Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
wiatm
od ponad pol roku nosze dwutygodniowe soczewki acuvue oasys
jednak praktycznie zawsze nosilam je przez miesiac poniewaz byly czysciutki, dobrze w nich widzialam i nie bylo potrzeby wymiany na nowe
jednakze od pewnego czasu pojawil sie problem
3 raz z kolei soczewki zuzywaja sie i bialczeja juz po 5 dniach, pomimo tego ze nosze je taki sam okres czasu i szyszcze w ten sam sposob bo wczesniej
jaka moze byc przyczyna?
marzena89, nie wiem jaka jest przyczyna, ale moja zona ma dokladnie ten sam problem z nimi.
Obawiam sie takze, ze nie trafilas na najlepsze forum jesli chodzi o ta tematyke.
Ja nosze miesięczne AIR OPTIX AQUA i nie mam żadnego problemu. Może to od tego, że za długo nosiłaś je wcześniej i podrażniłaś oko. Najlepiej jak najszybciej skontaktuj się z okulistą.
wiatm
od ponad pol roku nosze dwutygodniowe soczewki
Hahaha!!! To juz totalny "off topic" się nam tu robi
Moja żona tez nosiła ale już nie nosi, bo jej przy mnie nie ma
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 06 Sty, 2009
kurde a ja chciałem zaproponować testy optyki zwanej okularami przeciwsłonecznymi (z polaryzacją i bez) - ostatnio zainteresowało mnie na ile chronimy swoje oczy zakładając takie okularki.
Wydawać by się mogło, że jeżeli soczewki wytrzymują 2 tygodnie, to wytrzymają i 4. Niestety może to się okazać bardzo niezdrowe.
Rogówka jest normalną, żywą tkanką (poza tym że jest przeźroczystym kompozytem włókien o średnicy rzędu dziesiątek nm ). Film łzowy to jedyna droga dostarczenia substancji odżywczych i odprowadzenia metabolitów. Szkła kontaktowe niestety to utrudniają.
Tak jak mówi Ziemowy - powinnaś pogadać z okulistą. Mogłaś trafić jakieś trefne soczewki, jednak możliwe że to ma coś wspólnego z reakcją na podrażnienie.
Wydawać by się mogło, że jeżeli soczewki wytrzymują 2 tygodnie, to wytrzymają i 4
Tak jak mówipalindrom, soczewki miesięczne pewnie mogły by i wytrzymać rok noszenia i nie odczulibyśmy pogorszenia widzenia. Jednak tu nie chodzi o wytrzymałość a o osady białkowe jakie zbierają się na pewierzchni soczewki. Mogą one doprowadzić do podrażnienia oka, infekcji a nawet stanów zapalnych. Ja swoje miesięczne nosze zawsze 5 tygodni. Pewnie dwa miesiące wytrzymały by bez problemu ale w tej kwestii nie ma co oszczędzać.
Być może wyszła jakaś wadliwa seria. Choć wątpie bo kontrola procesu produkcji soczewek jest bardzo wysoka.
Dobrze by było zapytać producenta o tą sytuacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 15