Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 14 Cze, 2009 Zestaw do makro co sądzicie?
Witam chcę sobie skompletować zestaw do makrofotografii długo czytałem i szukałem na ten temat mój wstępny wybór padł na
obiektyw
http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7661
konwerter
http://www.skapiec.pl/site/cat/57/comp/90713
statyw
http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7847
aparat to narazie sony a 300 a za jakiś czas a 700
Jeżeli ktoś miałby ochotę wyrazić swoją opinię lub sugestię na ten temat to będę bardzo wdzięczny dodam że jestem amatorem i dopiero zaczynam swoją przygodę z makrofotografią ale wyznaję zasadę że lepiej raz zapłacić więcej niż co parę miesięcy zmieniać sprzęt jeżeli się mylę w wyborze to proszę pomóżcie
sub2, to jaki w końcu jaki wybrałeś obiektyw bo pod linkiem pokazuję się statyw?
pisałeś wcześniej że wybierasz systemowego...
skoro obiektyw do macro to jeszcze Raynox?
zug, to chyba ma być: raynox + statyw manfrotto
Tylko nie wiem czemu w dziale o obiektywach
zug [Usunięty]
Wysłany: Nie 14 Cze, 2009
sub2 napisał/a:
wybór padł na obiektyw
i tu link do statywu,
później jest raynox
i znowu statyw....
w innym wątku sub2, prosił o pomoc w wyborze obiektywu macro i wybór padł na 100m28
dlatego moje pytanie o tego raynox-a
Przepraszam pomyliłem linki obiektyw to sigma 105 a z systemowego zrezygnowałem ( zgadali mnie ) konwerter daje podobno większe odwzorowanie i przepraszam za zamieszanie
[ Dodano: Nie 14 Cze, 2009 22:27 ]
To znowu ja chyba palnąłem gafę z tym pytaniem przepraszam jeszcze raz wszystkich
zug [Usunięty]
sub2, to jak rozumiem szkiełko macro i do tego jeszcze raynox
No tak myślałem ale to chyba nie współgra z sobą i nie ma za bardzo sensu choć nie wiem dlatego pytam
zug [Usunięty]
raynox z reguły zakłada się na obiektyw "normalny" jako "niedzielne macro"
do tej sigmy nie widzę sensu bo ma powiększenie 1:1
[ Dodano: Nie 14 Cze, 2009 5:01 pm ]
co do sigmy najlepiej jak byś miał możliwość przy kupnie osobistego sprawdzenia np w sklepie czy nie ma FF/BF (jeżeli kupujesz nową)
W sensie optycznym? Jesli caly zestaw bedzie na statywie to mysle, ze niezla.
zug [Usunięty]
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009
sub2, kupuj sigmę którą skoro Cię "zagadali" zobaczysz co i jak, będzie Ci mało (powiększenie) dołożysz raynoxa,
choć na razie to bym się wstrzymał z zakupem raynoxa , zapewne jak się wciągniesz zaczniesz rozglądać się za "jakąś" lampą do macro
co do statywu to nie wiem jakie masz szkła, ale 7kg max obciążenia które ma to Ci wystarczy (na razie )
Wysłany: Pon 15 Cze, 2009
sub2 napisał/a:
http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7847
Witam.
Tylko mi się wydaje że ten statyw bedzie troszke zbyt ciężki
Ja mam Manfrotto 190X Pro B i jest o wiele lżejszy od Manfrotto 055X Pro jest bardziej poręczniejszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11