Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampy do malego studia za 2500 zl
Autor Wiadomość
b4 
Nowy

Wysłany: Pon 23 Lis, 2009   Lampy do malego studia za 2500 zl

Chcialbym sie zmeiscic do 2,5 k (max. 3k) lacznie z softboxami, parasolkami i statywami,
Zastanawiam sie nad lampami Quantuum,
co polecacie?:>

Reklama

Nvi
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Lis, 2009   Domowe studio wish list - ocena/rady/poprawki/sugestie etc

Witam
planuje w bardzo niedługim czasie skompletować sobie studio domowe aka "wanna be profesjonal" mam pewien budżet umówmy się 2 k i wstępnie latając po allegro poszukałem sobie rzeczy ktore sa potrzebne , byłyby potrzebne, może potrzebne

dlatego potrzebuje rady do tych rzeczy które wybrałem jakies porady zmiany albo czegos moze wogole nie kupowac

zacznijmy od swiatla bo bez tego ani rusz
myslalem nad lampa Quantuum PT-200 sztuk raz ale z jedna lampa to co najwyzej mozna no malo mozna :>

dlatego wpadlo mi w oko zestaw Quanntum SQ-201 z dwiema takowymi lampami z parasolkami etc
co o tym sadzicie czy parasolki sa dobre czy lepiej softboxy etc?
http://www.allegro.pl/ite..._vat_tanio.html

dobra lecmy dalej bo lampy to nie tylko to co faktycznie potrzebuje
dalej do tego jakies tlo (raczej przescieradlo zaczepione o byle co na sofie kanapie o biurko etc raczej odpada mam fobie to posiadania czegos w maire porzadnego :> )

to myslalem nad zwyklym zestawem do 2.6m z tlem 1 badz 2-3

http://www.allegro.pl/ite...lor_1_z_10.html

dalej
doswietlanie tla zeby uzyskac krystaliczna biel za obiektem / osoba z 1-2 sztuki tego to nie wiem jak uwazacie? fotocela zeby walilo kiedy wszystkie inne

http://www.allegro.pl/ite...tlenia_tel.html

taki "bajer" narazie nie wiem czy potrzebny do tego bym jakies prop/suge potrzebowal

http://www.allegro.pl/ite...lo_srebrna.html

http://www.allegro.pl/ite...plaszczyzn.html

...
dalej
http://www.allegro.pl/ite...ny_minolta.html

koniecznosc bo z kablem synchro nie chce mi sie ....... na dodatek juz przy 2 lampach to sie chyba nie da chyba ze jedna z nich byla by na fotocele ale to malo pro :> a odbiornik radio chyba bardzo dobry wybor

no i hmm to wszystko? no nie wiem tak mysle ze chyba tak chyba ze cos bardzo bardzo waznego przeoczylem albo przedobrzylem cos dlatego pisze chce to przedyskutowac zeby kupic to co naprawde jest "dobre" i sie przyda

pzdr

Nvi

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 24 Lis, 2009   

Nvi, scalam do poprzedniego podobnego tematu. Czy zanim zadałeś swoje pytanie poczytałeś trochę starszych wątków w tym dziale? Np.:
- Jak najtańsze studio w domu...?
- Na poczatek do studia...
- Lampy studyjne.

We wszystkich trzech jest coś o zestawach z podanego przez Ciebie zakresu cenowego. Dalej nie chce mi się za Ciebie szukać.

komor 
Moderator

Nvi napisał/a:
co o tym sadzicie czy parasolki sa dobre czy lepiej softboxy etc

Parasolki są na tyle tanie, że szkoda ich nie mieć. Co do tego jakie – patrz wątki, które podlinkowałem powyżej.

Odbiorniki radiowe - w warunkach domowych można sobie podarować, chyba że upewnisz się, że te wyzwalacze rzeczywiście działają, a bywają z tym problemy. Na początek dłuuugi kabel (taki żeby nawet jak się potkniesz to nie przewracasz lampy lub aparatu) też może być, a za zaoszczędzoną kasę może lepiej softbox lub dokładać do drugiej lampy?

Nvi
[Usunięty]

poprostu nie chcialem odgrzewac kotleta w starych postach na dodatek w tych co podales nie ma absolutnie nic to co chcialbym wiedziec dlatego napisalem wlasny topic :>

pozdro

[ Dodano: Wto 24 Lis, 2009 21:45 ]
a jak kabel podlaczyc do 2 lamp skoro zdecyduje sie na ten zestaw SQ-201 .. tam sa 2 parasolki i mimo to sadzisz ze zamontowac do jednej softa?

a t e radiowki to mi sie wydaje ze to cos co jest konieczne platanina kabli to samo zlo ;P
pzdr

komor 
Moderator

Nie ma absolutnie nic, co chciałbyś wiedzieć? To ja nie mam absolutnie nic więcej do dodania w tym wątku.

Odpowiedz do tematu