Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 Używany Canon 400D+kit czy nowy Canon PowerShot SX10 IS
Temat ten nie dotyczy mojej osoby więc proszę by nie zrażali się ci, którzy pamiętają mój poprzedni temat również dotyczący pomocy przy zakupie
Prosze was abyście pisali (z krótkim uzasadnieniem, którą z poniższych ofert wybralibyście
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 21:18 ]
właśnie się zczaiłem że umieściłem temat w nieodpowiednim dziale wszystkich za to serdecznie przepraszam, czy ktoś wie jak go mogę przesunąć
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 22:39 ]
dzięki goltar
[ Dodano: Czw 16 Kwi, 2009 22:44 ]
nieprecyzyjnie się wyraziłem. chodzi o brak perspektyw na ten czas podany w drugim poście czyli około 1,5 roku. później bardzo prawdopodobne, że tak
no jasne że canona 400D
za niedługo będą robili kompakty 30x zoom a matryca dalej będzie wielkości małego paznokcia, czy ile ona ma.
lustrzanka trzyma klasę i jakość, a za tą cenę to brać. a w przyszłości dokupisz sobie jakieś tele.
poza tym miałem tego kompaktowego canona w łapkach, bo też się nad nim zastanwiałem
pierwsze primo: jest na baterie
drugie secundo: jest ciężki i niewygodny. i po 3 zoom chodzi ciężko i jakby narzekał na swój los i mówił " nie wysuwaj mnie... oj "
kompakt zdecydowanie odpada.
pozdrawiam.
mikhathara, jak jeszcze raz zatytułujesz jakiś temat tekstem Co byście wybrali to łapy poobcinam. Przeczytaj proszę uprzejmie temat:
PRZECZYTAJ ZANIM ZADASZ PYTANIE.
Cytuję:
Temat pytania powinien możliwie precyzyjnie mówić o tym czego szukamy. Poprawna nazwa tematu to gwarancja na łatwe wyszukiwanie i czytelne przeglądanie przez osoby zainteresowane.
Dobre przykłady tematów: „Pentax K10D, Nikon D80 czy Canon EOS 400D ?”; "Aparat do zdjęć lotniczych” Złe przykłady tematów: „POMOCY, co kupić ?”; „jaki aparat ?”; „dylemat”; „Cóż wybrać???”
SX10 jest jak dla mnie dziwnym aparatem. Ni to kompakt, ni to lustro Skoro decydujesz się nosić coś tej wielkości, to chyba lepiej żeby to był C400D, szczególnie że za rok, dwa chcesz coś dokupić.
Poza tym dużo zależy jak do sprawy podchodzisz. Jeżeli potrzebujesz aparat żeby pstrykać fotki okazjonalne, to Nikon P6000 się nada (1300PLN). Jeżeli jednak poważniej podchodzisz do tego hobby, to bierz lustro i zbieraj na obiektywy
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009
Dominika napisał/a:
Ja bym nie wybrala zadnego z wymienionych. Lustra bo znudzila mi sie zabawa z szklarnia. A kompaktu bo hiperzoom to zawsze tandetna jakosc zdjec.
dobre...... Dominika, po co w ogóle zajmować się fotografią, a już przesiadywać na forum fotograficznym .... toż to marnowanie czasu.
mikhathara, bez wątpienia lustrzanka będzie lepsza o ile nie poprzestanie się na kitowym obiektywie, inaczej to trochę nie ma sensu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12