Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 jaki megazoom? - mimo wszystko
Witam wszystkich! Przymierzam się do kupna aparatu. Jestem zdecydowany na 95% na tzw. zaawansowanego megazooma (hybryda). Czytałem co nieco i mimo wszystko jakość zdjęć nie musi być powalająca, ale w miarę. Zdjęcia jeżeli bedą wywoływane to w formacie 15/10 ale głównie do zobaczenia w komputerze 19" lub na TV 37". Aparat dobrze by było żeby posiadał nagrywanie filmów (duży plus jeżeli w HD), duży zoom, ustawienia tematyczne, dobrze jeżeli będzie gorąca stopka na zewnętrzną lampę, stabilizacja obrazu itp.
Jaki polecilibyście aby wyważyć jakość zdjęć i megazooma.
Dzięki za pomocne i oparte na solidnych argumentach porady.
zdjęcia rodzinne, wakacyjne wyjazdy, dzieciak, imprezy plenerowe i domowe - jak każdy amator na własne pamiątkowe potrzeby.
s100 ma straszna aberracje, jak by kosztowal ponizej 1,5k mozna by sie zastanawiac. Ja bym bral s9600, stabilizacji nie ma, ale to maly problem, bo mozna smialo wyzsze iso dac filmy tez ma. Ale w sumie jak do 15x10 i na 19'' to przy takim wakacyjno-rekreacynym uzytkowaniu to sie wiekszosc hybryd sprawdzi.
do 15x10 i na 19'' to przy takim wakacyjno-rekreacynym uzytkowaniu to
to ta
bakajev napisał/a:
straszna aberracje
też nie będzie dokuczać
DamageMax [Usunięty]
Wysłany: Pią 01 Maj, 2009
No to moze Panasonic fz 28 - w sam raz na początek. Filmy Hd tez ma (720 ale zawsze) + banalna prostota obslugi menu , pełny manual tryby P/A/S/M i bardzo dobry tryb auto. + w zestawie wydajna bateria, oslonka na obiektyw tulipan i pasek na szyje oraz ladowarka. Jezeli foty beda w dzien mniej lub bardziej sloneczny to sprawdzi sie doskonale. Stabilizacja dziala bardzo dobrze. Zastanów sie nad nim. Zreszta popatrz na test megazomów na dpreview.com -> http://www.dpreview.com/r...superzoomgroup/
A ja polecę Canona PowerShot SX10 IS jest to prawdziwy mega zoom z 20-krotnym zbliżeniem i dobrymi jakościowo zdjęciami, niskie szumy, dobra stabilizacja, uchylny wyświetlacz w każdą stronę, tryb super makro od 0 cm, pełna ręczna regulacja, filmy z dźwiękiem stereo, posiadam go i jestem mile zaskoczony
Nie wiem jak z sx10, ale znajomy ma sx1 i oglada to na 50'' i calkiem niezle to wyglada. W zasadzie sx10 i sx1 to prawie to samo(glowna roznica w cenie i hd).
Dzięki za podpowiedzi. Myślę, że wybór będzie miedzy wyżej przedstawionymi aparatami czyli:
Canon SX1IS
Canon SX10IS
Panasonic FZ28
Fuji S100
Ale może w najbliższym czasie coś się jeszcze zmieni? Będę chyba kupował bezpośrednio przed wakacjami, więc jeszcze trochę czasu do namysłu jest. Jak nasuną sie Wam jakieś przemyślenia w tym temacie to piszcie.
Dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11