Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jakis czas temu po wielu rozwazaniach i dyskusji z Wami zakupiłem SIGMĘ 18-200, zakupiłem go żeby mieć wiekszą ogniskowa i uniwersalnosc podczas mojego zbliżajacego sie wyjazdu do azji.
Generanie po wizycie obiektywu w serwisie (skręcenie go żeby sie sam nie rozkładał/składał) jestem z niego zadowolony (oczywiście jest za ciemny ale cóż, kompromis pomiędzy ceną a światłem)
W zestawie z moja A550 dostałem również KIT 18-55, i wydaje mi sie ze w tym zakresie ogniskowych te obiektywy sa porównywalne. Zatem wpadłem na "genialny" pomysł:
Sprzedaz KITA Sony dołożenie kasy i zakup używanej SIGMY 10-20 4-5,6, brakuje mi szerokiego kata tym bardziej że na wyjeździe bedzi sporo okazji do ładnych fotek krajobrazu i architektury.
18-200 kupiłem nie dawno ze względu na duży zakres ogniskowych a po miesiacu ganiania codziennie z aparatem zauważyłem że brakuje mi szerokiego kąta. Przed wyjazdem nie chciał bym rezygnować z długiego końcu. na dzień dzisiejszy łatwiej mi jest zrezygnować z KITa na rzecz S10-20 niż z tele. A po przyjeździe to juz inna historia-mam już plan na kilka stałek:) i jaśniejszy tele. W dniu dzisiejszym ogranicza mnie i brak możliwości zabrania ze sobą kilku ciężkich szkieł. Posiadanie w 2 szkiełkach zakresu 10-200 wydaje mi sie wystarczające na wyjazd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11