Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 30 Cze, 2009 Preferencje w fotografii ...
Od roku podejmuje się fotografowania różnych tematów , jednak nic tak jak portret nie sprawia mi przyjemności . Czy to normalne "zjawisko"
Bardzo chętnie wysłucham innych z podobnym "problemem"
Wot, po prostu lubisz interakcję z ludźmi. Ja tam się nie dziwię, też lubię portrety, choć na co dzień zadaję się z bardzo niewielkim gronem ludzi, niestety.
Ja wręcz przeciwnie, nie znoszę fotografować ludzi. Zdarza mi się to robić, ale bez wchodzenia w interakcję, z perspektywy niezależnego obserwatora. Innymi słowy wolę już reporterkę od portretu. Najbardziej lubię wszelkiej maści fotografię przyrodniczą bo obcowanie z naturą sprawia mi przyjemność. Zwierzaki są jak ludzie, tylko mniej fałszywe
Poza tym podoba mi się idea bezkrwawych łowów.
ja tez lubie fotografie portretowa,tylko nielatwo jest znalezc kogos kto nie nudzi sie po 2 minutach pstrykania (hmm..moze kajdanki i 3 metry sznurka rozwiazaloby problem?)
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 01 Lip, 2009
R.Roobs napisał/a:
Czy to normalne "zjawisko"
jak najbardziej Na szczęście zazwyczaj wystarczy kupić coś nowego!
Ja właściwie lubię portret, ale wolałbym, żeby mój sprzęt był mniejszy, niż jest dotychczas, gdyż w 95% przypadków targanie z sobą plecaka z aparatem mnie wkurza
Moje preferencje(najbardziej mnie ciągnie i tyle),to też przyroda...
Nie umiem architektury, nie mogę patrzeć na swoje portrety,lubię jako taką reporterkę/sport,przeraża mnie makro a tak bardzo chcę robić ślyczne foty
Myślę,że z czasem do wszystkiego dorosnę,młody w końcu jestem a pstrykać uwielbiam
ja tez moge tylko przyklasnac temu, co powiedzial Monastor
interakcja z ludzmi - choc dobra na forum (choc czasem tez trudna ), to nie dla mnie.
wole obiekty, ktorych nie trzeba pytac o pozwolenie na fotografowanie...
mnich nie kieruje się tu akurat szkłem a tym co chcę fotografować ...bardziej ...to co mi sprawia przyjemność, mógłbym nawet pstrykać moim C 905
W dodatku nie napisałem o jednym , apogeum zadowolenia osiągam gdy "dopadnę" jakiegoś menela i to najlepiej aby był w fazie "rozkładu" ...osobę która wyraża swą mimiką jakiś dramat ...
Chyba czas najwyższy zaprzyjaźnić się z jakimś psychiatrą
Jaki tam problem. Portrety to jedna z najfantastyczniejszych cząstek całej fotografii.
Sama ostatnio się im w zupełności poświęcam. Lubię poznawać nowych ludzi, a aparat mi to niewątpliwie ułatwia. Później mam niesamowite wspomnienia ze spotkań i oczywiście świetne zdjęcia, które niekoniecznie muszą być wykonywane dłużej niż 2 minuty.
Priorytetem mnie jest portret dokumentalny, wiec istotna jest osoba a nie koncepcja
z fotografowania ludzi najbardziej lubię koncerty, może dlatego, że sam gram w zespole i jest mi to szczególnie bliskie . z tym, że mi obiektyw "się psuje" (kit). najwyższa pora rozglądnąć się za czymś lepszym.
Ja też zdecydowanie ptaszyska i robale. Moje portrety są do bani, tzn. ludziska się sobie podobają, ale moim zdaniem to jest nieciekawe. Robale nie dyskutują, że źle wyszły.
Ja lubie portrety na pograniczu reporterki, lubie lapac twarze nie pozujace do portretu.
Wrecz nie wiedzace o tym ze sa fotografowane.
Ludzie przed kamera robia okropnie dziwne miny, nie potrafia sie rozluznic, nawet modelki.
Jezeli nie stoi przed toba Robert Deniro czy Harrison Ford to lepiej strzelaj z zaskoczenia
(to o czym wlasnie wspomnial Wizjerioner)
A "przyjemnosc" o ktorej piszesz to chyba nie tylko przyjemnosc z pstrykania
ale i przyjemnosc z warunkow pracy.
Nie musisz sie spieszyc - model to nie zajac, mozesz spokojnie wszystko ustawic, sprawdzic swoja koncepcje, zrobic eksperyment
Zwlaszcza dla poczatkujacych jest to spokojna i komfortowa forma nauki fotografii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11