Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
chciałem to przerobić jak pierwszą wersję PT-04 i co ? NIC, w środku masa zimnych lutów, zrobione niedokładnie co ma znaczenie przy wysokich częstotliwościach, koniec końców antena ma mieć 22-23cm a nie 17 cm (bo 17cm wyliczone było w próżni co jest błędem) jak podają pewne wyliczenia i nie ma być przylutowana na końcu jak w poprzedniej wersji a dokładnie tak jak na poniższych zdjęciach
co najlepsze po oczyszczeniu płytek i przelutowaniu i dołożeniu kabla uzyskaliśmy zasięg bliski 100m ale pojawił się inny problem z którym się borykam, nie odpala 430EX ani 430 EXII, gdzies wyczytałem aby na plusie zamontować diodę shootkyego 1A 30V, po zamontowaniu - bez różnicy
oczywiście mi odpala ale z metra, a po odłączeniu lampy dioda świeci z 80m (100/100 strzałów)
w nadajniku nie ma modułu antenowego jak w poprzedniej wersji tylko kawałek ścieżki odpowiednio ustawionej robi za antenę, więc zamiast tego zamontowałem poniższy moduł antenowy:
i zasięg wynosi po zamontowaniu ponad 120m! dalej nie sprawdzałem bo drogi zabrakło (w nadajnikach zamiast tego kabla równiez można założyć taki moduł antenowy)
odbiorników nie ruszałem, ale podejrzewam, że po zamontowaniu w odbiornikach byłoby całkiem nieźle...
kwestia tylko, ze po założeniu canona 430EX dalej lampa nie odpala...
tzn odpala ale z 1metra:/
Ktoś wpadł na pomysł co z tym zrobić??
[ Dodano: Pon 03 Sie, 2009 15:33 ]
śmieszna sprawa, okazuje się, że za przedłużenie anteny w odbiorniku robi lampa, więc dokładanie anteny w izolacji i lutowanie jej w powyższy sposób nie ma sensu, dam znać niedługo co i jak zrobić.
Próbowałem właśnie przylutować kabel do odbiornika według zdjęcia i po przylutowaniu odpala lampę tylko prawie jak dotykam nadajnikiem, po odlutowaniu wróciło do normy. Co ciekawe kiedy dotknąłem kablem na próbę w tym miejscu przed lutowaniem to rzeczywiście zasięg wzrósł.
Mógłbyś zapodać jakieś zdjęcia montażu tej antenki w nadajniku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14