Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 20 Cze, 2009 Sony A200 prosze o przykładowe fotki
Witam
Mam zamiar kupic lustrzanke Sony A 200. Na poczatku nie mam zamiaru nic do niego dokupować.
Mam taką prośbę : czy mógłby mi ktoś przysłać jakies fotki zrobione tym aparatem ?
Chodzi mi o fotki zrobione przy złym oświetleniu przy uzyciu wbudowanej lampy (tak jak pisalem wczesniej narazie nie planuje kupić innej) ?
Dlaczego prosze o przykładowe fotki ? Bo wiele sie naczytalem o tym że lampa błyskowa w Sony A200 jest za nisko osadzona i rzuca cień w dolną część kadru. Chcialbym to ocenic czy faktycznie taki efekt występuje. Dużo sie naczytalem i niektórzy twierdza że pada inni natomiast twierdza że przy obiektywie kit efekt ten nie wystepuje.
fredikruger11@wp.pl
Z góry dziekuje.
Dostałem fotki z wczoraj dziękuje.
Tylko że przysłaleś mi dwie fotki (napisaleś że bez osłony) a na jednej cień występuje.
Może sie pomyliłes i przysłałes mi ta jedna fotke z osłona.
Jedna z nich jest perfekt a druga z cieniem. Reszte fotek z cieniem (ale wiadomo one były z osłona)
zug [Usunięty]
Wysłany: Sob 20 Cze, 2009
tak odpisałem Ci już że być może coś namieszałem z kolejnością.
Cień występuję, kiedy masz założoną osłonę, może wystąpić również kiedy jest założona odwrotnie.
po jej zdjęciu problemu już nie ma widać to na zdjęciu które dałem w poście wyżej
[ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 10:25 am ]
może być o to spokojny dodatkowo zacytuję Ci opowiedź MC
"Jesli nie masz zalozonej oslony przeciwslonecznej, to cienia nie bedzie. Sprawdzilem przed chwila. "
mi jak mi ale jemu to możesz wierzyć
Pamiętam co napisał MC .
Kolega mnie straszy , mówi że tez chcial kupić ten aparat.
[ Dodano: Sob 20 Cze, 2009 17:36 ]
Tobie też wierza bo niby dlaczego mialbys kłamac ? Nic bys nie zyskał. A wdzięczyn jestem tobie za poswiecony czas. (Szkioda ze reputa nie idzie dać po kilka razy).
zug [Usunięty]
Wysłany: Sob 20 Cze, 2009
nie chcę Cię przekonywać na siłę ale nas jest trzech
którzy korzystali z tych aparatów i potwierdzają że cień nie występuję.
cień występuje tylko gdy obiektyw jest ustawiony na ogniskowej od 18mm i parę mm w górę. Na ogniskowej 24 już nie widać tego cienia.
edit: zależy też z jakiej odległości ostrzysz, bo np. jeśli ostrzycsz od 38cm to obiektyw jest jeszcze bardziej wysunięty na tych 18mm a jeśli ostrzysz od 3m-∞ to obiektyw o parę mm się chowa i może to znikać już.
DSC02092.JPG z odległości 3 m
Plik ściągnięto 3707 raz(y) 80,34 KB
DSC02090.JPG z odległości 38 cm
Plik ściągnięto 3709 raz(y) 56,44 KB
Ostatnio zmieniony przez Ingeitum Nie 21 Cze, 2009, w całości zmieniany 2 razy
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14