Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Czw 16 Kwi, 2009
Używany Canon 400D+kit czy nowy Canon PowerShot SX10 IS
Autor Wiadomość
mikhathara 
Nowy

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   Używany Canon 400D+kit czy nowy Canon PowerShot SX10 IS

Temat ten nie dotyczy mojej osoby więc proszę by nie zrażali się ci, którzy pamiętają mój poprzedni temat również dotyczący pomocy przy zakupie
Prosze was abyście pisali (z krótkim uzasadnieniem, którą z poniższych ofert wybralibyście

http://www.fotoaparaciki....uct&prod_id=908

http://www.fotoaparaciki....uct&prod_id=847

z góry dziękuję za wszelką pomoc
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 17 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Bamboklat 
Początkujący

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   

Pytanie jest tendencyjne.

mikhathara 
Nowy

wiesz jeżeli chodzi o tę drugą ofertę i o zainteresowanego to myślę że przez przynajmniej 1,5 roku nie nastąpi wymiana tego kita

krisv740
[Usunięty]

ja dwójkę, gdyby miała raw,
a tak żadnego.....

a pobocznie - jaki sens ma to pytanie :???:

Dominika 
Rozmowny

Ja bym nie wybrala zadnego z wymienionych. Lustra bo znudzila mi sie zabawa z szklarnia. A kompaktu bo hiperzoom to zawsze tandetna jakosc zdjec.

mikhathara 
Nowy

chodzi o budżet jakieś maks 1400 zł i brak perspektyw na rozbudowywanie zestawu

krisv740
[Usunięty]

to ja proponuje starego N8700 , mam i bardzo chwalę , choc może "nowszy" n8800 byłby lepszy :???:

mikhathara 
Nowy

ewntualnie mogą być jakieś propozycje trzecie

[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 21:18 ]
właśnie się zczaiłem że umieściłem temat w nieodpowiednim dziale wszystkich za to serdecznie przepraszam, czy ktoś wie jak go mogę przesunąć

[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 22:39 ]
dzięki goltar

[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 22:44 ]
nieprecyzyjnie się wyraziłem. chodzi o brak perspektyw na ten czas podany w drugim poście czyli około 1,5 roku. później bardzo prawdopodobne, że tak

dżony 
Rozmowny

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

no jasne że canona 400D
za niedługo będą robili kompakty 30x zoom a matryca dalej będzie wielkości małego paznokcia, czy ile ona ma. :P
lustrzanka trzyma klasę i jakość, a za tą cenę to brać. a w przyszłości dokupisz sobie jakieś tele.
poza tym miałem tego kompaktowego canona w łapkach, bo też się nad nim zastanwiałem
pierwsze primo: jest na baterie
drugie secundo: jest ciężki i niewygodny. i po 3 zoom chodzi ciężko i jakby narzekał na swój los i mówił " nie wysuwaj mnie... oj "
kompakt zdecydowanie odpada.
pozdrawiam.

komor 
Moderator

mikhathara, jak jeszcze raz zatytułujesz jakiś temat tekstem Co byście wybrali to łapy poobcinam. Przeczytaj proszę uprzejmie temat:
PRZECZYTAJ ZANIM ZADASZ PYTANIE.

Cytuję:

Temat pytania powinien możliwie precyzyjnie mówić o tym czego szukamy. Poprawna nazwa tematu to gwarancja na łatwe wyszukiwanie i czytelne przeglądanie przez osoby zainteresowane.
Dobre przykłady tematów: „Pentax K10D, Nikon D80 czy Canon EOS 400D ?”; "Aparat do zdjęć lotniczych”
Złe przykłady tematów: „POMOCY, co kupić ?”; „jaki aparat ?”; „dylemat”; „Cóż wybrać???”

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

To ja na temat: zdecydowanie wolałbym używany canon 400D+kit, niż nowy canon powershot sx10 is-oczywiście wtedy gdyby innych możliwości nie było :smile:

palindrom 
Optyczny
inaczej

SX10 jest jak dla mnie dziwnym aparatem. Ni to kompakt, ni to lustro ;) Skoro decydujesz się nosić coś tej wielkości, to chyba lepiej żeby to był C400D, szczególnie że za rok, dwa chcesz coś dokupić.
Poza tym dużo zależy jak do sprawy podchodzisz. Jeżeli potrzebujesz aparat żeby pstrykać fotki okazjonalne, to Nikon P6000 się nada (1300PLN). Jeżeli jednak poważniej podchodzisz do tego hobby, to bierz lustro i zbieraj na obiektywy ;)

kozidron
[Usunięty]

Dominika napisał/a:
Ja bym nie wybrala zadnego z wymienionych. Lustra bo znudzila mi sie zabawa z szklarnia. A kompaktu bo hiperzoom to zawsze tandetna jakosc zdjec.

dobre...... :mrgreen: Dominika, po co w ogóle zajmować się fotografią, a już przesiadywać na forum fotograficznym .... :shock: toż to marnowanie czasu.

mikhathara, bez wątpienia lustrzanka będzie lepsza o ile nie poprzestanie się na kitowym obiektywie, inaczej to trochę nie ma sensu.

mikhathara 
Nowy

Dodatkowe pytanie:

Czy jakość zdjęć z canona 400d +kit będzie lepsza od tych wykonanych powershotem sx10

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Cytat:
Czy jakość zdjęć z canona 400d +kit będzie lepsza od tych wykonanych powershotem sx10

To zależy przede wszystkim od fotografa :smile: i w 400d od użytego obiektywu-bo w powershocie sx10 skazany jesteś tylko na jednego zooma :smile:

Odpowiedz do tematu