Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl
 
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy


 Ogłoszenie 

Zapraszamy na XII Zloty Czytelników Optyczne.pl

Zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnej imprezie organizowanej przez naszą redakcję.
Więcej informacji znajdziecie TUTAJ


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sob 16 Lut, 2008 14:14
karta CF do EOS-a 350D
Autor Wiadomość
gladius
Nowy


Posty: 3
Skąd: Beskid Niski
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 12:53   karta CF do EOS-a 350D

Kupiłem nową karte CF firmy GOOD RAM 2GB i niestety nie działa w aparacie. Reklamacja nie przyniosła skutku, producent stwierdził że jest sprawna a sprzedawca zasugerował że jest zbyt szybka lub sprzęt nie obsługuje takich pojemności. Dotychczas używam dwóch kart Kingstona 50x 512MBi działają bez zarzutu. Potrzebuję karty 2GB nie musi być szybka, proszę o propozycje.
 
 
Reklama

Pomógł: 0 razy
Posty: 1
Skąd: Optyczne.pl






dave.djd
Nowy


Posty: 17
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 13:26   

gdzieś już był temat jaka najlepsza karta do 400D...

Nie wiem czy 350D jest na tyle starszy od 400D żeby nie działały w nim nowe karty. Ja mam CF 2GB Extreme III ze SanDisca i jestem z niej całkowicie zadowolony. Jest szybka i dzięki temu można wykorzystać całą "moc" aparatu - podobno po serii 10-cio sekundowej aparat zwalnia i seryjne to już wtedy nie seryjne. U mnie nic podobnego nie zauważyłem. Robiłem serie 30 sekund i więcej i nie zauważyłem żadnego spadku prędkości a średnia wynosiła nawet 3,5 klatki na sekundę a nie 3 jak to piszą w charakterystyce aparatu.
 
 
unclehrum
Uczestnik


Posty: 52
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 13:59   

Witam

Ja rowniez zakupilem karte 2gb do canona 350d. Wybor padl na cos takiego http://allegro.pl/item170...gw_fv_ss_.html.

Rowniez zglaszam ze nie mam z ta karta problemow :].

Wiec wszystko powinno chodzic idealnie

pozdrawiam
wujek
 
 
eska
Redaktor



Posty: 494
Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 15:41   

Sprawdz ta karte na innym aparacie. niezgodnosc moze sie pojawic przy kartach 4 gb, ale przy 2 gb powinno byc wszystko ok.

konrad
 
 
 
Mikan
[Usunięty]

Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 21:18   

a sformatowałeś ją w aparacie?
 
 
gladius
Nowy


Posty: 3
Skąd: Beskid Niski
Wysłany: Wto 06 Mar, 2007 23:18   

Efekt działania tej karty jest taki. Po włożeniu karty i zamknięciu klapki, kontrolka nie daje znaku. Po włączeniu aparatu jest chwilę nic a potem wyświetla Error CF. Po wejściu w menu i próbie sformatowania, wyświetla się Err 99 i już nic nie da się zrobić. Sprawdzałem ją jeszcze na innej "350" i objawy są identyczne. Natomiast po podłączeniu do komputera wszystko działa jak należy łącznie z formatowaniem.
 
 
eska
Redaktor



Posty: 494
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro 07 Mar, 2007 14:57   

kiedys spotkalem sie z czyms podobnym w kompakcie (juz nie pamietam w ktorym), ale wina lezala po trybie formatownia karty. otoz aparat akceptowal karte sformatowana w systemie plikow fat16. jesli robisz format pod okienkami (xp) to domyslnie masz fat32. moze sformatowanie w fat16 pomoze...

konrad
 
 
 
AdamAGP
Początkujący



Posty: 33
Wysłany: Sob 10 Mar, 2007 13:31   

dave.djd napisał/a:
gdzieś już był temat jaka najlepsza karta do 400D...

Nie wiem czy 350D jest na tyle starszy od 400D żeby nie działały w nim nowe karty. Ja mam CF 2GB Extreme III ze SanDisca i jestem z niej całkowicie zadowolony. Jest szybka i dzięki temu można wykorzystać całą "moc" aparatu - podobno po serii 10-cio sekundowej aparat zwalnia i seryjne to już wtedy nie seryjne. U mnie nic podobnego nie zauważyłem. Robiłem serie 30 sekund i więcej i nie zauważyłem żadnego spadku prędkości a średnia wynosiła nawet 3,5 klatki na sekundę a nie 3 jak to piszą w charakterystyce aparatu.


dave.djd
a to nie jest tak, że aparat najpierw zapisuje serie w pamięci podręcznej, a jak się zapełni to zgrywa na kartę wszytko?
 
 
MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA



Pomógł: 115 razy
Posty: 7589
Skąd: Łódź
Wysłany: Sob 10 Mar, 2007 13:55   

Aparat nie czeka na żadne zapełnienie, zgrywa z bufora na bierząco.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FIsilverBrown v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk. Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14