Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jestem zmuszony używać czegoś takiego w pracy. Służy to tylko "rozpoznawalności" czegoś co ma pokazać i do niczego więcej. Do typowych zdjęć nigdy bym tego nie kupił.
Papieru nie kupuję i jego ceny nie znam. Dla tych co kupują to cena jest z kosmosu podobno. Format jest mały i już tam jest beznadziejnie, nie wyobrażam sobie drukowania w taki sposób zdjęć w większym formacie. Ale jak znam życie nie kupili jakiegoś wypasionego modelu, to ma tylko służyć do szybkiego wydruku i okazywania zdjęć.
Pare razy mialem okazje uzywac takiej drukarki i jej jedyna zaleta jak dla mnie to fakt, ze moge natychmiast zdjecie wydrukowac. Jakosc nie jest lepsza niz z przecietnego labu, a jedna odbitka 10x15 nie kosztuje mniej niz 2-2.50PLN, wiec koszt bardzo duzy.
znalazłem coś takiego, papier Canon KP-108IP 3 x KP36IP(do Canona) 108 arkuszy 10x15 za 95PLN, największy obsługiwany format to 10x20, przy próbkach foto wyjdzie trochę drożej niż w labie a na pewno szybciej, zależnie od tego na czym komuś bardziej zależy..
MC a te odbitki robiłeś barwne czy BW?
Kolorowe. Poltora roku temu Canon organizowal promocje, ze mozna bylo wyslac jakies swoje zdjecie, a oni to drukowali na wybranej przez klienta drukarce. Potem wysylali to poczta (oczywiscie za darmo). Po tym wyleczylem sie juz z kupna drukarki foto.
koszt zwykle wynosi +- 1zł za 10 na 15. porównywalnie lub nieco drożej niż w labie.
za 100 można kupić papier + taśmę na około 100 zdjęć. np tu jest zestaw do canona selphy. do innych drukarek bywa taniej.
jakość podobno nie jest taka zła ("nie do odróżnienia od odbitki") ale to opinie słyszane, nie własne.
zaletą jest niska cena drukarki i brak problemów z zasychającym tuszem. do okazyjnych wydruków jest ok, przy częstszych chyba lepiej wziąć jakiegoś atramentowego epsona. Jakość bardzo porządna i można wydrukować całe A4.
Byc moze cos sie zmienilo, bo obliczalem to ok. roku temu. Wiem, ze bardzo mi sie to nie oplacalo. Moge do nastepnego dnia sie wstrzymac i miec za 50gr odbitke dobrej jakosci i nie kombinowac z tuszami itp.
Postanowiłem odświeżyć temat...
W tej chwili koszt odbitki 10x15 w systemie Canona (z drukarki Selphy) kosztuje około 85gr - dla mnie to kusząca propozycja.
Moje pytanie - czy ktoś z Was używał drukarki Canon Selphy ES20? Jak wygląda jakość odbitki w porównaniu z przeciętnym fotolabem?
Amatorskie drukarki termosublimacyjne dają amatorską jakość zdjęć (tak jak amatorski kompakt). Lepiej i taniej więc zlecić wykonanie zdjęć na dobrym minilabie. Jeżeli chesz drukować na szeroką skalę i w profesjonalnej jakości to godna uwagi jest drukarka termosublimacyjna DNP
Dziwie sie wiekszości waszych wypowiedzi gdyż miałem przyjemnśc drukować zdjecia na kilku drukarkach termosublimacyjnych i w większość jakość była świetna wypowiadam sie tylko co do formatu 10x15. Poczatkowo robiłem na olympus P400 który tez dawał mi format A4 . Jak sie dobrze skalibrowało drukarke to zdjęcia były naprawdę świetne a kto twierdzi inaczej to chyba nigdy nie widizał dobrej termy. Potem przyszedł czas na Hiti co okazało sie wielkim błedem. Obecnie używam CAnon shelpy i jest bardzo dobra. A cena na dzień dzisiejszy to jakieś 1 zł. Jednak nie używałbym jej do wywoływania masowo zdjęc gdyż jest to nie opłacalne. Po drugie nazywajmy rzeczy po imieniu tu nie ma żadnych TUSZY. Są to 3 folie nakładane na siebie (cyan, magenta, yellow). I tu też trzeba rozdzielic drukarki na dwie grupy na 3 foliowe i 4 gdzie 4 jest to folia ochronna. Zdjęcie z canona zalane wystarczy przetrzec i nic mu nie jest. Niestety ich wadą jest wrażliwość na słońce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10