Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
no to może juz pora, żeby sobie wbić albo zrozumieć, że wybór to nie jest kwestia zaakceptowania albo dajesz komuś wybór albo ktoś jest zdany na zaakceptowanie pewnej ułomności i tu jest różnica .... zentaurus czy ty jej nie widzisz ?
pierwsze: wybór jest nawet w Sonym
drugie: nie tyle ułomności ile czegoś innego
trzecie: kozidron idziesz w bardzo wątpliwą filozofie i dywagacje semantyczne. Co nie zmienia ani na jotę tego, ze jak komus podpasuje EVF to a55 jest OK. czyli bijesz piane w trosce o to by mieć rację.
TS [Usunięty]
Wysłany: Sob 03 Wrz, 2011
hijax_pl napisał/a:
Sam rozmiar wizjera OVF jest dyskryminowany rozmiarem lustra, a co za tym idzie rozmiarem matrycy.
Dokładnie. Co też oznacza, że wyraźnego rozwoju wielkości/jasności OVF nie będzie (jakieś powłoki na pryzmatach?)
RB napisał/a:
Bo sorry, ale dla kogoś kto miał kiedys fajny OFV w małoobrazkowej lustrzance na film (albo co gorsza ma taki równolegle) to wizjer d90 jest dalej straszna nędza
Pod tym też się podpisuję. Może nie aż straszna nędza, ale dla mnie jest słaby, i w dzień wolę elektroniczny.
A mnie wizjer APS-C nie przeszkadza. Mimo, że wychowałem się na FF
TS [Usunięty]
Wysłany: Sob 03 Wrz, 2011
hijax_pl napisał/a:
A mnie wizjer APS-C nie przeszkadza. Mimo, że wychowałem się na FF
Hijax_pl, do wszystkiego można się przyzwyczaić . Ale czasem biorę ze sobą dwa aparaty - jedno zdjęcie przez okno, jedno przez tunel, to już takie fajne nie jest...
przypomnijmy, że dla ciebie jest to kwestia zaakceptowania - to nie jest żaden wybór tylko kwestia zaakceptowania
zentaurus napisał/a:
Przy okazji staram się nie uzywać Twojego języka i nic Tobie nie każę wbijać do głowy...
no to może juz pora, żeby sobie wbić albo zrozumieć, że wybór to nie jest kwestia zaakceptowania albo dajesz komuś wybór albo ktoś jest zdany na zaakceptowanie pewnej ułomności i tu jest różnica .... zentaurus czy ty jej nie widzisz ?
Wydawało mi sie ze piszę jasno, ale widocznie się pomyliłem. Prezentujesz tutaj kozidron jakąś pokrętną logikę. Czy trudno zrozumieć że wybierając w zalezności od potrzeb aparat dokonujemy wyboru, jezeli nie robimy teogo pod presją czy przemocą bez przystawiania pistoletu do głowy, to mozemy to nazwać wolnym wyborem . Najczęściej dokonujemy wyboru AKCEPTUJĄC dane rozwiązanie. Ja tutaj bardziej widzę ułomność Twojego wywodu lub próbę zastosowania tzw. "Mniemanologii stosowanej" Stanisławskiego .
Dla mnie bardziej czytelny niż te głupoty, które wypisuje Kozidron. W ogóle nie pojmuję do czego zmierza jego logika.
kozidron napisał/a:
masz słabą pamięć albo nigdy nie zaglądałeś w inne wizjery
Kozi, zdaje się nie pamiętasz jakim sprzętem posługuje się Zentaurus. Ja akurat pamiętam jego foty z działu „Nasze wzdęcia” i kojarzę jakim sprzętem je robił…
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011
RB napisał/a:
pierwsze: wybór jest nawet w Sonym
ja nie twierdzę inaczej, dlatego wolałbym a580
RB napisał/a:
drugie: nie tyle ułomności ile czegoś innego
to co ty Tu nazywasz "cechą" akurat w tym przypadku dla mnie jest wadą
RB, 3 punktu pozwolisz nie będę komentował
komor napisał/a:
Kozi, zdaje się nie pamiętasz jakim sprzętem posługuje się Zentaurus. Ja akurat pamiętam jego foty z działu „Nasze wzdęcia” i kojarzę jakim sprzętem je robił…
komor, przeczytaj posty wyzej i wypowiedzi zentaurus'a na temat wizjerów, sam masz 2 cyfrowego canona, jesteś tego samego zdania co zentaurus ?
Ja nie pamietam czym kiedyś zentaurus, fotografował ale zarejestrowałem jakis czas temu, ze obecnie uzywa FF sony.
komor, ta dyskusja robi się bardzo podobna do dyskusji z "pewnym innym uzytkownikiem" o którym wspomina wyżej hijax_pl, tylko tu za argument robi "kwestia zaakceptowania" co uważam za bzdurę.
komor napisał/a:
Dla mnie bardziej czytelny niż te głupoty, które wypisuje Kozidron. W ogóle nie pojmuję do czego zmierza jego logika.
to wszystko kwestia zaakceptowania komor, przesiadłbyś się ze swojego 50D na a55 i czy poleciłbyś takie rozwiązanie "znajomemu" - komor, bez pitolenia -krótko TAK czy NIE ?
Kozi, ale to nie ma znaczenia, czy ja, Ty lub Zentaurus uważamy wizjer A55 za akceptowalny czy nie. Właśnie to co napisałeś:
kozidron napisał/a:
to co ty Tu nazywasz "cechą" akurat w tym przypadku dla mnie jest wadą
jest wreszcie czymś sensownym, bo nie widzę żadnego problemu w tym, że dla Ciebie to jest wada. Ale Ty chcesz nas przekonać, że dla każdego musi być to wada. Dla osoby od lat gapiącej się w lepszy czy gorszy, ale jednak optyczny wizjer – to może być problem. Ale dla osób przesiadających się z małpek i kadrowania na zombie to może być całkiem akceptowalny wybór, który ma wady ale też i zalety w stosunku do tego, co może mu zaoferować aparat z podobnej półki cenowej co A33/A55 (czyli nie A900 lub D700).
Ja akurat uważam Sony za samo zuuooo wcielone, ale nie zamierzam swoimi poglądami zarażać wszystkich i na siłę, jak co poniektóre opcje polityczne usiłują oraz kolega Kozi.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011
komor napisał/a:
jak co poniektóre opcje polityczne usiłują oraz kolega Kozi.
komor ale czemu ty czytasz co Ci jest wygodne ?
kozidron napisał/a:
ja nie twierdzę inaczej, dlatego wolałbym a580
komor napisał/a:
Ja akurat uważam Sony za samo zuuooo wcielone
a ja jeszcze poczekam z wygłaszaniem opinii jak zajrzę w wizjer a77
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2011 lustrzanka do 2000zł dla amatora. pomocy ?
Witam
do tej pory byłem użytkownikiem aparatów kompaktowych, ale wraz z upływem wieku chciałbym się przenieś na nieco ambitniejszy sprzęt
planuje kupić lustrzankę i wydać na nią do 2000zł.
aparat byłby używany zarówno do zdjęć sportowych ( lubię biegać i żonka mogłaby mi pstryknąć ładne fotki ) jak i wakacje. Dobrze byłoby też nakręcić jakiś filmik i mógłby być to nawet HD .
czytam forum, szukam i sam nie wiem...
patrzyłem na NIKONA D3100, ale myślę, że może bardziej zaawansowani maniacy fotografii mogą mi podpowiedzieć inny sprzęt
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 1,51 sekundy. Zapytań do SQL: 15