Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakiej tasmy do oklejania uzywacie?
Autor Wiadomość
mszczyrek 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 21 Lut, 2009   Jakiej tasmy do oklejania uzywacie?

Musze Chodzi mi o cos co da sie latwo usunac bez pozostawienia sladow:)

Reklama

Monastor 
Optyczny

Wysłany: Sob 21 Lut, 2009   

mszczyrek, chodzi o taśmę maskującą na obiektyw/statyw/cokolwiek ?
Nie używałem żadnej, ale na fotoprzyrodzie ktoś chwalił tą: http://www.allegro.pl/ite...laz_liscie.html

mszczyrek 
Entuzjasta

Wysłany: Sob 21 Lut, 2009   

Chodzi mi raczej o zwykla czarna tasme do poobklejania aparatu + obiektywu zeby nie rzucal sie tak bardzo w oczy - do uzytku w miescie. Myslalem o zwyklej tasmie izolacyjnej, ale boje sie ze zwulkanizuje mi aparat...

razthaman 
Rozmowny

Wysłany: Nie 22 Lut, 2009   

jak Cejrowski ;)

amv 
Optyczny
Łowiec

mszczyrek napisał/a:
poobklejania aparatu + obiektywu

Masz biały aparat? Obklejając obiektyw taśmą izolacyjną zawsze można owinąc go najpierw papierem/folią, aby klej z taśmy nie usyfił go :wink:

Monastor 
Optyczny

mszczyrek, masz słuszne obawy, kiedyś przyszło mi do głowy okleic taką taśmą rozlatującego się pilota od telewizora. Potem trudno go było wziąc do ręki bez obrzydzenia. amv, nieźle kombinuje, tylko czy to się będzie trzymac?

Swoją drogą zawsze możesz nakleic sobie na aparacie logo Sony.

mszczyrek 
Entuzjasta

Mam bialy obiektyw:(

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

Monastor napisał/a:
Swoją drogą zawsze możesz nakleic sobie na aparacie logo Sony.

że Soniaków nie kradną...?

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Chyba chodzi o to, że na widok logo sony wielu odwraca wzrok z obrzydzenia :mrgreen:

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

Trzeba by poszukać łatwo odklejalnej taśmy papierowej, tylko nie wiem czy produkują ją w innych kolorach niż biały/żółtawy. Taką taśmę zawsze można jednak sobie samemu pomalować na kolor jaki się chce (byle nie plakatówką ;) )

No i można zawsze najpierw okleić taśmą papierową, a potem dopiero warstwę izolacyjnej.

costi 
Rozmowny

Napisz maila do Cejrowskiego ;)

Swoja droga, jak patrze na swoj aparat, to zastanawiam sie, co ja tak wlasciwie mialbym oklejac, jak prawie kazde wolne miejsce jest zajete przez przyciski (a jak nie jest zajete, to jest to uchwyt na dlon) ;)

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

costi, Nie o aparat idzie a o obiektywy, zwłaszcza te Canona - białe, co się ino rzucają w oczy ;)

Monastor 
Optyczny

Jesienny, nie tylko Canon ma białe obiektywy, co z Pentaxem, Sonoltą... Walimexy też bywają białe :-)

mszczyrek, jeśli chodzi o L-kę to i masz nawis inflacyjny to możesz spróbowac tego: http://www.pstryk.pl/brow...obiektywy+canon
Czarne też są... z drugiej strony nie wiem czy jest sens bulic paręset zł za coś takiego. Mają nawet białe, więc chodzi pewnie też o mechaniczną ochronę.

Sz@kal, nie wiem czy Soniaczy nie kradną, ale są tacy, których można by za ich pomocą przepędzac :smile:

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

Monastor: Nikon też ma srebrne wersje obiektywów ;) choćby takie 70-200 VR.
(np.: http://www.euro.com.pl/ob...r-srebrny.bhtml ) ;]

mszczyrek 
Entuzjasta

Wyglada na to ze bede musial cos zmajstrowac samodzielnie. Bo chodzic i swiecic Lka po nocy strach:(

Odpowiedz do tematu