Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon A95 vs. Lumix TZ6
Autor Wiadomość
marcinoser 
Nowy

Wysłany: Pią 03 Lip, 2009   Canon A95 vs. Lumix TZ6

witam. od kilku lat jestem posiadaczem canona A95. nie moge na niego narzekać bo nigdy mnie nie zawiódł, itp. teraz jedak myśle o tym aby go zmienić. Głównie dlatego że chciałbym coś świeżego z szerokim kątem i dłuższymi filmami.aparatu używam głównie w plenerze typu pola, maszyny itp wpadł mi w oko lumix tz6. nie wiem teraz czy jednak zmieniać mojego canonka. ogólnie jest chwalony no i troche wstyd przesiadać sie z aparatu z manualem na pełen automat... :oops: myślałem też o canonie sx200 i sx110 ale oba mi z jakiegoś wzgledu nie pasują
sx200 jest droższy od TZ6 i ta lampa na tym ramieniu rozkłada sie bez względu na to czy jest potrzebna czy nie i podobno to przeszkadza w trzymaniu jej.
do sx110 też bym nic nie miał gdyby nie to że ma ręcznie rozkładaną lampe i kąt 35mm... canon nigdy nie umie dopieścić kompaktów... doradzcie.

Reklama

Dominika 
Rozmowny

Wysłany: Pią 03 Lip, 2009   

W sumie to juz sobie odpowiedziales na swoje pytanie.
Jesli brak manuala ci nie wadzi TZ6 jest ok.

marcinoser 
Nowy

Wysłany: Pią 03 Lip, 2009   

jak już zaczołem temat to jeszcze zapytam:
czy lepiej kupić tz6 czy fz28? w cenie bardzo podobne a możliwości oba dają całkiem inne...
szumów w fz28 sie raczej nie obawiam bo do iso 400 na komputerze jakość przy oglądaniu bedzie chyba ok?

DamageMax
[Usunięty]

Wysłany: Sob 04 Lip, 2009   

marcinoser napisał/a:
jak już zaczołem temat to jeszcze zapytam:
czy lepiej kupić tz6 czy fz28? w cenie bardzo podobne a możliwości oba dają całkiem inne...
szumów w fz28 sie raczej nie obawiam bo do iso 400 na komputerze jakość przy oglądaniu bedzie chyba ok?

W panasie FZ28 w sumie i iso 800 jest znosne - jak na kompakt. Realnie - trzeba trzymac sie iso 100.

Co do wyboru czy FZ28 czy TZ6 - to sa 2 rózne aparaty. Jak ci naprawde zalezy na manualu i jednoczesnie nie przeszkadza wielkosc aparatu - bierz FZ28. Trzeba pamietac ze mimo wszystko jest to duzy apart, mimo ze lekki to jednak trzeba pilnowac by nie uderzyc, trzeba miec juz torbe do noszenia na ramieniu.

Jak chcesz miec bezproblemowe foty na auto i jednoczesnie aparat ktory mozna włozyc do kieszeni kurtki , bluzy etc , jednoczesnie szeroki kąt i spory bo 12x zoom - bierz TZ6.

Pozdrawiam,

Odpowiedz do tematu