Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam moją prośbę kieruję głównie do użytkowników sigmy 17-70, ale nie tylko. Obiektyw kupiłem po okazyjnej cenie w skelpie i do niedzieli 12.07.2009 r. mam czas na ewentualny zwrot. Poniżej wrzucę nieco zdjęc wykonanych tak na szybkiego tym obiektywem - nie chodzi mi o ocene merytoryczną tych zdjęć (to są tylko zwykłe cyknięcia), ale o jakość obiektywu, którymi były wykonane. Aparat 450D, jpgi bez żadnej obróbki. Czy wg Was, oczywiście na podstawie tych fotek, obiektyw "daje radę", czy raczej kwalifikuje się do oddania?
Zdjęcia są tutaj:
http://picasaweb.google.p....WC7M_Ik6GDxwE#
Po tym zdjęciu np. widać,że jest wszystko ok i po tym zdjęciu również. Teraz pozostało Ci korzystać ze światła i nie poruszyć następnych
Zadowolenia z cykania życzę
P.S. przy takich zdjęciach się exifów nie usuwa
zug [Usunięty]
Wysłany: Sob 11 Lip, 2009
rosim, przejrzałem Twoje zdjęcia i wygląda na to że wszystko jest w porządku
obiektyw daje radę
amv powiem nawet, że w większej części nie będzie to wina obiektywu
Twoje zdjęcia obejrzałem - robisz dobre zdjęcia. Bardzo mi się podoba garnek na kuchni. Widzę, że "widzisz" "inaczej", a to podstawa do ciekawych odkryć w fotografii. Tylko bardziej musisz zwrać uwagę na kompozycję obrazków. Głowny motyw nie powinien być np. w środku kadru. W bardzo niewielu przypadkach jest to akceptowalne. Zwróć uwage jak to robią zdjęciowcy w dobrych filmach lub teatrach TV. Gdzie jest osoba, która mówi, a gdzie ktoś, kto słucha i kto jest "ostry", a kto nie.
Powodzenia!
Fotografii uczy się każdy fotograf, przez całe życie.
PS - obiektyw chyba trzeba pozostawić w torbie.
zug [Usunięty]
Wysłany: Nie 12 Lip, 2009
B o g d a n napisał/a:
Tylko bardziej musisz zwrać uwagę na kompozycję obrazków. Głowny motyw nie powinien być np. w środku kadru
fajnie że podpowiadasz koledze, jak ma robić zdjęcia
tylko akurat te które pokazał, jak sam określił
rosim napisał/a:
są tylko zwykłe cyknięcia
które miały nam pomóc w określeniu czy z obiektywem jest wszystko w porządku bo miał podejrzenia że jest uszkodzony
Zug, dobrze wiesz, że pisząc "zwykłe cyknięcia" chciał tylko ustrzec się krytyki, a tak naprawdę, być może to jego 'wybrane' zdjęcia. Wiem, że chodziło o ocenę Sigmę, dlatego napisałem PS.
zug [Usunięty]
Wysłany: Nie 12 Lip, 2009
B o g d a n napisał/a:
dobrze wiesz, że pisząc "zwykłe cyknięcia" chciał tylko ustrzec się krytyki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10