Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 01 Cze, 2011 Import do LR z ustawieniami aparatu.
Nie mogę sobie poradzić z taką sprawą. Co należy zrobić aby LR3 importował mi zdjęcia z nastawami aparatu. Do tej pory miałem zawsze ustawiony w aparacie styl obrazu neutralny. Jednak na prośbę żony zmieniłem na nastawę własną, aby zdjęcia były już od razu trochę bardziej soczyste, żeby sobie je mogła wykorzystywać bez obróbki. Teraz na wyświetlaczu w aparacie jest mniej więcej OK. Jednak kiedy importuję zdjęcia do LR te początkowo nasycone w podglądzie bledną podczas procesu. Co zrobić, żeby LR3 zachował te ustawienia aparatu?
Se ne da. Te kanonierskie wynalazki obsługuje póki co ichni Digital Photo Professional, być może coś jeszcze, ale nie Lightroom. Możesz sobie natomiast zapisać domyślne ustawienia typu: Clarity +10, Saturation +10 itd., żeby od razu przy imporcie samo się ustawiało.
tak myślałem, bo przewertowałem już LR na wszystkie strony...
Ten temat chyba się już ze 4 razy tu przewijał i było nawet dyskutowane skąd taka "przypadłość" LR...
komor napisał/a:
Możesz sobie natomiast zapisać domyślne ustawienia typu: Clarity +10, Saturation +10 itd., żeby od razu przy imporcie samo się ustawiało.
Można też stworzyć sobie zestaw własnych presetów a'la profile kolorów w puszce (Neutral, Krajobraz, Portret itd) i przy rozpoczynaniu importu zaznaczyć jaki develop preset ma być używany (okienko Import, prawy panel, grupa "Apply during import", lista Develop Settings - dobrze sobie też w takim przypadku zapisać unikalny import preset)
Mnie jak dobrze kiedyś wyszła reporterka sportowa to wywołałem zdjęcia zwyczajnie przez DPP. Przyznam się bez bicia - raz tak zrobiłem zdjęcia z wesela Tak to jest jak ktoś kogoś pogania. Miał, dostał, był zadowolony.
Wiadomość kolegów powyżej jest cenna dla wielu, szczególnie robiących dużo zdjęć z różnych imprez.
Ja nie jestem softowcem. Może nasi forumowi spece napiszą taki "podręcznik" z tego typu sztuczkami a admin gdzieś takie lekcje wyróżni w tym dziale forum? Było chyba coś takiego na CB swego czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14