Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam, zostałem poproszony o pomoc w podjęciu decyzji.
Oto pytanie: co może być przyczyną takiej awarii:
http://farm4.static.flick...8c78eb7f0_o.jpg
Aparat robi zdjęcia normalnie ale od czasu do czasu udaje mu się coś takiego, jest to crop 100% ale całe zdjęcie jest identyczne.
To może być awaria matrycy, procesora a może karty pamięci?
Aparat dawno po gwarancji więc nie wiem czy naprawiać czy dać sobie spokój i kupić nowy.
Witam, też miałem pod koniec czerwca br. problem z A95 (zapisywał błędny obraz na karcie CF). Dział pomocy technicznej Canon Polska telefonicznie podpowiedział mi, że to najprawdopodobniej wada fabryczna matrycy (była taka wpadka w kilku seriach kompaktów Canon), podał wszystkie dane konieczne do przesłania kurierem aparatu do centralnego serwisu Canon PL w Wawie pod nazwą Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video (firma zewnętrzna) na koszt odbiorcy. Wysłałem i... zaczęły się kłopoty z serwisem!!! Co prawda szybko odesłał aparat po nieodpłatnej wymianie przetwornika obrazu - wada fabryczna (aparat był po gwarancji), ale przy odbiorze okazało się, że kompakt nie działa w kilku trybach fotografowania, w tym 'auto'. Serwis przyjął sprzęt do ponownej naprawy, po czym wystawił kosztorys na konieczną naprawę +koszt transportu twierdząc, że odesłali sprzęt całkowicie sprawny (AKURAT!!!), choć również nie stwierdzają mojego udziału w tym uszkodzeniu. Dotarcie do koordynatora ds. serwisu w Canon PL wcale nie pomogło: najwyraźniej p. Jacek K. często bywa na urlopie (w lipcu i sierpniu), bo najpierw był na urlopie, w ub. tygodniu obiecał zająć stanowisko w sprawie w tym tyg., a teraz okazało sie właśnie, że... rozpoczął kolejny urlop do 12.08. Same próby połączenia się z jego biurem czy choćby z centralą w siedzibie Canon w Wawie wymagają stalowych nerwów, a problem pozostaje wciąż nierozwiązany. Zapewne Canon i jego serwis CSI stawiają na strategię "przetrzymania klienta" aż sam zwątpi i odstąpi od sprawy. UCZULAM NA TO WSZYSTKICH. Napiszcie proszę, czy mieliście podobne problemy z oficjalnym centralnym serwisem Canona (Centrum Serwisowo Informacyjne Foto i Video - Wwa, Żytnia 15). Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 12