Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Współpracuję z portalem internetowym www.kolobrzeg24.pl. Są tam zamieszczone moje galerie z różnych zlotów i spotów motoryzacyjnych. Wszystkie zdjęcia są podpisane. Zauważyłem, że wiele osób dodaje sobie moje zdjęcia do galerii na portalu nasza-klasa.pl. Jeśli są one dodane z podpisem, to nic się nie dzieje. Dziś jednak miarka się przebrała. Jakiś facet chamsko wyretuszował mój podpis i dodał sobie do galerii. Jak mogę na to zareagowac?
Powiadom portal o kradziezy zdjecia. Wyslij mu wezwanie do zaplaty za uzywanie nieswojego zdjecia i zadanie przywrocenia jego wersji oryginalnej. Pozniej wg. mnie pozostaje tylko sad. I najlepiej jeszcze zrobic jakiegos screena pokazujacego jego dzialanie.
Zasadniczo za bez umowne korzystanie ze zdjęcia możesz żądać dowolnej zapłaty lecz oparłbym się na zenniku ZPAF-u lub podobnym. Myślę że za jedno zdjęcie 100 zł będzie na tyle odstraszającą sumą że facet (baba? ) odpuści.
Takiej, na ile wycenisz swoje zdjęcie. Tylko pamiętaj, do 250 zł to jest wykroczenie i żadna policja nie będzie chciała tu pomóc. Tzn. spiszą i zapomną w najlepszym wypadku.
Zdecydowanie najlepiej od razu powiadomić portal - powinni natychmiast zdjąć zdjęcie a jak nie to postraszyć ustawą o ochronie własności intelektualnej a także ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Zwykle kilka paragrafów i większość tzw. "osób odpowiedzialnych" ma galaretę w majtkach.
needlehole, a tak z ciekawości, to jakie rodzaju zdjęcia z portalu newsowego ludzie chcą sobie wrzucać na NK? Te Twoje motory czy coś innego? Bo tak się zastanawiam na cholerę komuś w swojej galerii NK czyjeś zdjęcia.
komor, wiesz jak to jest. Ktoś zostanie uwieczniony na motorze i chce sobie dodac fotkę do profilu na NK. Moje zdjęcia ligi amatorskiej siatkówki też tam od czasu do czasu trafiają, ale nie robię z tego afery, zwłaszcza że nie biorę za zdjęcia pieniędzy, a podpis zazwyczaj zostaje.
W sumie jakby napisać no NK o zbanowanie takiego delikwenta to by pewnie bardzo cierpiał, wszak jego ekschibicjonistyczne ego nie mogłoby przez jakiś czas ukazać znajomym jaki to on jest super i w ogóle bo ma fajne zdjęcie na motorze. Zastanawiam się zawsze co skłania ludzi do dodawania coraz to nowych fotek robionych komórką odbitą od lustra, niedowartościowani są czy co?
Zastanawiam się zawsze co skłania ludzi do dodawania coraz to nowych fotek robionych komórką odbitą od lustra, niedowartościowani są czy co?
No właśnie dlatego mogę zrozumieć gościa który wziął sobie fotkę wykonaną przez needlehole, jego fotki motórów bardzo misię
Oczywiście zrozumieć to jedno, ale tępić takie akcje też trzeba...
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Pon 13 Lip, 2009
Paweł_G napisał/a:
Zastanawiam się zawsze co skłania ludzi do dodawania coraz to nowych fotek robionych komórką odbitą od lustra, niedowartościowani są czy co?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10