Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Wybór obiektywu / ów do D80
Autor Wiadomość
maqui 
Początkujący

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009   Wybór obiektywu / ów do D80

Witam serdecznie brać fotograficzną
Chciałbym zakupić do mojego D80 dodatkowe szkiełko jedno typu szerokokątnego a drugie tzw. spacer zoom.
- co do pierwszego wyboru myślę intensywnie nad Sigmą 10-20 3.5 ale z tego co widze nie ma jej jeszcze w sprzedazy i nie wiadomo jaka cene zarzucą za nią;( (otwarty jestem na inne propozycje).

Proszę jednak o oszczędne operowanie kasą;) nie chciałbym wydać za dużo kasy. Również nie planuje zakupu obu jednocześnie;) tak więc ten lub ten:)
Liczę na pomoc
Pozdrawiam

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 08 Sie, 2009   

maqui, kup sigmę 17-70macro-jako spacerzoom :idea:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Sigma 10-20/3,5 jest już w sprzedaży.

maqui 
Początkujący

Mam już Nikorra 18-70 tak więc wolalbym spacer zoom o nieco większej ogniskowej np. ten nowy nikkor dodawany do D90 jaki kitowy - 18 - 135 bodajze - czy ktoś miał z nim do czynienia???? albo proponuje cos o zbliżonych ogniskowych?

Ta nowa sigma jest w sprzedaży??? a na ich stronie: http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/229 piszą że jeszcze nie:) to jak w końcu? a jeśli jest w sprzedaży to po ile?

Pozdrawiam

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

ten jest w miarę dobry za niewielką kasę NIKKOR NIKON AF-S DX 18-105 VR

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Nie 09 Sie, 2009   

maqui napisał/a:
Mam już Nikorra 18-70 tak więc wolalbym spacer zoom o nieco większej ogniskowej np. ten nowy nikkor dodawany do D90 jaki kitowy - 18 - 135 bodajze - czy ktoś miał z nim do czynienia???? albo proponuje cos o zbliżonych ogniskowych?

Ta nowa sigma jest w sprzedaży??? a na ich stronie: http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/229 piszą że jeszcze nie:) to jak w końcu? a jeśli jest w sprzedaży to po ile?

Pozdrawiam

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=700811221
Jest i to już tydzień. :smile:

Xilomion 
Początkujący

Wysłany: Nie 09 Sie, 2009   

Ja miałem styczność z D80 + 18-135. Szczerze mówiąc kompletnie to do mnie nie przemówiło, jakość wykonania moim zdaniem w porównaniu do Sigmy 17-70 leży, naprawdę duża winieta, abberacje są. Ogólnie mi się nie podobał. Lepiej Sigma 17-70, tudzież 18-125 HSM/ Nikkor 18-105.

jarecki_jg 
Rozmowny
Jarecki

Wysłany: Pią 14 Sie, 2009   

Sigme 10-20 4.5-5.6 uzywałem pierw z D80 obecnie z D300 i barzdo sobie ją chwalę.

Co do spacer zoomu bardzo dobrym i niedrogim obiektywem jest 18-105 VR.

Skoro masz już 18-70, który równiez jest bardzo przyzwoity sam go maiłem z D80 propunuje zakup 70-300VR - to najlepsze szkło w swojej klasie.

Ja wypowiadam sie na temat sloików które sam miałem.

Majac 18-70 kupiłbym 70-300VR i Sigme 10-20, lub starujac od korpusu to 16-85 + 70-300VR

maqui 
Początkujący

Wysłany: Nie 16 Sie, 2009   

Hej Jarecki:) wiesz tak się składa że 70-300 VR już mam;) dlatego poza szerokokątnym obiektywem szukam czegoś co zazębiałoby ogniskową tak, żeby nie trzeba było tak często żąglować obiektywami. A Jak się wkurze to kupie sobie drugi korpus;) hehe nie wiem czy taniej nie wyjdzie;) . Ale jeśli ktoś miałby pomysł na "dobry" (oczywiście w pewnym zakresie cenowym) obiektyw coś pomiędzy 18-70 i 70-300.

darekk 
Rozmowny

Wysłany: Nie 16 Sie, 2009   Re: Wybór obiektywu / ów do D80

maqui napisał/a:

- co do pierwszego wyboru myślę intensywnie nad Sigmą 10-20 3.5 ale z tego co widze nie ma jej jeszcze w sprzedazy i nie wiadomo jaka cene zarzucą za nią;( (otwarty jestem na inne propozycje).

Proponuję też Tokinę 11-16/2.8.

skasowany
[Usunięty]

jarecki_jg napisał/a:
pierw

Jest albo 'wpierw', albo 'najpierw', słowa 'pierw' nie ma w języku polskim :wink:

[ Dodano: Nie 16 Sie, 2009 17:28 ]
darekk napisał/a:
Proponuję też Tokinę 11-16/2.8.

Obiektyw wart zainteresowania, ale z dostępnością też nie jest najlepiej.

maqui, koniecznie potrzebujesz najnowszej wersji 10-20? Poprzedniczka też jest ok :wink:

maqui 
Początkujący

Hej Ruslan wiesz ciekaw jestem tej nowej sigmy bo ma stałe światełko - nie jest to co prawda 2.8 ale zawsze;) ale moze rzeczywiście masz racje - zobacze ile będzie kosztować ta nowa sigma w sklepach.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

http://www.pasazfoto.pl/s...reki-p-252.html
:smile:

maqui 
Początkujący

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009   

Hejka optyczne ludki;) a co sądzicie o takim obiektywie jako spacerzoom?
http://www.pasazfoto.pl/t...kona-p-121.html

Cena, marka i jasność całkiem cacy co nie?;)
Czekam na opinie

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009   

no ale całkowity brak szerokiego kąta, ja wole w aparacie mieć zakres 17-50 inż 50-135 bo taki zakres to ni w p.... i w oko :)

Odpowiedz do tematu