Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zestaw do makro co sądzicie?
Autor Wiadomość
sub2 
Nowy

Wysłany: Nie 14 Cze, 2009   Zestaw do makro co sądzicie?

Witam chcę sobie skompletować zestaw do makrofotografii długo czytałem i szukałem na ten temat mój wstępny wybór padł na
obiektyw
http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7661
konwerter
http://www.skapiec.pl/site/cat/57/comp/90713
statyw
http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7847
aparat to narazie sony a 300 a za jakiś czas a 700
Jeżeli ktoś miałby ochotę wyrazić swoją opinię lub sugestię na ten temat to będę bardzo wdzięczny dodam że jestem amatorem i dopiero zaczynam swoją przygodę z makrofotografią ale wyznaję zasadę że lepiej raz zapłacić więcej niż co parę miesięcy zmieniać sprzęt jeżeli się mylę w wyborze to proszę pomóżcie

Reklama

zug
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Cze, 2009   

sub2, to jaki w końcu jaki wybrałeś obiektyw bo pod linkiem pokazuję się statyw?
pisałeś wcześniej że wybierasz systemowego...
skoro obiektyw do macro to jeszcze Raynox?

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

zug, to chyba ma być: raynox + statyw manfrotto :???:
Tylko nie wiem czemu w dziale o obiektywach :???:

zug
[Usunięty]

sub2 napisał/a:
wybór padł na obiektyw

i tu link do statywu,
później jest raynox
i znowu statyw....
w innym wątku sub2, prosił o pomoc w wyborze obiektywu macro i wybór padł na 100m28 :razz:
dlatego moje pytanie o tego raynox-a :cool:
Cytat:
Tylko nie wiem czemu w dziale o obiektywach

ja też nie wiem (ale poszukam) :mrgreen:

sub2 
Nowy

Przepraszam pomyliłem linki obiektyw to sigma 105 a z systemowego zrezygnowałem ( zgadali mnie ) konwerter daje podobno większe odwzorowanie i przepraszam za zamieszanie

[ Dodano: Nie 14 Cze, 2009 22:27 ]
To znowu ja chyba palnąłem gafę z tym pytaniem przepraszam jeszcze raz wszystkich :oops:

zug
[Usunięty]

sub2, to jak rozumiem szkiełko macro i do tego jeszcze raynox :?:

sub2 
Nowy

No tak myślałem ale to chyba nie współgra z sobą i nie ma za bardzo sensu choć nie wiem dlatego pytam

zug
[Usunięty]

raynox z reguły zakłada się na obiektyw "normalny" jako "niedzielne macro" :cool:
do tej sigmy nie widzę sensu bo ma powiększenie 1:1 :wink:

[ Dodano: Nie 14 Cze, 2009 5:01 pm ]
co do sigmy najlepiej jak byś miał możliwość przy kupnie osobistego sprawdzenia np w sklepie czy nie ma FF/BF (jeżeli kupujesz nową)

MC 

Wysłany: Pon 15 Cze, 2009   

Teoretycznie mozna zalozyc raynoxa na obiektyw macro, ale uzyskane powiekszenie bedzie juz podpadalo pod mikroskop.

Sunders 

MC, a jaka będzie jakość takiego połączenia :???:

MC 

W sensie optycznym? Jesli caly zestaw bedzie na statywie to mysle, ze niezla.

zug
[Usunięty]

sub2, kupuj sigmę którą skoro Cię "zagadali" zobaczysz co i jak, będzie Ci mało (powiększenie) dołożysz raynoxa, :razz:
choć na razie to bym się wstrzymał z zakupem raynoxa , zapewne jak się wciągniesz zaczniesz rozglądać się za "jakąś" lampą do macro :wink:
co do statywu to nie wiem jakie masz szkła, ale 7kg max obciążenia które ma to Ci wystarczy :wink: (na razie :mrgreen: )

kowalenko777 
Bywalec
Canonik

sub2 napisał/a:
http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7847

Witam.
Tylko mi się wydaje że ten statyw bedzie troszke zbyt ciężki :roll:
Ja mam Manfrotto 190X Pro B i jest o wiele lżejszy od Manfrotto 055X Pro jest bardziej poręczniejszy :wink:

http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7793
Pozdrawiam

zug
[Usunięty]

kowalenko777, masz rację ale myślę że sub2, nie będzie używał go tylko do macro, :cool:
stad moje pytanie o szkła :wink:

kowalenko777 
Bywalec
Canonik

Zgadza się zug :mrgreen:

Odpowiedz do tematu