Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A propos Nikona D3x, rzeczywiście więcej wyciągnął niż A900, Ale kasy od potencjonalnego nabywcy , ponad trzy razy więcej , o wiele więcej niż szczegółów na matrycy
i dlatego wszystkie redakcję i studia foto przesiadają się na A-system w ramach oszczędności, bo po co przepłacać 3 X jak oba systemy się nie różnią jakością pracy i asortymentem szklarni .
oba systemy się nie różnią jakością pracy i asortymentem szklarni
jak to się ma do matrycy, o której tu była mowa, nawet "matrycy" w rozumieniu radek_z, nikt tu nie napisał że A900 jest lepszym aparatem od D3X, chodzi o to że A900 jest znacznie tańsza. Ja różnicę D3X A900 odbieram jak D80 A200, matryce te same ale aparaty różne, jakość możliwych plików podobna.
Wydaje mi się że A900 od zawsze była adresowana do studia... Czy ja się mylę?
Wymogi studyjne są zupelnei inne niż dla aparatu wycieczkowego. A co do swej studyjności SONY A900 jest raczej wystarczająca.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pią 21 Sie, 2009
SlawGaw napisał/a:
kozidron, cienki argument.
to nawet odnosząc się do samej matrycy jest to solidny argument, szczególnie dla reportera czy fotografa w sutdio zarówno w odniesieniu do d3,d3x (oba są dedykowane do innych zadań a jak sam wspomniałeś a900 właściwie jest uniwersalna a czy do studia ....hmm...mogła by mieć iso100 ale gdyby babcia miała wąsy) w stosunku do a900.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pią 21 Sie, 2009
hijax_pl napisał/a:
Czy ja się mylę?
myślę, że się mylisz, bądź też, myślę, że mam inne zdanie na ten temat A900 moim zdaniem to aparat do wszystkiego, jak wszystko cyka sobie początkujący, bogaty amator. Troszkę studio, troszkę reporterki, troszkę urodziny u cioci... W ogóle to fajny system
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 15