Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dokładnie,to było tematem mojej dociekliwości. Na wybór lustrzanki chciałem przeznaczyć z 1400-1500zł,właściwie,aby nauczyć się robić nią zdjęcia. Dlatego w OKO wpadł mi ten Nikon,ale zależy mi o ile to możliwe,aby na początku proces robienia zdjęcia był w miarę zautomatyzowany,a więc tak jak pisałem-migawkę do połowy i poźniej do końca i mam zdjęcie . Bynajmniej na początek. No chyba,że możecie w tym niskim przedziale coś polecić?
Ostatnio zmieniony przez komor Nie 29 Lip, 2012, w całości zmieniany 2 razy
zależy mi o ile to możliwe,aby na początku proces robienia zdjęcia był w miarę zautomatyzowany,a więc tak jak pisałem-migawkę do połowy i poźniej do końca i mam zdjęcie . Bynajmniej na początek.
Im mniej automatyzacji w pewnych rejonach tym lepiej Aparat przy pełnej automatyce oczywiście nie zgadnie na co konkretnie chciałeś ostrzyć, a więc im wcześniej zapoznasz się z ręczym wyborem punktu AF tym lepiej. Tu nie będzie wszystko ostre od stóp aż po horyzont, nawet z ciemnym obiektywem "klasy" 18-55/3.5-5.6...
jaad75, alez tak brzmialo pytanie, czy AF bedzie automatyczny
Wiem, co nie znaczy, że zdanie nie brzmi komicznie...
G0rdon napisał/a:
Na wybór lustrzanki chciałem przeznaczyć z 1400-1500zł,właściwie,aby nauczyć się robić nią zdjęcia. Dlatego w OKO wpadł mi ten Nikon,ale zależy mi o ile to możliwe,aby na początku proces robienia zdjęcia był w miarę zautomatyzowany,
A po co Ci wobec tego lustrzanka?
G0rdon napisał/a:
Bynajmniej na początek
PRZYNAJMNIEJ.
G0rdon napisał/a:
No chyba,że możecie w tym niskim przedziale coś polecić?
Jeśli koniecznie chcesz lustrzankę, to kup sobie np. używanego D5000 - będzie wyraźnie uniwersalniejszym sprzętem niż D3000. Dawać dzisiaj 1.5 tys za D3000, to słaby pomysł.
Wujek_Pstrykacz napisał/a:
ale Jaad75 chyba nie przeczytał postu pytającego tylko tak sobie napisał
To, że Ty czegoś nie zrozumialeś, to jeszcze nie znaczy, że ja czegoś nie przeczytałem...
Hm,szczerze powiem nie brałem Samsunga pod uwagę,choć ten Gx20 wydaje się być ciekawy...rozumiem,że Nikona w takiej cenie nie otrzymam ?
Jaad,co do Twojego wpisu dotyczącego,po co mi zatem lustrzanka - już wyjaśniam: chciałbym zacząć w miarę automatycznie stopniowo przechodząc już na manualne opcje .
Ostatnio zmieniony przez G0rdon Nie 29 Lip, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11