Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009 dylemat z d5000 i d90 w roli glownej
sprawa wygląda tak, mam okazje sprzedać nikona d5000 z całym sortymentem który mam czyli karta 4gb i dodatkowym aku, no i filtrem uv i polar....za 2500zl....
i czy lepiej sprzedać i dołożyć i kupić d90 z 18-105 vr czy zostawić d5000 i zamiast zmieniać na d90 kupic taki sam obiektyw i może lampę albo inny obiektyw jeszcze....
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 19 Paź, 2009
różnica między d5000 a d90 nie jest wielka, ale większości osób chce się dopłacić do:
- troszke większego, przez co wygodniejszego aparatu,
- śrubokręta, dzięki któremu mozna korzystać bezproblemowo z starszych obiektywów.
Mnie znowu przekonuje do siebie obrotowy wyświetlacz (patrząc na aparat jako aparat rodzinny).
W celach zarobkowych, wielugodzinnych wędrówkach z aparatem dużo lepiej kupić d90
różnica między d5000 a d90 nie jest wielka, ale większości osób chce się dopłacić do:
- troszke większego, przez co wygodniejszego aparatu,
- śrubokręta, dzięki któremu mozna korzystać bezproblemowo z starszych obiektywów.
Jak dla mnie to wyższość D90 leży głównie w jego ergonomii (dwa pokrętła i takie tam), bo jakość obrazowania pewnie uzyskam taką samą/bardzo podobną
Voldo, pytanie czy przeszkadza Ci puszka. Bo jak nie - nie widzę wielkiego sensu zmiany na D90. No chyba, że:
- Planujesz korzystać ze szkieł bez napędu
- Tęsknisz za górnym wyświetlaczem
- Nie używasz odchylanego ekranu
w sumie to nie uzywam ruchomego lcd...jakos tak lepiej mi jest sie gimnastykowac ;p na tyle opanowalem budowe i funkcje ze brakuje mi szybkich dostepow do niektorych funkcji i w sumie fakt lepiej sie trzyma d90 ;]
na tyle opanowalem budowe i funkcje ze brakuje mi szybkich dostepow do niektorych funkcji i w sumie fakt lepiej sie trzyma d90 ;]
Voldo, chyba sam najlepiej zdecydujesz czy brakuje Ci bardziej "szybkich dostępów do niektórych funkcji" i lepszego "uchwytu", czy lampy i dodatkowego obiektywu
d5000 tez kręci... jakością fotek się nie różnią z tego co wiem za bardzo, jedynie budowa no i górny wyświetlacz.....pyzatym jak sprzedam d5k to dostane za to co mam z nim 2500zl a sam 18-105 vr kosztuje w mm powiedzmy 1100zl... a d90+18-105vr 3800... jedynie co to bym dokupił drugi aku do d90 wiec 2300 czyli 3800-2300 daje 1500zl czyli defakto dokładam 200-300zl ale padło wole d90 i później inwestować w obiektywy lepszej klasy
Ja mam "dziadka" d60 i też myślałem o wymianie aparatu ale jednak postanowiłem za te pieniądze dokupic nową lampę, trzydziestkę piątkę i pare niezbędnych drobiazgów jak większa torba, filtr polaryzacyjny, dodatkowe baterie do lampy.
Niewiem czy dobrze zrobiłem, ale napewno nie zrobiłem źle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10