Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 22 Wrz, 2009 Ogladanie zdjec i filmikow na LCD TV
Witam, zamierzam kupic TV LCD i zauwazylem, ze niektore modele maja USB i tak sobie kombinuje, ze w zasadzie bez wielkich problemow mozna by ogladac filmiki i zdjecia cyfrowe.
Chyba po to sa te gniazda USB. Z zdjeciami *.jpg nie powinno byc problemow ale jak to wyglada z filmami. Moj kompakt Panasonik nagrywa filmy w formacie *.MOV. Swietnie byloby gdyby te TV wspomagalyby ten format, nie trzeba by bylo przerabiac plikow. Zamierzam kupic TV Samsung albo Sony. Macie moze jakies doswiadczenia, jaka jest jakosc?
karol n., Jakość czego? Rozumiem że pytasz o jakoś dekodowania filmów?
To jak telewizor sobie radzi z multimediami dowiesz się czytając instrukcje obsługi. Możesz sobei ściągnąć z netu i porównać. Z reguły to odtwarzacze WMV/DivX niektóre też radzą sobei z formatami HD.
Witam, zamierzam kupic TV LCD i zauwazylem, ze niektore modele maja USB i tak sobie kombinuje, ze w zasadzie bez wielkich problemow mozna by ogladac filmiki i zdjecia cyfrowe.
Chyba po to sa te gniazda USB. Z zdjeciami *.jpg nie powinno byc problemow ale jak to wyglada z filmami. Moj kompakt Panasonik nagrywa filmy w formacie *.MOV. Swietnie byloby gdyby te TV wspomagalyby ten format, nie trzeba by bylo przerabiac plikow. Zamierzam kupic TV Samsung albo Sony. Macie moze jakies doswiadczenia, jaka jest jakosc?
Ja osobiście używam odtwarzacza multimedialnego o nazwie Popcorn Hour A-110 z HDD po LAN lub USB, ale TV z USB też da radę.
Pierwszy z brzegu TV Samsunga np. LE37B650, poprzez port USB 2.0 Movie może być odtwarzaczem prawie wszystkich domowych multimediów. Popatrz sobie w opis: http://www.samsung.com/pl...=LE37B650T2WXXH
W pełnej instrukcji http://downloadcenter.sam...-01L10-0610.pdf na stronie 39 jest wykaz obsługiwanych rozszerzeń, dekoderów, codeców itp.
Miłej lektury, bo w sklepach Ci nic na ten temat niestety nie powiedzą.
Pewnie nie jest to jedyny model z takimi funkcjami. Generalnie Samsungi wyprzedziły w tym zakresie konkurencję. Poprzez USM można tez zainstalować bezprzewodową karte Wi-Fi o odtwarzać multimedia bezpośrednio z domowych PC lub dysków sieciowych.
B o g d a n, samsung wyprzedził konkurencję, ale powiedzmy rok temu. Teraz większość producentów tych droższych modeli wprowadziła takie możliwości. Niektóre maja nawet wbudowaną kartę WiFi i jakąś przeglądarkę internetową
karol n., tak jak napisałem wcześniej - i tak jak pisze B o g d a n, wszystkiego się dowiesz z manuali.
W sklepie namierzasz model który Ci się podoba wizualnie, zapisujesz jego numer fabryczny, wracasz do domu,m odpalasz internet, wchodzisz na strone producenta, szukasz manuala, czytasz i.. już wiesz wszystko
A mnie zaintrygowało to:
Popcorn Hour A-110 z HDD
Przymierzałem się, ale czy to odtwarza także pliki tekstowe z filmami a w nich polskie literki?
Przyznam, że nie wiem co to są pliki tekstowe z filmami, w sumie używam tego pudełka (właściwie to nie jest pudełko tylko coś dziwnego) do odtwarzania zdjęć i zmontowanych na Pinacle swoich filmików. W tym zakresie działa bardzo dobrze.
Pełen opis znajdziesz na stronie importera: http://www.humanmedia.pl/A110.html
O szczegóły możesz zapytać właściciela firmy Alberta Wałczyka - wszystko Ci opowie.
B o g d a n, samsung wyprzedził konkurencję, ale powiedzmy rok temu. Teraz większość producentów tych droższych modeli wprowadziła takie możliwości. Niektóre maja nawet wbudowaną kartę WiFi i jakąś przeglądarkę internetową
karol n., tak jak napisałem wcześniej - i tak jak pisze B o g d a n, wszystkiego się dowiesz z manuali.
W sklepie namierzasz model który Ci się podoba wizualnie, zapisujesz jego numer fabryczny, wracasz do domu,m odpalasz internet, wchodzisz na strone producenta, szukasz manuala, czytasz i.. już wiesz wszystko
To nie takie proste. O ile Samsunga juz prawie rozszyfrowalem o tyle Sony jest trudniejszy.
Mysle, ze chodzi tu o to, ze jak sie cos ma to sie tym chwali a jak nie to sie przemilcza.
Mam przygotowany juz USB Pen-Drive z tym co mnie interesuje i ide do jakiegos sklepu, zeby mi zademostrowali co te TV potrafia.
[ Dodano: Czw 24 Wrz, 2009 12:51 ]
karol n. napisał/a:
hijax_pl napisał/a:
To nie takie proste. O ile Samsunga juz prawie rozszyfrowalem o tyle Sony jest trudniejszy.
Mysle, ze chodzi tu o to, ze jak sie cos ma to sie tym chwali a jak nie to sie przemilcza.
Mam przygotowany juz USB Pen-Drive z tym co mnie interesuje i ide do jakiegos sklepu, zeby mi zademostrowali co te TV potrafia.
niestety Samsung odtwarzal tylko *avi a Sony ani *.avi ani *.mov podobnie zreszta jak LG. Byc moze Panasonik by odtwarzal *.mov skoro uzywa tego zapisu w swoich cyfrowkach ale o Panasoniku w dziedzinie LCD sie nie mowi.
Jestem natomiast mile zaskoczony jakoscia zdjec na LCD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10