Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc w wyborze b. dobrego obiektywu do Canona 7D
Autor Wiadomość
fotong44 
Nowy

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014   Pomoc w wyborze b. dobrego obiektywu do Canona 7D

Prosze o pomoc w wybraniu dobrego dajacego mozliwosc zrobienia b. ostrych zdjec Jestem amatorem , chce robic zdjecia mojemu dziecku a takze krajobrazy i zdjecia macro.Jestem zainteresowany objektywem Canon 24+70 F4 IS L. Czy to dobry wzbor do mojego body Canon 7D Rozwazalem rowniez 24+105 IS L -posiada macro-ale czytajac opinnie na jego temat to sa rozne i czesto negatywne-mocne winietowanie.

Reklama

lexus 
Rozmowny
Bez podtekstów

Wysłany: Pon 14 Kwi, 2014   

fotong44, proponuję Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM bo to przede wszystkim obiektyw pod matrycę takiego korpusu.

fotong44 
Nowy

Własnie taki obiektyw posiadam i chyba cos z nim jest nie tak bo z ostrosci zdjec nie jestem zadowolony.Kupilem go z drugiej reki i moze trzeba go oddac do serwisu z body by ustawili pod ten egzemplarz lustrzanki

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

fotong44, zrób test czy nie masz back- lub front focusa.

007areka
[Usunięty]

fotong44 napisał/a:
Własnie taki obiektyw posiadam i chyba cos z nim jest nie tak bo z ostrosci zdjec nie jestem zadowolony.Kupilem go z drugiej reki i moze trzeba go oddac do serwisu z body by ustawili pod ten egzemplarz lustrzanki

...o trafil sie pierwszy osobnik z defektem 17-55, w rzeszowie moge pomóc z diagnoza

muzyk 

Wysłany: Wto 15 Kwi, 2014   

fotong44 napisał/a:
Rozwazalem rowniez 24+105 IS L

Odradzam jakikolwiek rozpoczynający się od 24 mm.

Może Sigma 18-35 1.8 do tego USB-dock?

fotong44 
Nowy

007areka a jak mozesz mi pomoc z diagnozą?Masz taki obiektyw?Moj czasami bardzo dobrze ostrzy ale czesto po powiekszeniu zdjecia na kompie widac ze jest rozmyte.

kozidron
[Usunięty]

fotong44 napisał/a:
007areka a jak mozesz mi pomoc z diagnozą?Masz taki obiektyw?Moj czasami bardzo dobrze ostrzy ale czesto po powiekszeniu zdjecia na kompie widac ze jest rozmyte.

fotong44, co to znaczy dobrze ostrzy:
- trafia w punkt?
- jest ostry od pełnej dziury?
- ma szybki af?

fotong44, moze ty ogladasz fotki w powiekszeniu 200% i masz za duze wymagania.
Nie mówię, że to twoja wina i niczego nie sugeruje.
Mógłbyś wrzucić jakiegoś rawa na jakąś linkownie, postaram się pomóc, wrzuć jakąś fotkę z której jesteś niezadowolony.

007areka
[Usunięty]

fotong44 napisał/a:

:roll:

fotong44 
Nowy

Myslalem o obiektywie Canona, Sigma bedzie ostrym obiektywem? Oglądalem fotki w sieci zrobione tym szkielkiem i sa ostre.Szukalem stacji dokujacej do tego obiektywu ale nie znalazlem na Allegro tylko d Nikona,ciekawe jaka cena.Szkoda ze nie ma stabilizacji choc to swiatlo 1.8 a ja z pewnych przyczyn wolalbym raczej z IS. Oprogramowanie pewnie jest w jezyku ang.?No niestety nie znam :(

muzyk 

fotong44 napisał/a:
Sigma bedzie ostrym obiektywem?

Która, 18-35 1.8?
fotong44 napisał/a:
Szukalem stacji dokujacej do tego obiektywu ale nie znalazlem na Allegro tylko d Nikona,ciekawe jaka cena

USB dock jest też do tego obiektywu. Cena ok 200 zł.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Wysłany: Sro 16 Kwi, 2014   

fotong44, w pro sigma centrum mają. 199 zyla dokładnie ;)

kozidron
[Usunięty]

fotong44, ty chcesz, żeby Ci ktos pomógł? Wrzuć jakąś przykładową fotę z 17-55IS/2.8 z której jesteś niezadowolony. To jest bardzo przyzwoity obiektyw o dośc dobrych własnościach optycznych i dobrym af-ie, szczególnie z 7D.
Może po prostu ci się jakoś uszkodził albo coś źle robisz, moze wystarczy oddac go do naprawy i za niewielkie pieniądze da się go zrobić.

Tylko jest zbyt duzo zmiennych, żeby coś wywnioskowac z twoich postów.
Czy ten obiektyw działa niepoprawnie od samego początku, masz go na gwarancji, kupiłeś uzywkę?

Bez sensem jest szukanie nowego szkła jak masz jeden z lepszych obiektywów pod canona w tym zakresie na aps-c.

007areka
[Usunięty]

kozidron napisał/a:
... fotong44, ty chcesz, żeby Ci ktos pomógł? ...

... bardzo dobre pytanie :???:

fotong44 
Nowy

Jak pisalem kupilem go z drugiej reki pod koniec gwarancji(zostalo 2 miesiace ) ale teraz juz minela.Nie mam duzego doswiadczenia w fotografi wiec probuje znalezc tu jakas pomoc.Moze tak jak napisales jest i jakas moja wina w tym.Jestem z Siedlec moze ktos poleci mi jakis dobry serwis np w Warszawie gdzie mogli by mi go sprawdzic fachowym okiem?Zdjecia teraz nie mam bo jestem poza domem a dopiero po Świetach bede mial dostep do aparatu.Wiem ze obiektyw jest jednym z najleszych do tego body ,czytalem na ten temat sporo zanim kupilem ale moze ma jakas ukryta wade i dlatego najlepiej aby wypowiedzieli sie fachowcy ale bardzo dobrzy tylko gdzie ich znalezc?

Odpowiedz do tematu