Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009 Czy zamienic e410 na cos innego?
Wiec kupilem w uk e410 z dual kitem (nowy) mnie wyszedl 230f czyli po kursie dzisiejszym jakies 1150.Chyba dobra cena dlatego mnie skusilo.Zorbilem kilkadziesiat fot i jest ok,glownie natura i krajobrazy,troche portretow.Troszke uchwyt mi nie lezy i teraz mam mozliwosc zwrotu i kupna czegos innego.Czy np taki 450D,A200,ewentulanie z nadwyzka d80 dadza mi wyraznie lepsze jakosciowo fotki,uchwyt w e410 moge przebolec.Tylko ze taki d80 to uzywka z 18-200 ewentualnie.
Lepsze fotki, w jakim sensie lepsze...........? Na pewno odrobinę ci się poprawi ergonomia, jak przeskoczysz na A200, czy 450D....no znaczniej jak na D80. Lepsze fotki robi lepszy operator, pytanie jeszcze w jak ciężkich warunkach robisz foty (mało światła,dynamiczne sceny albo połączenie paru niesprzyjających warunków) i jakie wielkie odbitki robisz...?
Wiec odbitek duzo nie robie raczej na kompie ogladam.Warunki rozne wiekszosc na swietle dziennym,chce pobawic sie tez w astro foto z uwagi na nowy teleskopik i slyszalem ze taki 400\450D bylby lepszy w tych warunkach.
Co do astro, to z cala pewnoscia przy dlugich czasach naswietlania duzo lepiej sie sprawdzi matryca w Canonie. Czy bedziesz robil lepsze zdjecia - nie wiem. Cena - dobra.
Co do astro, to z cala pewnością przy długich czasach naświetlania dużo lepiej sie sprawdzi matryca w Canonie. Czy będziesz robił lepsze zdjęcia - nie wiem. Cena - dobra.
+1 ... szczególnie ze C450D możesz całkowicie wyłączyć wszystkie odszumiarki, co nie jest możliwie w nikonie ... w alfie nie wiem, ale chyba raw nie jest 100% Rawem ...
Co do jakości zdjęć, Olympus z podwójnym kitem jest super aparatem i trzeba miec naprawdę wielkie potrzeby żeby nie "wystarczał" ...
w alfie nie wiem, ale chyba raw nie jest 100% Rawem ...
Jest jest.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009
jasna sprawa, że się opłaca kupić nowy obiektyw do aparatu bardziej, niż kupić kolejną puszkę z byle jakim obiektywem...
Jak stać Cię na d80 z 18-200 (ca 2500zł) to za taką kasę możesz kupić 12-60SDM albo coś w tym stylu i stękać z zachwytu
Zamieniać E-410 na 450D czy A200 to jak przejście z deszczu pod rynnę. Zamienił stryjek siekierkę na kijek... Jeśli bardzo odczuwasz potrzebę zmian, to zainwestuj w obiektywy i/lub korpus z wyższej półki, a nie to samo, tylko z innym znaczkiem.
To moze zmienic na 520 ale musialbym doplacic drugie tyle.Zostawilbym sobie obiektyw 40-150 i wziol 520.Ale czy warto dla stabilizacji i troche wiekszego ekranu itp.
No jakims tak manianiem nie jestem.Poprostu mam czas na zmiane i chce dokonac wyboru.Fakt olek z tym kitem robi niezle fotki a dopiero zaczynam focic troche wiecej.Takze zostane przy e410 raczej,skoro nie ma odczuwalnej roznicy to po co placic x2.Jak mnie to wciagnie to sobie sprawie cos lepszego.
Do mnie najbardziej przemawia pomysł mavierka z 12-60 SWD.
420 ma istotne zalety - jest mały i nie rzuca się w oczy. Taki komplecik to wymarzona sprawa do fotografii ulicznej - znakomite obrazowanie i dyskretny wygląd.
Do tego 50-200 SWD i zestaw kompletny.
Moj to e410.Mysle jeszcze nad k200d ale rowniez pozostalbym przy kicie jakis czas.Pentax ma stabilizacje i uszczelnienia,fajny grip.Ale znowu dokladac x2 i miec jedno szklo hmm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10