funkcjonalność. Czego chcieć więcej do domowego pstrykania?
A może Panasonic Lumix G1? Tyle, że cena jeszcze nie taka jak trzeba.
Jeśli ma być lustro to Nikon D80.
Ja bym starał się kupić coś takiego:
http://www.ceneo.pl/319308
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11