Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
SX10 IS; SP-590 UZ; P90; czy DMC-TZ7 ??
Autor Wiadomość
abu1999 
Nowy

Wysłany: Pon 27 Lip, 2009   SX10 IS; SP-590 UZ; P90; czy DMC-TZ7 ??

Witam!
Im więcej czytam na temat aparatów tym mniej o nich wiem… Kiedyś życie było proste z Casio Exilim Zoom EX-Z110, teraz człowiek jest trochę starszy i chciał by mieć lepsze zdjęcia w swoich albumach, ale nadal ograniczyć się przy ich wykonywaniu do wybrania celu i naciśnięciu spustu migawki… ;)

Zastanawiam się na następującymi modelami:
Canon PowerShot SX10 IS
Olympus SP-590 UZ
Nikon Coolpix P90
Panasonic Lumix DMC-TZ7

porownanie modeli

W budżecie wygospodarowałem około 1700zł i nie chciał bym ich wyrzucić w błoto, czy tez nagradzać którąś z firm za najskuteczniejszy marketing swojego produktu.

Aparacik służy mi do zajęć uniwersalnych, tam gdzie jestem robie zdjęcia, ostatnio często przychodzi mi robić fotki w ciemnych miejscach, a uczycie lampy jest wykluczone(i dostaje obraz przypominające ducha idącego we mgle). Czasem chce cos uwiecznić nie podchodząc zbyt blisko, wiec korzystać musze z zoomu.

Dodać pragnę, że z tego co wyczytałem w tym serwisie i kilku innych skłaniał bym się ku Olympusowi wraz ze statywem, bo wiem ze spore przybliżenie wiąże się z rozmazaniem od drżącej ręki. Za to Panasonic jest bardzo poręczny, na tle tamtych. Już miałem kupować Nikona, ale zauważyłem ze sprawdzając cenę P90 czytałem cały czas recenzje D90…to tez może świadczyć o tym jakim laikiem jestem. ;)

Proszę o pomoc, który z tych aparatów jest najkorzystniejszy dla totalnego amatora jakim jestem, a może jest jakiś inny warty uwagi model który mi umknął?

Reklama

ZDZICHOOO 
Bywalec
ZDZICHOOO

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009   

DMC-FZ28 (teraz) i DMC-FZ38 (sierpień-wrzesień w sprzedaży)

Odpowiedz do tematu