Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Szukam odpowiednika nóg Gitzo GT-1541 w rozsądnej cenie. Firma dowolna, byle pasowały do TEJ głowicy... Będę wdzięczny za pomoc, bo na statywach nie znam się kompletnie...
Ale te nogi ważą 1.1 kilograma i pewnie są mega stabilne,więc trudno będzie znalezć taniego odpowiednika nawet u Manfrotto,Giottos czy Benro ...
Nie wiem jaka cena jest dla Ciebie rozsądna,ale jeśli możesz wydać 1 tysiąc plnów,to ja bym został przy tym najtańszym Gitzo tyle,że ten jest jednak ciut cięższy
Głowica ,którą podałeś samym wyglądem powala ...
dlatego podalem zestaw chinski
ja tam kupilem sobie niejakiego koniga(podobno holenderski)niby troche ciezkawy,ale jak mi sie nie chce stac to przykrecam sobie do tego fotelik i moge sie nawet na tym zdrzemnac,taki jest solidny
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 07 Lip, 2009
candy, linka proszę....
zug [Usunięty]
candy napisał/a:
le jak mi sie nie chce stac to przykrecam sobie do tego fotelik i moge sie nawet na tym zdrzemnac,taki jest solidny
ej chlopaki,nie myslcie ze wam dam linka do fotela przenosnego,bo to byla ...przenosnia
chodzi mi o wykonanie,stabilne bydle,tyle ze swoje wazy niestety
zug [Usunięty]
candy, pod takim hasłem mam szukać na eBay'u - "cudo" ?
podaj linka bądź kolega
krisv740 [Usunięty]
candy, fotel to ja kupuję osobno...
a linka, bo czasami jak dobra cena i stabilność, to chociaż jako podstawka do piwa się przyda...
nazywa sie to könig kn 75,ale na ebay'u nie moge go znalezc
szukalem na googlach,sa podobne ale o mniejszym obciazeniu maksymalnym(chyba ze mnie oszukali,ale probowalem z 40D + 2x tele + S 120-400 wysunietym na maksa z fast grip'em i ani drgnie)
Ale te nogi ważą 1.1 kilograma i pewnie są mega stabilne,więc trudno będzie znalezć taniego odpowiednika nawet u Manfrotto,Giottos czy Benro ...
Nie wiem jaka cena jest dla Ciebie rozsądna,ale jeśli możesz wydać 1 tysiąc plnów,to ja bym został przy tym najtańszym Gitzo tyle,że ten jest jednak ciut cięższy
Głowica ,którą podałeś samym wyglądem powala ...
Parametry ok, ale jest dość długi po złożeniu... U mnie wychodzi znacznie drożej, bo jakieś $425... Problem w tym, że w tej cenie Gitzo nie oferuje np. łamanej kolumny, która jest dostępna np. w lżejszym i trochę tańszym Manfrotto 055CXPRO3...
Ten Jusino całkiem ciekawy, chociaż niższy i o mniejszej nośności. Nie znam tej firmy, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, żeby porządny aluminiowy statyw ważył tak mało...
Manfrotto... Hmm... Sam nie wiem... Jest trochę niższy, ale ciut dłuższy po złożeniu... I ta nośność - też tylko 5kg...
W sumie, to oglądałem wczoraj Manfrotto 055CXPRO3 i stwierdziłem, że nie jest zły, choć znacznie cięższy niż zakładałem... Marzyła mi się masa z głowicą nie przekraczająca 1.5kg i nośność w okolicach 8kg, ale cena takiego rozwiązania już nie za bardzo mi się podoba...
A co myślicie w takim razie o Giottos? Np. MT8350?
http://www.giottos.com/ http://www.bhphotovideo.c...#specifications
Tyle, że nośność znów wg. producenta tylko 5kg (choć B&H twierdzi że 6.8kg, ale to zdaje się trochę inna, cięższa wersja)... Jest wersja Manfrotto 4-ro sekcyjna (055CXPRO4), ale to znowu ciut ciężej - dochodzimy do 2kg z głowicą...
Jakieś inne firmy? Benro?
I jeszcze pytanie natury praktycznej: wygodniejszym rozwiązaniem wydają mi się klamry blokujące nogi - czy jest coś, co przemawia raczej za blokadą gwintową?
Kurcze a ja myślałem,że w stanach będzie to wszystko tańsze
jaad75 napisał/a:
co myślicie w takim razie o Giottos?
jaad75 napisał/a:
wygodniejszym rozwiązaniem wydają mi się klamry blokujące nogi
Gdyby były dostępne w Polsce ( ),to z chęcią bym wymienił swoje Benro(mam szanse odsprzedać za więcej niż zapłaciłem,ale taniej niż są obecnie) na Giottosa ze serii MTL 9351,bo mają właśnie blokady zaciskowe i też łamaną kolumnę... boję się,że gwinty Benro z czasem ulegną zapiaszczeniu/zniszczeniu a w terenie latam dużo .
W Twoim przypadku stawiałbym na karbonowe Giottos,jeśli Gitzo jest poza rozsądną ceną,ale napewno będzie trudno dorównać odpowiednikom lekkości Gitzo
Z zaciskowymi blokadami u Giottos,to tylko seria MTL (karbon/alu) a u Benro seria EX tylko aluminium
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11