Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009 nikon d90 kit czy nie kit :)
Witam!
Po wielu bojach i dzisiatkach roznej masci testow zdecydowalem sie w koncu na zakup nikona d90 z kitem 18-105 z tej strony: http://www.pcesklep.pl/go...16fea97420cd885
Jednak Nikkor 18-105 jest dużo lepszy optycznie od 18-70 i do tego ma stabilizację. Jak bym miał Nikona to sam bym go kupił, bardzo dobry obiektyw. Jako obiektyw uniwersalny do lustra na pewno sprawdzi się świetnie.
Czyli kupuj 18-105 i jeśli nie będziesz nim rzucał to się świetnie sprawdzi na początek
To jeszcze jedno male pytanko, moze sie ktos orientuje - gdzie tego d90 z kitem mozna kupic najtaniej - w 1 poscie podaje sklep internetowy gdzie ja go znalazlem najtaniej,ale moze ktos zna jakies inne,alternatywne miejsce gdzie mozna jeszcze troche zaoszczedzic
Jak np ceny tego kita ksztaltuja sie w ww/saturnie/electroworld ,a moze ktos zna jakis super tani i dobry alternatywny sklem internetowy???
3359 to nie jest dużo jak za ten zestaw. Najlepiej by było kupić w jakimś sklepie w okolicy, odebrać samemu. Zwróć uwagę jaka jest gwarancja - jak sklepowa to znaczy że sprzedawcy coś kręcą (towar może być z nielegalnego importu). Polecane sklepy masz w odpowiednim dziale tu na forum. Pstryk, Fotoit - może nie mają tanio, ale są pewni. Musisz się zorientować
Napisz może skąd jesteś to ktoś Ci pomoże
jestem z katowic
Wiem ze pytanie jest dziwne,ze moglbym sam pojezdzic i posprawdzac ceny w okolicy ale mam sesje i sumienie by mnie zjadlo gdybym sie gdzies z domu ruszyl,a chce w kocnu ten,dlugo odwlekany,zakup sfinalizować i humor sobie poprawic
Hehe, no to jesteśmy sąsiadami
I sesji współczuję, też cierpię. Ostatni egzamin przede mną (fuj, fuj). Co do sklepów w pobilżu to Ci chyba nic nie poradzę, jakoś tak wychodziło że po swoje zakupy zawsze do Krakowa jeździłem. O ile dobrze pamiętam to Wujek Pstrykacz jest też z okolicy, może on Ci poleci jakiś sklep.
Wracając do 18-105 VR. Ten obiektyw jest naprawdę świetnym wyborem dla amatora. Mimo, że kit to robi bardzo fajne zdjęcia (możesz sobie looknąć na fotki AuThoR/'a, bo on pstryka tym zestawem). Sam niedługo planuję zakup tego zestawu, tyle że jeszcze ze stałką 50mm/1.8 D. <-- Właśnie ten model polecam Ci jako następne szkło. Co do sklepów to dużo osób z forum poleca m.in. fotojokera. >>>KLIK<<<.
Doleje oliwy do ognia - to forum mnie denerwuje - nie da sie podjac decyzji,jak sie za duzo poczyta
Obecnie nie jestem juz tak pewny tego d90 i rozwazam pomiedzy 3 aparatami ...
-d90 z kitem 18-105vr
-c40d z sigmą 18-125 OS
-a300 z Sony 16-80 f/3.5-4.5 Carl Zeiss (czy moze z a700,ale musialbym jeszcze sporo dozbierac,albo kupic uzywke...;)
Pewnie zaczne znowu niekonczace sie dysputy...ale moglby mi ktos doradzic ??
tzn mam jednak postawic na tego sony??? a co z reszta zaproponowanych przeze mnie zestawikow?? Mam mieszane uczucia co do sony...one sa jakies takie zabawkowe o0
Kup to, czego _chcesz_. Naprawdę, to czy Twoje zdjęcia będą świetne zależy od Ciebie, nie od aparatu. Przejdź się do sklepu, pooglądaj te body, obiektywy. Weź to, co Ci będzie najlepiej leżało w rękach, co najbardziej Ci się będzie podobało. Jeśli fotografia Cię wciągnie na dobre, to pamiętaj, że wybierasz system. Patrz przyszłościowo, na system jako całość. I wybierz też aparat sercem, musisz go chcieć!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11