Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam koleżkę ,który nabył co dopiero D3x ...stwierdził że takie coś mu kompletnie nie potrzebne, duże ,niewygodne i takie tam ...chce się pomieniać ze mną ,dość korzystnie dla mnie ale nie wiem na ile ten D3 będzie mi przydatny .
Gdybym sprzedał to co on chce to kupiłbym D700s i zostało by jeszcze na dobre szkło
Jakieś sugestie ??? Nie potrzebna mi puszka do robienia tylko większego wrażenia .
Myślałem nawet że może zapas nie byłby taki zły ,jednak za to co miałbym dać teraz kiedyś kupie dużo lepsze niż w chwili obecnej D3x
R.Roobs, pomału, kolega chce się z Tobą wymienić D3x na D300 i część osprzętu, a Ty wahasz się czy zamiast się wymieniać nie sprzedać D300 z częścią akcesoriów/szkieł i nie kupić za to D700 z obiektywem, dobrze odszyfrowałem?
Napisałeś"Gdybym sprzedał to co on chce to kupiłbym D700s i zostało by jeszcze na dobre szkło"
To jest niezrozumiałe!
Napisałeś "jednak za to co miałbym dać teraz kiedyś kupie dużo lepsze niż w chwili obecnej D3x"
też nie bardzo zrozumiałe : teraz,kiedyś,w chwili obecnej.
...no może trochę zagmatwane
Koleżka chce się zamienić za motor który "buduje" i zapewne nie skończę go za rok
Zastanawiam się nad propozycją wymiany tylko, czy D3 jest potrzebny komuś kto nie żyje z fotografii , mógłbym przyjąć gotówkę tylko to nie jest takie korzystne choć starczyło by na D700s i jakieś dobre szkło.
Mam D300 i zauważam że mam dużo do ogarnięcia więc czy jest sens ...jakiejkolwiek zmiany
D3 to duża pucha, jak dla osoby która nie żyje z fot dla mnie osobiście to przerost formy nad treścią. Równie dobrze można by było sobie kupić Sinara i trzymać w piwnicy. Takie moje zdanie. D700s jeszcze oficjalnie nie istnieje, być może będzie za rok, być może nie..
Masz D300, ale zmiana na D700 to tak na prawdę przejście na FF, lepszy wizjer, regulacja BF/FF i .. nic więcej w sumie
Zatem jeśli czujesz potrzebę zmiany na pełną klatkę - polecam Ci D700.
R.Roobs, fajnych masz kolegów
Ja poprę koncepcję hijaxa. Opchnijcie to D3x a jak sobie koniecznie chcesz coś nowego kupić to sprzedaj D300 i 18-70, kup D700 a do tego 24-70/2,8 i jakąś fajną jasną stałeczkę szeroką. Ale tego zdaje się ciągle nie macie w Nikonie na dzień dzisiejszy na pełną klatkę więc zamiast tych wszystkich ceregieli dokup sobie 35/1,8 DX do tego D300 co masz i zobacz czy nadal Cię to kręci. Albo jak się nie boisz Sigmy do Sigmę 30/1,4. Obecnie ta Sigma to jest nadal moje ulubione szkło „rodzinne”.
...mnich gdybym tak myślał to już dawno zrobiłbym tą zamiankę
Drugi raz zapewne takiej okazji nie będę miał to jakieś 50-60% ceny, tylko takie mam wrażenie że mi te D3 to "do niczego" się nie przyda zwłaszcza że teraz to na nic nie mam czasu
...komor 24-70/2.8 na pewno będzie pierwsze co zakupie, teraz to leżakowałby na półce jedynie , nawet miałem propozycję zamiany swojego 70-200 na 24-70 tylko to też by nic nie zmieniło
Cholera chyba dopada mnie jakaś depresja z przepracowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14