Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Arek
Sro 25 Lis, 2009
Canon EOS 7D
Autor Wiadomość
darek-dorado 
Rozmowny
darek

Wysłany: Wto 06 Paź, 2009   

Co do jakości puszki, nie miałem obaw, od razu widać, że to jest to czego mi potrzeba. Trochę obawiałem się o matrycę, ale jak widać nie jest żle :smile: Więc wczesną wiosną mam nadzieję się nim cieszyć. :lol:

Reklama

tkosiada 
Rozmowny

Wysłany: Wto 06 Paź, 2009   

konczako napisał/a:
Struktura i kolor szumu wydaje sie być przyjemniejsza niż w 50D. Ciekawe jak oni to zrobili pakujac tak matryce?

akurat po obejżeniu tych sampli na wysokim iso czyli 1600, 3200 itd odnosze inne wrażenie
piksel coraz mniejszy 4,3um

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 07 Paź, 2009   

tkosiada napisał/a:
akurat po obejżeniu tych sampli na wysokim iso czyli 1600, 3200 itd odnosze inne wrażenie

Ja rowniez. Przy wlaczonej redukcji pojawiaja sie znane skadinad placki, choc troche mniejsze. Tyle, ze mnie bardziej DR interesuje... No, ale jak ktos szuka aparatu, ktorym w polaczeniu z jasna stalka bedzie mogl robic zdjecie Afroamerykaninowi pod koldra bez lampy... :roll:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

MC napisał/a:
No, ale jak ktos szuka aparatu, ktorym w polaczeniu z jasna stalka bedzie mogl robic zdjecie Afroamerykaninowi pod koldra bez lampy...

Do takich zdjęć to tylko 5D Mk II, żadnych kompromisów. :cool:

Jesienny 
Optyczny
Spacerowicz

B o g d a n napisał/a:
MC napisał/a:
No, ale jak ktos szuka aparatu, ktorym w polaczeniu z jasna stalka bedzie mogl robic zdjecie Afroamerykaninowi pod koldra bez lampy...

Do takich zdjęć to tylko 5D Mk II, żadnych kompromisów.

Z takim zadaniem Sigma sobie lepiej poradzi ;)

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Ja się drapę w głowę jak trzymam w ręku 7D. Mam zagwozdkę. Do tej pory w noych medelach mi zawsze czegoś brakowało a teraz.... :shock: D300 lekko siada. Tyle. Nowy Canon to taki dużo tańszy zamiennik reporterskiego Marka 1D. To będzie hit na naszym rynku. W cenie poniżej 6 kzł za body, z takimi osiągami, z tym AF-em... Jak ktoś robi coś dla gazet, dla sportu, przyrodę, oczywiście spotterkę i chce mieć solidne body z dobrego systemu to wybór staje się powoli oczywisty. Jedyna konkurencja to D300/D300s. Zostaje kwestia preferencji i posiadanego obecnie systemu. Wielu reporterów zapewne skusi się na kupno 7D. Ci młodzi jako korpus podsatwowy a ci starsi jako drugie/zapas. Ptasiarze, spotterzy, reporterzy itd. Macie to na co czekaliście. Ktoś tutaj kupił 1D Mark II do samolotów... chyba się pospieszył :wink:

Driver1 
Nowy

Witam wszystkich,

Chcialbym kupic ta puszke tylko jaki obiektyw do tego polecacie? Dowiedzialem sie z wczesniejszych postow ze 15-85 odpada. A jak bedzie pasowal obiektyw 28-135? Dodam ze musi na poczatek byc tylko 1 mozliwie najbardziej uniwersalny obiektyw a pozniej zabawa w inne;)

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Tanio będzie kupić 7D z kitem 18-135 IS. Na ten zestaw będzie dość promocyjna cena.

