Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 10 Sie, 2009 Dobre body i obiektyw do fotografii motoryzacyjnej.
Jako że jestem nowy na początku chciałem się przywitać. Więc witam
Mam w planach wymianę sprzętu i rozpoczęcie zabawy z fotografią motoryzacyjną.
Mój plan zakłada wymianę body i obiektywu(SYSTEM NIE MA ZNACZENIA).
Kwota jaką planuje wydać to coś około 2500-3000zł.
Myślę że obiektyw znalazłem odpowiedni tj. tamrona 17-50 f2.8(używka coś koło 1000zł)
Jakie body polecacie, tak żebym się zmieścił w zakładanym budżecie ?
Liczę na wasze podpowiedzi, linki do aukcji itp. Mam nadzieje w późniejszym czasie budować riga i zakupić lampy, ale to w przyszłym roku. Rozważałem N d80, C30d ew. C20d z małym przebiegiem lub coś w stylu 450d. Sam już nie wiem bo co inny aparat to inne zalety a jeszcze nie jestem pewien jakie parametry będą mi potrzebne do fotografii motoryzacyjnej.
Oczywiście jak macie lepszy pomysł na obiektyw to z miłą chęcią poczytam o tym i przemyślę
Pozdrawiam
panowie potrzebuje szybkiej decyzji/rady
canon 20d czy nikon d80 ? Stary semiprofi czy nowy amator ? Co wy byście wybrali ?
Dziękuję za szybką odpowiedź.
25000 kalpnięć to jeszcze nie zajechana puszka, bez przesady. Czy 20d czy d80? Zależy jakie szkiełko do tego. Jeżeli Nikon będzie miał podpiętego 18-70 to dobry zestaw.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 11 Sie, 2009
Zurek napisał/a:
a jeśli dodam że nikona moge mieć za około 1500 a canona za 1150 ?
Zurek,
d80 z 20 tysiami za 1500 to średni interes, nie jest to cena specjalnie rewelacyjna ale przegięta też nie jest. Jak rozglądałem się w zeszłym tygodniu chodziły od 1200 do 2000 ziko. Jak używka to bym się tak mocno nie napalał tylko raczej na spokojnie jeszcze chwilę się porozglądał, z tamronem to będzie dobry zestaw, poza tym w późniejszym czasie będziesz mógł dokupić całkiem przyzwoite 70-300vr do odpowiednich akcji.
kozidron możesz mi powiedzieć gdzie szukałeś ? Bo jak narazie szukam już od ponad miesiąca albo dwóch i ceny to raczej średnio 1800 zł. Trochę się napaliłem na tego d80 ponieważ te 1500 to narazie najlepsza oferta jaką znalazłem na allegro.pl.
Był bym wdzięczny jak byś mi podał swoje źródła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10