Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Na co z a300
Autor Wiadomość
Judith 
Początkujący

Wysłany: Sro 31 Gru, 2008   Na co z a300

Witam.
Chciałam zmienić A300 na ........ właśnie - wacham się a700 czy od razy a900. Poradźcie. Może ktoś posiada. Chętnie posłucham opini - bo w cenie jednak jest dość spora różnica. Jeszcze jedno pytanko czy myslić że sony wypuści coś ponad a900 wato poczekać :?:
Pozdrawiam

Reklama

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 31 Gru, 2008   

Judith, Co chcesz robić tym korpusem i dlaczego a300 już Ci nie pasuje? Co chcesz przypiąc do nowego korpusu?

sampler 
Uczestnik

Trzeba przemyslec co bedziesz fotografowac. A900 to sprzet super do studia natomiast A700 nadaje sie bardzo dobrze w plener. 900 to pelna klatka 24 mpxl daje super odwzorowanie szczegolow, 700 to 12 mpxl APS-C. Oba maja 5 klatek/s.

Judith 
Początkujący

Chyba już chce torchę więcej. Mam CZ 85 /1,4, i sony 70-300/4,5-5,6 G. Robie dużo fotek w plenerze ale CZ więcej w wnętrzu.

RB 

Judith, coś wyższego od a900 może kiedys sie pojawi. Czekać nie ma na co. Róznica w cenie między a700 a a900 jest spora a to są aparaty do trochę róznych rzeczy przeznaczone. Pomyśl jak bardzo chcesz pełną klatke, szkła do niej masz dobre więc problemu nie będzie. Sercem byłbym za a900 (a ze względu choćby na to jak widzę kadr w 135 a jak w APS-C... a to nie najistotniejsza z wielu spraw), kieszeń by mnie sprowadziła pewnie na ziemię ;-)

Judith 
Początkujący

Powiem szczerze "boję się " trochę a900 aż tak dobrych fot to ja nie robię a jest to już sprzęt profesjonlany- z drugiej strony chce dowiedzieć się czegos więcej o a700 żeby nie płakać rzewnie za pare lat że pieniążki poszły a to jeszcze nie do końca to. Czytałam już setki testów na forum grzebałam. Polegam na waszych opiniach, dzięki namowom kupiłam Cz- uszczupliłam budrzet domowy- ale kijem i psami mnie nie "przekonają " do zdjęcia tego szkla :lol: :lol:

Riddle
[Usunięty]

Według mnie nie ma co brać a900, lepiej a700. Dużo taniej a jeśli nie potrzebujesz bardzo wysokiej jakości studyjnych zdjęć nie ma po co przepłacać.

O Alfie 700 opowiedzieć ci powinien kolega davaeorn czy jak mu tam:)

MC 

Riddle napisał/a:
O Alfie 700 opowiedzieć ci powinien kolega davaeorn czy jak mu tam:)

Kolega MC tez moze powiedziec. Macal A900 kilka razy. W studio i na plenerku...

CZ 85/1.4 jes swietne do portretu na cropie. Na FF moze juz byc troche za szeroko.
Czy po ewentualnym zakupie A900 bedzie Cie stac jeszcze na jakies szklo? Czy moze lepiej kupic A700+CZ24-70?
Mam A700 i nie kusi mnie jeszcze, zeby zmieniac. Dlaczego? Ano dlatego, ze ze szkiel pod FF mam tylko MAF50/1.7 i Sony70-300G. Wole sobie spokojnie kupic lepsze szkla, a jak pelna klatka stanieje - wtedy zastanowie sie nad zmiana.
A700 jest teraz bardzo tania-ok.2500PLN. A900 to wydatek ok. 7500PLN. Czyli akurat jak znalazl na CZ24-70. Predzej puszka stanieje niz obiektyw.
Zastanow sie czy po kupnie pelnej klatki bedziesz robil lepsze zdjecia...

Rizzo 
Rozmowny

Zamieniłem a300 na a900. Miałem mocną rozkine czy nie kupić a700. Obecnie moge tylko powiedzieć, że pomimo dużej ceny a900, nie załuje decyzji. Skok jakościowy pomiędzy a900 a 700 jest w moim odczuciu bardzo duży. Pozatym raz się żyję, trzeba brać co najlepsze ;]

70-300 G sprawuje się z a900 naprawdę wspaniale. Zeiss 85 mm też będzie chodził pod pełną klatką cudownie. W przyszłości jeszcze Cz 24-70 i można powiedzieć, że ma się komplet

Judith 
Początkujący

Dzięki za odzew. Zobacze na co kaski starczy. Na razie nawet 70-300 G jeszcze dobrze nie wypróbowałam bo jakoś Cz nie mogę zdjąć :wink:
Ale myślę ze a900 chyba za moim zasięgiem cenowym w tym i w następnym roku.

A i mam pytanie z zupełnie innej beczki- gdzie moge pokazac swoje wypociny. Zależy mi żeby ktoś profesjonalnym okiem je obejrzał, błędy wytknął :wink: - nie znam nikogo takiego a zupełnie nie wiem gdzie tego można dokonać.

RaV579 
Bywalec
Spox Ziom!

Najlepiej tutaj :mrgreen: . W dziale "Warsztat foto, literatura, teoria, art" ( TUTAJ ) są wątki podzielone tematycznie (zdjęcia ludzi, zwierząt, architektury itd.) i tam swobodnie można wrzucać swoje zdjęcia. Na pewno będą podlegać surowym ocenom naszych ekspertów :wink: .

mavierk 
never knows best

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009   

i moim zdaniem lepiej kupić a900 i do tego w przyszłości 135/1.8 ^^

Rizzo 
Rozmowny

Wysłany: Pią 02 Sty, 2009   

mavierk napisał/a:
i do tego w przyszłości 135/1.8 ^^

tak łatwo się w tym szkłe zakochać ;]

MC