Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
bardzo prosze o porade ktora lustrzanke wybrac ,wacham sie pomiedzy canon d500 a nikonem 5000d.problem polega na tym ze w tych obu jeszcze nie wiem ktory wybrac gdyz oba sa dobre, a za nikonem przemawia ruchomy wyswietlacz lecz jak wzielam go do reki to nie lezal mi za dobrze w rece i boje sie ze bedzie mi to przeszkadzac..czy to kwestia przyzwyczajenie??czy rzeczywisice ten uchwyt jest kiepski?wydaje sie jakby zabawkowy aparta ma mi sluzyc jak kazdemu amatorowi.myslam aby na poczatek wziasc kita .przyznam ze nie mam pojecia o szklach dlatego podsylam zestawy jakie sa mi obecnie dostepne w promocji i wydaje mi sie ze lepiej dolozyc i miec cos takiego moze pomozecie w wyborze
1.CANON EOS 500D + Objectif EF-S 18-55 mm IS et 70-300 F4-5,6 DG Macro Sigma + Sacoche et SDHC 4 GO
2.CANON EOS 500D + Objectif EF-S 18-55 mm IS et AF70-300MM F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 Tamron + SDHC 4Go et Sacoche
3.CANON Reflex Numérique EOS 500D + 18-200mm F3,5-6,3 DC Sigma + Etui et carte SDHC 4 Go
4.CANON EOS 500D + AF 18-200mm f/3,5-6,3 XR DI Tamron + Etui et carte SDHC 4 Go
5.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX 18-55 mm VR et AF-S DX 55-200 mm VR
6.NIKON D5000 + objectif AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR + Zoom Téléobjectif AF70-300MM F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 + Sac Peking 21 + Carte Mémoire SDHC - 4 Go
7.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX NIKKOR 18-55 mm II et 70-300mm F4-5,6 DG Macro Sigma + Sacoche et carte SDHC 4 Go
8.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX NIKKOR 18-55 mm II et AF70-300MM F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 Tamron + Sacoche et carte SDHC 4 Go
9.NIKON D5000 + objectif AF-S DX Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR
10.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX NIKKOR 18-55 mm II et AF70-300MM F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 Tamron + Sacoche et carte SDHC 4 Go
11.NIKON D5000 + objectif AF-S DX Nikkor 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR
12.NIKON D5000 + Zoom Transtandard 18-200mm F3,5-6,3 DC Sigma + Sacoche et Carte SDHC 4 Go
13.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX 18-55 mm VR et AF-S DX 55-200 mm VR + Sacoche et carte SDHC 4 Go
14.NIKON D5000 + objectif AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR + Zoom Téléobjectif 70-300mm F4-5,6 DG + Sac Peking 21 + Carte Mémoire SDHC - 4 Go
15.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR et 70-300mm F4-5,6 DG Macro Sigma + Sacoche et SDHC 4 Go
16.NIKON D5000 + objectifs AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR et AF70-300MM F/4-5.6 Di LD Macro 1:2 Tamron + Sacoche et SDHC 4 Go
dodam ze kit canon i nikona jest w cenie 650 e ceny zestwow w granicy 700-850 e
prosze o rade czy sa to jakies dobre obiektywy do wgladu wklejam linka z tymi wszytkimi opcjami
dla takich kozakow ktorzy sa na tym forum 16 nie powinno byc zadnym problemem
[ Dodano: Czw 19 Lis, 2009 22:12 ]
RB napisał/a:
mavierk napisał/a:
to ja dodam od siebie, że d5000 z 18-105VR moim zdaniem
w zestawieniu natlenionej kolezanki sa nawet 2 takie
slabo patrzysz nie tylko te 2 sa takie same
poprostu nie wiem co wybrac ... na 18-105 narzekaja ze jest tandetny i platikowy starszne ze dlugo nie pociagnie mechanizm
Ostatnio zmieniony przez oxygen Czw 19 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz
oxygen, ale chyba gwoździ wbijać nim nie będziesz? ten obiektyw jest zdaje się całkiem niezły optycznie, sam mam w domu canonowskiego kita, używam ponad rok dosyć intensywnie i póki co dzielnie się trzyma, więc nie wiem w czym ten nikkor mógłby być gorszy.
gwozdzi moze nie ale nigdy nie wiadomo do czego moze sie przydac hehe:) sklaniam sie bardziej ku canonowi to moze cos z tego rodzaju... tylko 18-105 jest sensowny z tego wszytkiego?...
przede wszytkim do fotografowania krajobrazow,portretow,makro,zdjec w ruchu oraz zalezy mi na tym aby zdjecia robione noca , przy slabym oswietleniu wychodzily dobrze widzilam 2 dni temu kitowego nikona za bodajze 750e z lampa sb 400 ale jak to sie sprawdza i przy czym to nie wiem.
Też obstawiałbym 9
Mam co prawda 18-105VR krócej niż hijax_pl, ale jak do tej pory kurczowo trzyma sie bagnetu Oczywiście nie jest zmieniany kilka razy dziennie , tubus też nie wysuwa się mimo, że jest czasami noszony dziobem w dół itd. Optycznie jest fajny jak na kita w swojej cenie... Bardzo jasny to on nie jest, ale i bardzo ciemny też O makro raczej trzeba zapomniec... Ogólnie, żeby nie zanudzać - nie narzekam na 18-105VR...
Ostatnio zmieniony przez dickw Czw 19 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz
z lampa sb 400 ale jak to sie sprawdza i przy czym to nie wiem
To lampa na niewielkie odległości - czyli doświetlanie. Doskonale się sprawdzi w domu (z uwagi na odchylany palnik) do bardziej zaawansowanej pracy lepiej coś większego nabyć
Z Twojej wyliczanki zestaw nr 9 wydaje mi się jak najbardziej... no zastanowiłbym się jeszcze nad 11
[ Dodano: Czw 19 Lis, 2009 22:54 ]
hijax_pl napisał/a:
oxygen napisał/a:
z lampa sb 400 ale jak to sie sprawdza i przy czym to nie wiem
To lampa na niewielkie odległości - czyli doświetlanie. Doskonale się sprawdzi w domu (z uwagi na odchylany palnik) do bardziej zaawansowanej pracy lepiej coś większego nabyć
wielki dzieki to juz jeden problem rozwiany,ale powaznie nic oprocz 9-11 nie jest warte uwagi co z reszta ?do canona nie ma czegos w podobnym stylu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10