Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 27 Gru, 2008
Alpha 300 czy Alpha 350
Autor Wiadomość
majkel21 
Nowy

Wysłany: Sob 27 Gru, 2008   Alpha 300 czy Alpha 350

Witam!

Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Sony Alpha 300 a 350. Jestem zdecydowany na te 2 konkretne modele (bardzo przydatny dla mnie uchylny ekran), także proszę nie pisać że w tej cenie kupię lepszego Canona 450D, gdyż on mnie nie interesuje. Tylko lustra z mobilnym LCD. Dużo czytałem już na temat Alphy 350. Wiem że pomiędzy 300 a 350 jest różnica 4 Mpx, ale czy tylko? Slyszałem że matryca 14 Mpx nie jest w pełni wykorzystywana. Dlatego zwracam się do znawców, pomóżcie w wyborze. Z góry dzięki

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 27 Gru, 2008   

Czy jestem znawca to nie wiem, ale ja nie widze sensu, zeby doplacac do A350. Przecietne szklo nie da rozwinac skrzydel matrycy o tak duzej rozdzielczosci, a w zamian za to dostaniesz wolniejszy tryb seryjny i troche wieksze szumy. Wez A300 :smile:

TheMichal 
Początkujący

ja też polecam A300. Te 10mpix w zupełności wystarcza do swobodnego kadrowania, tak samo pliki zajmują mniej miejsca na karcie.

morfeusz 
Nowy

No tak....mniejsze szumy w A300 i ciut szybszy tryb seryjny ale jednoczesnie "ciut" lepszy zakres tonalny w A350. teraz można rozpatrzeć plusy i minusy:)..gdybym miał jeszcze raz kupować to nie wiem na który bym się zdecydował :wink:

TheMichal 
Początkujący

To A350 ma lepszy zakres tonalny ? Myślałem, że przez swoje upakowanie pikselami ma gorszy niż A300...

morfeusz 
Nowy

A350 "powinna" miec lepszy zakres tonalny.. mozna sobie porównać testy A350 i A200 (A300 bedzie mieć podobne osiągi do A200) na optycznych. testerzy bardzo dobrze ocenili to w A350. sam nie miałem okazji porówanć więc nie pisze jak jest w rzeczywistości...W końcu skoro tak wszyscy narzekają na szumy w A350 to chyba konstruktorzy dali do tej puszki "w nagrodę" kolorystykę :wink:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Nie 28 Gru, 2008   

wczoraj mój kolega kupił A350. dzisiaj będę testował na poważnie, ale po pierwszych wrażeniach mogę powiedzieć tylko tyle. za takie pieniądze (2100 zł z pokrowcem, kartą i kitem) to jest chyba najgorszy plastik jaki trzymałem w rękach :)
Zobaczymy dzisiaj jak to się przekłada do ergonomii używania, jakości zdjęć itp.
Na razie plastikowość alfy odrzuciła mnie totalnie

Monastor 
Optyczny

edmun, idź do sklepu jeszcze raz i pomacaj Canona 1000D, może Ci przejdzie to obrzydzenie względem alfy :-)

Wróbel EOS 
Rozmowny

Monastor, Plastik w A350 i mnie odrzucił, mimo iż wcześniej bawiłem się 1000D a sam mam do dzisiaj 300D.

MC 

Coz, mi w obu aparatach plastik wydal sie byc slaby. Bez wskazywania na gorszosc lub lepszosc. Ale ja nie mam alergii na kolor cynobrowy.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

bawię się dalej Alfą 350. dalej uważam to za wyciąganie zbyt dużych pieniędzy do możliwości tego sprzetu

Monastor 
Optyczny

edmun, gadasz tak tylko bo masz mniej megapikseli :razz: :wink:

MC, chodzi o logo alfa? To na pewno cynober? Mnie wygląda bardziej na ceglasty albo koralowy z nutką morelowego :???:

mavierk 
never knows best

Monastor napisał/a:
edmun, gadasz tak tylko bo masz mniej megapikseli :razz: :wink:
Sonizm nad nim jeszcze nie zapanował :)

MC 

edmun napisał/a:
dalej uważam to za wyciąganie zbyt dużych pieniędzy do możliwości tego sprzetu

Za to inni producenci daja duzo wiecej niz biora :lol:

Monastor, oficjalnie jest to kolor cynobrowy :razz:

mavierk 
never knows best

MC, zgodzę sie z Toba w przypadku... Canona 450d i... to wszystko :) Nie moge powiedzieć, że

Olek daje mniej, bo za 2kółka daje e-520 w dopelkicie.
Nikon za 2 kółka daje d40/d60 z dualkicie stabilizowanym
1000d też w sumie
Pentax k200 z kitem i gripem/55-200

no.. 450d daje tylko kita z stabilizacją -_-

Odpowiedz do tematu