Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tutejszyn, easy… O ile dobrze zrozumiałem (starałem się czytać ze zrozumieniem ) to koledze MariuszSca chodzi o taką netykietę, a nie przepis. Wiesz, że jest coś mile widziane, że wypada, że sugeruje się itd. Np. w Fotografii architektury parę razy postulowałem, żeby pisać, co to za miejsce, którego fotografię się przedstawia. Ale nie postulowałem wpisania tego do regulaminu jako obowiązku, tylko wiesz, taki gentlemen’s agreement (przepraszam wszystkie panie za kolejny zwrot z cyklu politycznie niepoprawnych).
Tak żeby nie bylo widać? Z wszystkimi refleksami i roznicami w zalezności od tekstury ?
No moze i się da... Ale ns pewno nie jest to trywialne tam jak ustawienie świateł
Tutejszyn, easy… :) O ile dobrze zrozumiałem (starałem się czytać ze zrozumieniem :) ) to koledze MariuszSca chodzi o taką netykietę, a nie przepis. Wiesz, że jest coś mile widziane, że wypada, że sugeruje się itd. Np. w Fotografii architektury parę razy postulowałem, żeby pisać, co to za miejsce, którego fotografię się przedstawia. Ale nie postulowałem wpisania tego do regulaminu jako obowiązku, tylko wiesz, taki gentlemen’s agreement (przepraszam wszystkie panie za kolejny zwrot z cyklu politycznie niepoprawnych).
:)
Bardzo Ci dziękuje. Właśnie o coś takiego nieśmiało chciałem poprosić. A na pewno nic forsować ani zmuszać. Może faktycznie to słowo "obligatoryjnie", czy cuś takiego, mogło kogoś zirytować, ale nie było to moim zamiarem. W ogóle, tematu już nie będę poruszał.
komor, dobra, dobra, wiesz o co chodzi ;P
Do magazynów jednak robi się zdjęcia w studio 'modelując' światłem. PS to poprawki później - choć często bardzo mocne. A mi chodzi o poprawienie światła na zdjęciu
A poruszaj.. Tak samo Ty możesz sobie poruszać temat, tak jak ja moge sobie pozwolić sobie nie stosować się do zaleceń. Zirytowało mnie dopiero "przeczytaj jeszcze raz to co napisałem". Zawsze mnie to irytuje. To bardzo popularny zwrot na forum. Podobnie mnie irytuje, kiedy ktoś wyjeżdza ze sowem "malkontent". Ale tak samo - ja mogę się irytować, a Ty możesz mieć to w de. Nieprawdaż?
Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 Re: Co takiego strasznego jest w EXIF'ie ?
exif zawiera wszystko co isę robiło ze zdjęciem. Dosłownie wszystko. Czasem jak istnieje w dobym zdjęciu można poznać co autor zrobił temu zdjeciu w postprodukcji, że takie wyszło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11