Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 Akcesoria do a300; cena do 450zł
Hej,
Jak niektórzy już wiedzą posiadam lustrzankę Sony a300 z kitem 18-70 i Sigmą 70-300 APO. Mam też oczywiście kartę pamięci (Sony [ta szybsza]) i wczoraj kupiony plecak (Aimer Voyager2). Teraz mam 450zł no i chciałem te pieniądze przeznaczyć na różne akcesoria do a300.
Primo - myślałem o tej słynnej Pentaxowej muszli ocznej, która pasuje do Sony ( KLIK ) - zostaje więc 350zł
2 Primo - nie wiem za bardzo co kupić za te 350zł. Czy jakiś statyw za 300 i tani polar za 50, czy może coś innego
Krótko pisząc - co zrobilibyście jeżeli byście mieli tyle kasy do przeznaczenia na akcesoria foto. do a300.
Z góry dzięki za odp.
Pozdrawiam
RaV579
PS Piszcie, co zrobilibyście jakbyście mieli te 450zł, bo nie jestem jeszcze przekonany do tej muszli ocznej.
Piszcie, co zrobilibyście jakbyście mieli te 450zł
Kupiłbym statyw Benro + głowice Manfrotto.....przed podwyżkami,bo teraz nie starczy Stówke by trzeba dołożyc
W sumie odpowiedz bez sensu ,ale tani statyw i tani polar to wyrzucone pieniądze moim zdaniem
Kup raz a pożądnie ,z czasem znów na coś dozbierasz,w końcu to fotografia...kolejna studnia bez dna
Wiec tak...
Do kita stosowanie polara jest upierdliwe, bo tam mocowanie filtra sie obraca wraz z nastawianiem AFa. Jest to oczywiscie do obejscia, ale denerwuje.
Co do statywu, to na taki zestaw podany wyzej komplet jest mz przerostem formy nad trescia. Ja sam mam Sherpe 200 i nie czuje dyskomfortu, a A300 jest lzejsza niz A700+grip. O porownaniu wagi CZ16-80 do kita i Sigmy70-300 do Sony70-300 nie wspomne.
Może zrobi się trochę wątek wyboru statywu, ale mam nadzieję, że moderatorzy się nie obrażą. Co do wyboru statywu to: Velbon Sherpa 200R vs. Sherpa 250R vs. Sherpa 800R. Statyw będzie głównie używany do utrzymywania dłuższych czasów (zdjęcia nocne np.), w zasadzie nie kręci mnie makro.
Proszę o pomoc w wyborze .
A ja jeszcze raz napisze, ze mi w zupelnosci S200R wystarcza. Ja kupilem uzywany wezyk Minolty za 60zl i jestem zadowolony. Co do tych z allegro, to niektorym sie juz po kilku razach zepsuly. Taki wezyk masz pod pozycja 6:
http://klubkm.pl/forum/sh...433&postcount=1
tylko cena mz troche za wysoka i dlatego lezy i lezy i lezy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10