Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 24 Maj, 2009
Sony Alpha 200
Autor Wiadomość
Fl4$h 
Nowy

Wysłany: Sob 23 Maj, 2009   Sony Alpha 200

Witam zamierzam Kupic Lustrzanke cyfrową Sony Alpha 200 i mam pytanie czym sie rozni Od 200K ?

I jeszcze czy lustrzanka 200 ma AF ? Chodzi mi o to ze np jak robie zdjecie to widze na lcd lustrzanki ?
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 24 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

SlawGaw 
Optyczny

Wysłany: Sob 23 Maj, 2009   

Fl4$h napisał/a:
Witam zamierzam Kupic Lustrzanke cyfrową Sony Alpha 200 i mam pytanie czym sie rozni Od 200K ?

Różne literki przy nazwie to są różne zestawy tego samego aparatu z różnymi obiektywami.
Fl4$h napisał/a:
I jeszcze czy lustrzanka 200 ma AF ?

Tak.
Fl4$h napisał/a:
Chodzi mi o to ze np jak robie zdjecie to widze na lcd lustrzanki ?

Jak robisz zdjęcie to patrzysz przez wizjer a nie na LCD, LCD jest wyłączony. To nie kompakt, a to rozwiązanie jest lepsze.

Fl4$h 
Nowy

Fl4$h napisał/a:
Chodzi mi o to ze np jak robie zdjecie to widze na lcd lustrzanki ?

Jak robisz zdjęcie to patrzysz przez wizjer a nie na LCD, LCD jest wyłączony. To nie kompakt, a to rozwiązanie jest lepsze.

A moge włanczyc LCD i patrzec na lcd w alphie 200 ?

Bo AF to AF LIVE VIEV ? Podglad na zywo Tak?

SlawGaw 
Optyczny

Fl4$h, A200 nie ma LV, czyli nie widzisz zdjęcia na ekranie LCD przed jego zrobieniem, taką funkcję ma A300, jednak w A200 możesz wyświetlić sobie zdjęcie po jego zrobieniu i zobaczyć jak wyszło.
Zabawa z lustrzanką to jednak głównie patrzenie przez wizjer, aparat jest tak zbudowany aby przykładać go do oka i widzieć to co się chce sfotografować przez obiektyw aparatu w czasie rzeczywistym. To jest naprawdę funkcjonalne rozwiązanie i bardzo wygodne, lepsze niż to co masz w kompaktach, szybsze i działa w każdych warunkach.

AF - automatyczne ustawianie ostrości
LV - podgląd na żywo

Fl4$h 
Nowy

Aha Szkoda bo mam aparacik i jestem przyzwyczajony do lcd a powiedz mi jeszcze jedno :

http://gazetki.auchan.pl/...ziny-III/03.jpg

Tam na dole masz Alpha 200 K czy ona ma LV ? Bo zamierzam kupic ja?

SlawGaw 
Optyczny

Fl4$h, gazetki kłamią, A200 nie ma LV, LV ma A300/350.
Cena też niespecjalna.
http://www.ceneo.pl/1168729

Fl4$h 
Nowy

SlawGaw napisał/a:
Fl4$h, gazetki kłamią, A200 nie ma LV, LV ma A300/350.
Cena też niespecjalna.
http://www.ceneo.pl/1168729

Aha dzieki Podjade Jutro do tego Auchana i z ciekowoscia sie spytam czy ma LV i zeby mi pokazali jak bedzie miał to opłaca mi sie go brac czy nie ?

SlawGaw 
Optyczny

Nie będzie miał LV.
A200 to dość dobry aparat dla osoby chcącej zacząć zabawę w fotografowanie, w bardzo przystępnej cenie, ale ja nie dałbym za niego 1500 zł w momencie gdy mogę mieć go dużo poniżej 1400 zł, chyba że interesują cię raty.

Warto w Auchan popatrzeć sobie przez wizjer to naprawdę wygodniejsze rozwiązanie niż podgląd na żywo w kompaktach.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

autorze założyłeś temat w dziale cyfrowe kompakty a nie lustrzanki cyfrowe.
i słuchaj się SlawGaw bo zaślepienie w gazetki to jedno a prawda to druga strona.

Odpowiedz do tematu