Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampa do Canona 50D
Autor Wiadomość
mike21 
Początkujący

Wysłany: Sob 10 Paź, 2009   Lampa do Canona 50D

Witam.

Nie dawno zakupiłem nowy zestaw Canon 50D z obiektywem C85mm f1,8 i przymierzam się do kupna lampy oraz blendy. Zestaw ma służyć do fotografii portretowej. Maksymalnie mogę wydać na ten cel około 1000zl na lampę i 200 na blende. Zastanawiam się nad Canon Speedlite 430 EXII, ale może zaproponujecie cos lepszego w tej cenie? Myślałem jeszcze nad 580 EXII ale sporo wiecej kosztuje czy różnica będzie spora ?

Reklama

Szninkiel 
Rozmowny

Wysłany: Sob 10 Paź, 2009   

mike21 napisał/a:
580 EXII

http://www.ceneo.pl/642964 od 1450 zł

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Coś mi się zdaje, że MUSISZ kupić 580 EX II. A to dlatego, że ta lampa steruje innymi lampami. Masz parcie na portret, kupujesz dobre szkło, z czasem kupisz jeszcze jedną lampę lub nawet dwie. Wtedy mogą to być 430 EX.

mike21 
Początkujący

Ok wiec wybór padł na 580EXII to przy okazji zapytam jaki kupić wyzwalacz radiowy oraz statyw i parasolkę? Jest tego trochę na rynku, ale nie bardzo wiem co wybrać by dobrze sprawdzało sie w plenerze w fotografi portretowej?

Paweł_G 
Maniak

Wysłany: Nie 11 Paź, 2009   

Do takiej lampy wystarczy zwykły statyw za 50 zł pod warunkiem że podczas używania go w plenerze będzie dobrze dociążony bo przy założonej parasolce przy niewielkim wietrze lubi to fruwać. Parasolki to najlepiej mieć wszystkie rodzaje w zależności od potrzeby. Co do wyzwalaczy radiowych to wybór pozostaje pomiędzy chińczykami które czasem odpalą, SkyPortami i czymś profi jak Pocket Wizard lub Radio Popper. Ja chyba zainwestuję w SkyPorty bo to najtańsze działające wyzwalacze.

komor 
Moderator

Wysłany: Nie 11 Paź, 2009   

Mam chińczyki, a konkretnie koreańczyki oznaczone FW-1, sprzedawane chyba przez Fun-Sports, które działają. Zasadniczo najsłabszym ogniwem w tym łańcuszku są moim zdaniem kable PC łączące odbiornik z lampą. To jest tak lipna konstrukcja i jeszcze lipniejsze wykonanie, że nie mogę pojąć czemu w tak technologicznie zaawansowanej branży jaką jest współczesna fotografia, nie zastosowano czegoś rozsądniejszego.
Jak mi lampa nie odpala to podbiegam do parasolki i poprawiam kabelek, wtedy odpala. Nie próbowałem dużych odległości, ale dla amatorskiego focenia mogę polecić ten zestaw, choć niezawodności pełnej to nie ma. I żre baterie, dobrze zaopatrzyć się w ładowalne akumulatorki AAA.

O, to jest takie coś:
1 kanałowy radiowy wyzwalacz lamp błyskowych POWERLUX FW-1B - NADAJNIK

Odpowiedz do tematu