Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 zdjęcia produktów - pomoc w wyborze body + obiektyw
Witam, potrzebuję Waszej pomocy w zakresie doboru odpowiedniego sprzętu do robienia zdjęć produktów na potrzeby strony internetowej i ewentualnie drukowanego katalogu ale półki co bardziej zależy mi na zdjęciach produktów zamieszcznych na stronie www jako oferta firmy.
Jeżeli chodzi o asortyment to będzie to galanteria skórzana a więc portfele, torby, paski, rękawiczki, elementy skórzane, metalowe, błyszczące i matowe a w większości przpadków metal połączony ze skórą itp. Wymiary przedmiotów to max 50x50x50 cm ale to raczej wyjątki pozostałe przedmioty wielkości torby, paska, portfela.
Studio: do tego celu zamierzam adoptować jedno z pomieszczeń w domu o wymiarach 4x4m i wysokości 2,25m. Jeżeli chodzi o wyposażenie studio to nawiązałem już kontakt z firmą z Łodzi która je dla mnie wykona, Z tego co wiem to mniej wiecej bedzie wyglądało tak: 2x lampy błyskowe powerlux, 2 x softbox, statyw, sterownie radiowe lub węzyk, stół bezcieniowy, lampa podświetlająca stół od dołu + jeszcze jakieś drobiazgi o których teraz nie pamiętam, tak więc mój wybór półki co ogranicza się do wyboru aparatu i obiektywu.
- chce byście zrozumieli że nie zależy mi na kupnie super sprzętu ale czegoś co się sprawdzi - co spowoduje że proces po wykonaniu zdjęcia ograniczy się do jego przycięcia i podpisania ( głównie zależy mi na zdjęciach na białym tle - bez konieczności wielogodzinej obróbki w PS) jeżeli bez poniesienia pewnych kosztów nie da się tego osiągnac to trudno - jestem gotowy je ponieść ale chce wiedzieć że jak coś nie bedzie wychodziło to tylko moja wina a nie aparatu
Proszę o informacje jakimi kryteriami się kierować przy wyborze aparatu i obiektywu biorąc pod uwage moje warunki lokalowe, ewentualne studio oraz fotografowane przedmioty. Ew jakie gotowe zestawy zastosować / zakupić
Dopóki nie będziesz produkował plakatów reklamowych na pół budynku, w zupełności wystarczy taki kompakt jak np. Panasonic DMC-FZ28 (można mieć za 1200PLN). Jeżeli planujesz używać aparatu poza pracą i w innych celach albo w przyszłości robić większe rzeczy, możesz pomyśleć o jakiejś lustrzance (450D, 500D, D90, GX-20) i kupnie obiektywu macro, jednak będą to już większe koszty.
Powinieneś na początek zainwestować w lampy (raczej światło ciągłe). Nie muszą być jakieś szczególnie silne. To jednak pytanie na dział oświetleniowy Tam z pewnością znajdzie się ktoś w tym już doświadczony.
Prawidłową odpowiedź dał ci już palindrom, z tym, że zaproponował bym któregoś z canonów. Wszystkie canony / zarówno kompakty, jak i lustrzanki z LV/ mają na dołączonej płycie oprogramowanie do sterowania aparatem z komputera, z podglądem na ekranie. O zaletach takich możliwości nie trzeba chyba przekonywać, Można precyzyjnie ustawić ostrość, balans bieli, kontrast, nasycenie kolorów i kontrolować rozkład świateł. eliminować odblaski. Do tego przyda się również filtr polaryzacyjny. Zapis zdjęć od razu na dysku twardym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12