Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 co to za obiektyw - mionolta - prosze o pomoc w rozpoznaniu?
Serdecznie prosze o pomoc w rozpoznaniu obiektywu.
Mam okazję kupić za 490 zł od znajomego obiektyw który fajnie działa z moim aparatem sony alfa a300 ale zupełnie nie wiem czy warto
Obiektyw wygląda bardzo ładnie, nie ma zarysowań a szkła są w idealnym stanie.
Ma wszystkie dekielki oraz osłonę plastikową na której napisano Minolta A 70-210 / 4 Japan
Na obiektywie napisano 55 mm Minolta AF (czerwone literki) ZOOM 70-210 mm 1:3.5(22) -4.5
Czy obiektyw jest war tej ceny czy też sporo przepłacam i lepiej kupić za 550 Sigmę 70-300 APO 3.5 - 5.6?
Do obiektywu jest nowy filtr Hoya 55 mm UV - podobno za 30 zł.
Jak jakościowo według Was wypada ten obiektyw?
Warto w to inwestować?
Jak stary jest to obiektyw - czy może wcale na wiek nie patrzeć?
Przy okazji mam pytanie odnośnie przycisku który znajduje się na obiektywie tuż pod poziomym napisem minolta - zupełnie nie wiem do czego służy.
Jestem amatorem i lustrzankę posiadam dopiero od nieco ponad miesiąca.
dzisiaj o 16:40 napisałeś w Opiniach Czytelników, w rubryce Podsumowanie:
"pożądny, niedrogi obiektyw do aparatów cyfrowych sony alfa ja korzystam z niego w alfie a300 i jestem bardzo zadowolony mogłem kupić nowego tamrona albo sigmę 70-300 za 555 zł ale miały gorsze światło"
po czym o 18:36 piszesz:
xsander_cage napisał/a:
Czy obiektyw jest war tej ceny czy też sporo przepłacam i lepiej kupić za 550 Sigmę 70-300 APO 3.5 - 5.6?
poszukaj na dyxum.com jesli faktycznie Cie interesuja jakies informacje o tym szkle.
xsander_cage [Usunięty]
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008
Opinię wpisał kolega który chce mi sprzedać obiektyw.
Zadałem Wam pytanie ponieważ szukając tego obiektywu na allegro by ustalić godziwą cenę znalazłem 2 bardzo podobne z wyglądu.
Jeden zwany flintą za ponad 600 zł i światłem 4 oraz drugi identyczny ale ze światłem 4-5.6 za 199 zł http://allegro.pl/my_alle...ions&type=watch
Zastanaiwam się więc czy kolega aby nie chce ze mnie zedrzeć.
Czy warto dla światła 3.5-4.5 dokładać 300 zł w miejsce identycznego obiektywu ze światłem 4-5,6?
Chciałem równiż ustalić wiek obiektywu i dowiedzieć sie czy ten wiek na cos rzutuje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 18