Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Niestety brak czasu spowodowany moją pracą nie pozwala mi na rozpisywanie się na temat 7D. Dzisiaj jak miałem chwilę na zrobienie kilku zdjęć to dopadł mnie kolega z KKM-u i przez niemal godzinkę robiliśmy wspólnie "test". Konkluzja? Kolega myśli o przejściu na Canona a 7D nazwał "Królem formatu APS-C".
Ja mam jedną "wielką" krytyczną uwagę. AF w trybie ciągłego ostrzenia odbiega jednak od Marków 1D (w sumie to oczywista proza życia) i choć na moje oko jest on zdecydowanie szybszy od tego z D300 to już niekoniecznie tak dokładny. Wnioski dość ogólne bo czasu do porównań jednak zbyt mało.
Ergonomia nowego przycisku przy spuście średnia, jakoś mi nie leży za bardzo to wyprofilowanie, jeszcze palec momentalnie nie trafia i musi szukać.
W końcu dobry wizjer, w końcu widzimy ile naprawdę można zrobić zdjęć w serii a nie tylko cyfrę maks 9.
Niezbyt podoba mi się sposób przełączania trybu pracy AF-u. Chodzi mi o te strefy, grupowania itd. Tutaj oczekuję poprawy softu bo zajmuje to więcej niż sekundę
Fajnie działa organizowanie po swojemu przycisków czy oddzielny sposób pracy AF-u przy zdjęciach pionowych i poziomych. Jak ktoś potrafi takie cuda wykorzystać to ma świetną zabawę.
Jeżeli ktoś ma "jazdę" na filmy to proszę bardzo, ale raczej ze statywu z filmową głowicą. Jakość jest super, tylko "ot tak sobie" to niczego ciekawego nie zrobimy. To nie kamerka za 1000 zł, trzeba trochę bańką poruszać.
Rozdzielczość matrycy na dobrej stałce zaskakująco dobra. Wysokie czułości jak dla mnie też świetnie wypadły. Robiłem dzienne foty przy ISO 12800 i... zaskoczyłem się bardzo pozytywnie. ISO 3200 w ciemnym pomieszczeniu? Luzik - aparat daje radę.
Sławetny DR? Tutaj mam wątpliwości i 50D będzie chyba górą.
Wyświetlacz znakomity. Wywalenie przycisków z dołu korpusu na bok to świetny pomysł bo po pierwsze mam tak w 5D a po drugie czasami mnie wkurzało jak samo coś się włączało przy noszeniu aparatu założonego na szyję i dyndającego przy pasie w czasie gdy cykałem drugim korpusem. Biorę w łapę takiego 50D a tutaj coś mi się z tyłu świeci.... (nie cierpię jak mi się świeci bez sensu tylny monitorek, wnerwia mnie to tak samo jak kaczory )
Dzwięk migawki? Troszkę dziwny choć chyba szybko się przyzwyczaję. Szybkość serii - WIADOMO Niestety RAW plus jpg to tylko 6 zdjęć Sam RAW 15
Więcej pisać nie będę bo muszę iść się wyspać. Dzisiaj szkolenie Canona i trzeba być w miarę wypoczętym żeby wymaglować firmowego "eksperta".
... tak. do pewnych zastosowan dyskwalifikuje, i liczy sie tylko pelna klatka...i jesli bedzie gorzej niz w 50d to jest niewesoło, w 40d bylo jako tako a teraz idzie nie w ta strone co trzeba, ale poczekajmy dotestow.
[quote="MM"]
Niezbyt podoba mi się sposób przełączania trybu pracy AF-u. Chodzi mi o te strefy, grupowania itd. Tutaj oczekuję poprawy softu bo zajmuje to więcej niż sekundę quote]
ok, ok ale musisz przyznac, że ilośc sposobów ustawień i tworzenie grup punktów AF powala w takiej klasie sprzętu, jak w marku
[ Dodano: Pią 09 Paź, 2009 22:05 ]
MM napisał/a:
Dzisiaj było szkolenie Canona i wymaglowałem "eksperta"
ja też, byłem, stałem za MM jak maglował
ów ekspert się pocił... bo nie było klimy
[ Dodano: Pią 09 Paź, 2009 22:10 ]
dodam jeszcze że bardzo spodobał mi się EF-S 15-85, mam nadzieje że optyczni przy tescie to potwierdzą
a 7D robił u wszystkich naprawde bardzo pozytywne wrażenie
a 7D robił u wszystkich naprawde bardzo pozytywne wrażenie
Oj robił , EF-S 15-85 także mi się podobał. Trochę zdjęć testowych zrobiłem ale dziś już nie mam siły do nich siadać, dopiero dojechałem do domu.
P.S.
tkosiada szkoda że się nie zgadaliśmy, może ktoś jeszcze był z forum ?
To już wszyscy wiedzą, że 7D jest zarąbisty. Sprawdziłem nowego kita 15-85 i... oj Nikkor 16-85 VR może zacząć się poważnie bać. Sony 16-80 też. Szkiełko wygląda bardzo podobnie do 17-85 IS USM a zdjęcia robi jak obiektyw z zupełnie innej planety. BRAWO. Canon rusza z ofensywą. Nowy 7D to dopiero początek. Druga odsłona na dniach. Konkurencji opadnie kopara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 10