Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 16 Lut, 2008 BG-E2N...Oryginał czy zamiennik??
Witam.
Mam pytanko do użytkowników gripu BG-E2N. A mianowicie czy opłaca sie kupić zamiennik czy lepiej dołożyć i kupić oryginalny canonowski. Czy zamiennik nie spowalnia w jakimś stopniu pracy aparatu i czy działa równie dobrze jak oryginał?? Bo jeśli tylko jedyną różnicą jest brak loga Canon to nie bedę sie długo zastanawiać..
Jesli już zamiennik to jaki byście polecili?
Dzięki.... Kurcze, tak też sobie myślałem że praca spustu może nie byc taka jak przy oryginale. Wole żeby śmigało wszytko jak w zegarku i trzeba będzie chyba dołożyć i kupić oryginał
Kwestia precyzji spustu migawki, o której bardzo słusznie wspomniał MM, jest wręcz priorytetowa!
Druga bardzo istotna kwestia to tzw. spasowanie. Zamienniki BG-E2N czy BG-E4 są niewiele warte również z tego powodu. Po podpięciu do korpusu luzy bywają na tyle duże, że często nie pomaga nawet bardzo silne dokręcenie śruby - cała konstrukcja jest po prostu niestabilna/chwiejna, co grozi zepsuciem ujęcia. Jeżeli jednak ktoś szuka oszczędności to najlepszej jakości wśród zamienników wydają się być produkty Delta... ale do oryginału im też niestety nieco brakuje
Odkopuję stary temat, bo właśnie się przymierzam pomalutku do kupna gripa BG-E2N do 40D. Z przerażeniem stwierdziłem, że grip ten (powstał dużo wcześniej niż model 40D) nie posiada przycisku AF-On, z którego w 40D namiętnie korzystam. A właśnie niewygodna pozycja tego przycisku przy kadrowaniu pionowym skłania mnie do zakupu gripa.
Czy ktoś wie o jakimś zamienniku, który posiada taki przycisk? Bo inaczej cała koncepcja bierze w łeb - wyłączyłem sobie ostrzenie na spuście. Canon wypuścił już drugą generację 2-cyfrowego modelu wyposażonego w ten przycisk, a grip został jakoś w tyle.
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Czw 26 Mar, 2009
komor, ja mam phottixa i szczerze go polecam, szczególnie z e-bay... - cena.
co do AF , ja też nie mam AF "pod spustem" ale pod "*" i tak działa na grip'ie..
komor, Nie tylko to jest mankamentem tego gripa - w moim odczuciu również brak powtórzonego dżojstika którym ja najbardziej lubię wybierać punkt af (chyba Nikony to mają?) ogranicza walory użytkowe tego kawałka plastiku.
Oby poprawili jakość bo dotychczas Delty nie cieszyły się zbyt dobrą opinią. Teraz czas aby Panowie z Canona wzięli się w garść i zrobili następcę BG-E2N.
Przyłącze się do tematu, ponieważ posiadam od kilku dni BatteryPack Alfa do C 40D.
Wszystko byłoby w porzo bo fajna rzecz zwłaszcza w portretach, ale zauważyłem jedną wadę o której gdzieś już było odnośnie produktów Delty, a mianowicie: zauważyłem błędną komunikację z korpusem, gdyż po naładowaniu baterii po kilku "pstrykach" nastąpił spadek naładowania i to o połowę jej wartości. Dzieje sie tak przy włożonej jednej sztuce w grip, po włożeniu 2 szt problem znika. Nie wiem na jak długo. Dzwoniłem do sklepu i podobno nie powinno tak być, więc mam odesłać na ich koszt do sprawdzenia przez serwis lub ewentualnie w razie czego wymiana na nowy. Zobaczymy chcę zrobić kilku godzinna sesję ok 300 zdjęc i wtedy będę wiedział coś więcej co się z tym dzieje.
Jacek(Baton), Ja bym na Twoim miejscu oddał w ogóle ten grip (masz 10 dni na odesłanie go) i zakupił Photixa - najlepszy zamiennik według opinii z CB. Sam zastanawiam się czy go nie kupić do 50D bo za drugi oryginał nie mam zamiaru płacić obecnej ceny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11