Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Za ok. 2 tygodnie w koncu bede miał d200:) Chciałem prosic o pomoc w wyborze szkła. Mianowicie chodzi o obiektyw do zdjec przyrody (uchwycenie kaczki na środku jeziora).
Ponieważ do sportu raczej nie bedzie mi potrzebny myślałem o tych tanszych i wolniejszych T 70-200 lub S 70-200 (N 70-200 odpada z wiademogo wzgledu, CENA). A może coś z dłuższymi ogniskowymi, tu juz w gre wchodził by N 70-300 VR??
xanavi, 70-300 VR to bardzo fajne szkiełko na początek zabawy z fotografią przyrodniczą. Co do kaczki na środku jeziora, nie łudź się, że to możliwe, chyba że to jezioro jest sadzawką. Przy 300 mm do każdego ptaka trzeba podejśc na parę metrów, chyba że to coś naprawdę dużego
Dobrze ze wspomniałeś o tym jak to wygląda na 300mm. Byłem przekonany ze jest to wieksze przyblizenie. Z tego co wyczytałem faktycznie Nikkor bedzie najlepszy, niedrogi i solidny no i VR dochodzi:D
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 14 Lut, 2009
jak masz 300/5.6 to stabilizacja, przynajmniej jak dla mnie, na takie zimowe dni jest wymagana
Tele do Nikona i to zapewne za małe pieniądze? Tutaj niestety Nikon ma ogromny problem. Albo kup amatorskiego ( znakomitego zresztą) Nikkora 70-300 VR, albo coś z innej firmy. Nie znam ograniczeń finansowych. Sigma 100-300/4 jest świetna. Nikkor 70-200/2.8 VR plus TC 1.7 byłby też bardzo dobry (tylko ta cena...).
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 14 Lut, 2009
zawsze można poszukać troszkę tańszą 80-200/2.8 AF-S
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12