Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
[Zakup] Aparat do 600zł
Autor Wiadomość
Robek
[Usunięty]

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009   [Zakup] Aparat do 600zł

Witam,

używałem Canon A70 i jakoś mi wystarczał, chciałbym zakupić aparat do ~600zł, najlepiej mały/zgrabny, coś ala panasonic lumix. Zdjęcia, które będę robił to raczej takie na imprezach "rodzinnych", jakieś spacery, wycieczki (nie wiem jak to na nazwać, ale do profesjonalizmu mi daleko), czasami pokręcę na nim wideo, najlepiej z audio (bo widziałem aparaty bez audio-takie odpadają). Z góry dziękuję za pomoc :)

Reklama

tomek76k7 
Uczestnik

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009   

polecam Canon PowerShot SX 110 IS

Kamcio649 
Rozmowny

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009   

Witam
Ja polecił bym Canona A1000 IS jest to mały zgrabny aparat o dobrym wykonaniu i o dobrej jakości zdjęć. Aparat nagrywa też filmy o rozdzielczości 640x480.
Aparat według mnie nada się do imprezek rodzinnych, spacerów jak i zdjęć na wakacjach.
Zgadzam się z kolgą tomek76k7 ale niestety CANON PowerShot SX 110 IS wychodzi poza granice ceny chyba że możliwe jest aby dołożyć trochę zł . :mrgreen:

Robek
[Usunięty]

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009   

Pierwszy niestety cenowo za drogi :\
Co do drugiego, to wygląda jak mój Canon A70 (poczytam o nim recenzje),

teraz takie pytanie, mam możliwość zakupienia takiego aparatu za 575zł, warto?
Samsung NV24hd

ten mnie też zainteresował
Fuji F50

tak więc rozmyślam jak na razie nad samsung nv24hd i fuji f50

Kamcio649 
Rozmowny

Samsung Nv24hd ma niby słabą jakość zdjęć na ustawieniach automatycznych a
Fuji F50 ma słabą baterie.
Nie wiem który z tych aparatów wybarał bym ale po dłuższym zastanowieniu był by to chyba Fuji F50. Więc decyzja nalezy do ciebie.

Robek
[Usunięty]

Co znaczy słabą jakość zdjęć? jak go mogę porównać do zdjęć z Canon A70 ? ciut lepszy, zdecydowanie lepszy? bo jednak samsung przypadł mi bardziej do gustu - robi ładne filmy,a tego będę potrzebował za jakiś czas (nie mam kamery), fuji taki lekko kobiecy, ale fakt - parametry ma dobre :P

pogooglam jeszcze może czegoś się dowiem

Kamcio649 
Rozmowny

Słabą jakość zdjęć (nie mam tego aparatu nigdy nie testowałem ale patrzyłem na komentarze ludzi o nim i niby pisali że słaba jakość na auto,nie wiem czy to prawda)
jak będziesz potrzebował filmów dobrej jakośći zdecydowanie lepszy bedzie Samsung
wiec chyba już wszystko wiadomo. Jak będziesz coś jeszcze potrzebował pisz mam nadzieję że mogłem pomóc. :mrgreen:

dżony 
Rozmowny

Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009   

jeżeli uda Ci się znaleźć w tej cenie , to polecam Canon sx100 is
super sprzęt :)
ma fajną funkcje, kiedy pracujesz w manualnych ustawieniach, że np jak zmieniasz otwór przesłony to rozjaśnia bądź przyciemnia się ekran.
Fajne :)
a aparat mały zgrabny i ma 10x zoom.

Robek
[Usunięty]

Wysłany: Sro 10 Cze, 2009   

czy coś się zmieniło od ostatniego zapytania? jakieś nowe aparaty jesteście w stanie polecić do tych 600zł ?

mglisty 
Nowy

jak zwykle świetne podpowiedzi... tylko ciekawe gdzie można kupić SX100 a tym bardziej 110 za 600,-...? chyba, że używańca...
zobacz sobie Sony H10 sam widziałem w cenie 599,- funkcjonalnie to samo co SX100 tyle, że ma ciemniejsze szkło ale za to dużo lepszy bo 3'' wyświetlacz
w kompaktach takiej klasy liczy sie FUNKCJONALNOŚĆ i UŻYTKOWOŚĆ w danej cenie a nie bzdurki dla naiwnych typu jasność optyki czy upakowanie matrycy - "sezonowy fotoamator" i tak tego nie wykorzysta
do tych zastosowań co potrzebujesz na 100% styknie a "ciemniejszej optyki na pewno nie odczujesz choćby nie wiem jak Cie na tym forum nakręcali i marudzili :razz:
zresztą ci sami ludzie dla których tak ważna jest "jasna optyka" i milion pixeli mniej na matrycy potrafią polecić SX200 IS... ale to dlatego, że na tym forum zawsze prawie wszyscy polecaja Canona - maja Canoany to polecają - mniej ważne czy słusznie i z sensem czy nie...

Robek
[Usunięty]

Tak jak to napisałeś, ja i tak pstrykam zdjęcia na auto, bo mało się znam na fotografii, a nv24hd wybrałem ze względu na dobrą jakość nagrywanych filmów - kamery raczej nie kupię, tak więc aparat z możliwością nagrania dobrego filmu jak najbardziej mi pasuje :)
Zobaczę tego Sony na żywo - po specyfikacji widzę, że jest "ciut większy", co do ciemniejszej optyki, robiłem zdjęcia na Canon A70 przez 5lat i zdjęcia dla mnie były "dobre", tak więc na pewno niczego nie zauważę :P - dzięki

wielbicielxx 
Rozmowny

Fuji F50 to dobry wybor. H10 to raczej niezbyt maly jest.

qadest1 
Rozmowny
Mały czarny Olek ;)

Wysłany: Czw 11 Cze, 2009   

mglisty napisał/a:
a nie bzdurki dla naiwnych typu jasność optyki czy upakowanie matrycy - "sezonowy fotoamator" i tak tego nie wykorzysta
do tych zastosowań co potrzebujesz na 100% styknie a "ciemniejszej optyki na pewno nie odczujesz choćby nie wiem jak Cie na tym forum nakręcali i marudzili
zresztą ci sami ludzie dla których tak ważna jest "jasna optyka" i milion pixeli mniej na matrycy potrafią polecić SX200 IS... ale to dlatego, że na tym forum zawsze prawie wszyscy polecaja Canona - maja Canoany to polecają - mniej ważne czy słusznie i z sensem czy nie...
Cytat:
Tak jak to napisałeś, ja i tak pstrykam zdjęcia na auto, bo mało się znam na fotografii, a nv24hd wybrałem ze względu na dobrą jakość nagrywanych filmów - kamery raczej nie kupię, tak więc aparat z możliwością nagrania dobrego filmu jak najbardziej mi pasuje
Zobaczę tego Sony na żywo - po specyfikacji widzę, że jest "ciut większy", co do ciemniejszej optyki, robiłem zdjęcia na Canon A70 przez 5lat i zdjęcia dla mnie były "dobre", tak więc na pewno niczego nie zauważę - dzięki

Tiaaaa :mrgreen: Zwłasza podoba mi się ten tekst, że wszyscy tu polecają Canona!!!! :grin: :grin: :grin: No cóż ja nie jestem profesjonalistą, a zwykłym amatorem i sam caly czas sie uczę ;) Ale większych banialuków niż Wasze to jeszcze nie czytałem chyba nigdzie... :twisted: :twisted: :twisted: :grin: :grin: :grin:

Odpowiedz do tematu