Driver1 
Nowy

Tylko ze ten obiektyw nie ma USM - a jest to bardzo wygodne;) Jestem bardzo ciekawy jak beda wspolpracowac takie obiektywy:

canon 28-135 podobno b. dobry
canon 24-105
sigma 15-250 (ktos mi podpowiedzial ze jest ok)

Fajnie by bylo zeby tez bylo makro dosc dobre.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Driver1 napisał/a:
:

canon 24-105

.

ad 1. myślę że to tego aparatu to nie bardzo, brak szerokiego kąta, szkło optycznie jest poprawne ale nie powala

ad 2. jeśl chodzi Tobie o tą L-kę myślę że będzie z jakością super choć i tak bedzie brakować nadal szerokiego kąta

ad 3. daruj sobie

krisv740
[Usunięty]

MM napisał/a:
Macie to na co czekaliście. Ktoś tutaj kupił 1D Mark II do samolotów... chyba się pospieszył

to o mnie?..... :mrgreen:

obawiam się ,że nie.....
jak dodasz do tego cuda 3 baterie i grip....

ja podszedłem ekonomicznie do sprawy i za mniej niż połowę tej kwoty mam 1dmkII z 4000 strzałów /nówka/ z dwoma bateriami .
nie muszę dokupować zaje... szybkich kart dodatkowo...... :cool:

a swoją drogą .... mój braciszek który ma 1dmkIII stwierdził,że mkII chodzi jakby lepiej..... :razz:

wiem,że starszy aparat /szczególnie mkII bez N/ nie jest w chwili konkurentem 7d w kwestii wodotrysków, ale.... jeśli chodzi o wytrzymałość to już zupełnie inna sprawa. z szybkością już sobie poradzę. i 30d dawało radę.... :grin:

Driver1 
Nowy

lupo57 napisał/a:
Driver1 napisał/a:
:

canon 24-105

.

ad 1. myślę że to tego aparatu to nie bardzo, brak szerokiego kąta, szkło optycznie jest poprawne ale nie powala

ad 2. jeśl chodzi Tobie o tą L-kę myślę że będzie z jakością super choć i tak bedzie brakować nadal szerokiego kąta

ad 3. daruj sobie

O tym 28-135 i 24-105 sprzedawca ze sklepu: fotograficzny.pl powiedzial tak samo.
Mimo ze powiedzialem mu ze mam na eosa 7d + obiektyw 10000 zł polecil mi nowy obiektyw 15-85 - podobno rewelacja. Juz sam nie wiem.

MasterB 
Maniak

Driver1 napisał/a:

O tym 28-135 i 24-105 sprzedawca ze sklepu: fotograficzny.pl powiedzial tak samo.
Mimo ze powiedzialem mu ze mam na eosa 7d + obiektyw 10000 zł polecil mi nowy obiektyw 15-85 - podobno rewelacja. Juz sam nie wiem.

Hmmm, ja bym poczekał na testy tego obiektywu... Zresztą za 4000zł na pewno można wybrać sobie trochę lepszy obiektyw standardowy niż ciemniejący 15-85mm (choćby Canonowe 17-40L albo 17-55/2.8. Nie wspominając o Tamronie 17-50/2.8 + C 70-200/4L ;) )

Driver1 
Nowy

Tez powiedzial ze trzeba poczekac na testy - ale jesli bedzie tak jak "na papierze" to bedzie rewelacja. Obiektyw podobno dopasowany typowo do 5d i 7d. Mieli partie tych obiektywow i rozeszly sie w ciagu 1 dnia.

To sa jego slowa. A dodam ze po rozmowie wnioskuje ze gosciu ma glowe na karku.

[ Dodano: Sro 07 Paź, 2009 17:21 ]
Zdjecia strzelane eosem 7d + 15-85

http://gallery.photograph...%3ACanon+EOS+7D|

1507 
Optyczny

http://www.pixmania.com/p...f-s-15-85m.html
czy ten obiektyw jest lepszy od 24-105 4LIS? bo z tego wynika że kosztują tyle samo

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi