Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Ogłoszenie 

Zapraszamy na XVII Zlot Czytelników Optyczne.pl

Impreza odbędzie się w dniach 24-27 lipca 2025 roku w Arche Nałęczów
Szczegóły i zapisy TUTAJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Samsung EX1 - test aparatu
Autor Wiadomość
zorannn 
Nowy

Wysłany: Wto 17 Lip, 2012   

Chyba tak jest że nie wszystkie sztuki takie same bo u mnie też szumy duże już powyżej iso 100 w wielu przypadkach a większość ludzi chwali go za niskie szumy. Ja staram się nie używac więcej niż iso 100.

Reklama

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Sro 19 Gru, 2012   

Rozdzielczość z testu

Tak się zastanawiam: jak to możliwe, że rozdzielczość w centrum RAW dla ekw. 42mm jest większa niż w JPEG na f/2.8 i f/4 ?

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Czw 20 Gru, 2012   

Jak to jak? Cud :D

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Czw 20 Gru, 2012   

No i ta wysoka rozdzielczość RAW.

Olympus XZ-1, Panasonic LX5 i Samsung EX1 mają 10 Mpix matryce i tyle samo - 2736 pikseli na wysokość,
a maksymalne rozdzielczości RAW wynoszą: 1400 [xz-1], 1500 [lx5] i 2000 [ex1] LWPH. :wink:

mateo66 
Nowy

Wysłany: Pią 14 Cze, 2013   

Witam wszystkich,
kupiłem niedawno jedną z ostatnich sztuk Samsunga EX1.. ale niestety brakuje mi w nim dekielka.. gdzieś się zagubił. W związku z tym małe pytanko.. jaka jest średnica tego oryginalnego? Mógłbym mi ktoś zmierzyć?

Pozdrawiam

jgzut 
Nowy

Wysłany: Pon 17 Cze, 2013   

Witam, pytanie może trochę nie na miejscu ale dotyczy w sumie Samsunga EX-1. Mianowicie - czy miał ktoś z Was może do czynienia z filtrem polaryzacyjnym z zestawu dedykowanego dla EX-1? Bo zastanawiam się czy korzystniej będzie dokupić sam adapter na filtry (60zł) i dokupić filtr np. Hoya, czy kupić cały zestaw akcesoriów (adapter, filtr polaryzacyjny, filtr UV, tulipan itp. za 120zł). Jeżeli ten filtr z zestawu jest przyzwoity, to chyba wartoby się skusić. Miał ktoś okazję go testować? Pozdrawiam.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

mateo66 napisał/a:
W związku z tym małe pytanko.. jaka jest średnica tego oryginalnego? Mógłbym mi ktoś zmierzyć?
Dekielek ma zaczepy takie, które się rozprężają na wewnętrznej średnicy tego nakręcanego pierścienia na obiektywie. Czyli 43mm
jgzut napisał/a:
Mianowicie - czy miał ktoś z Was może do czynienia z filtrem polaryzacyjnym z zestawu dedykowanego dla EX-1?
Ja nie, ale mam tuleje i filtr 52mm Hoya. Innymi słowy 120zł nie dałbym za ten pseudo "zestaw"

jgzut 
Nowy

Cytat:
Ja nie, ale mam tuleje i filtr 52mm Hoya. Innymi słowy 120zł nie dałbym za ten pseudo "zestaw"

Tuleja dedykowana czy są jakieś zamienniki? Bo w porównaniu do innych aparatów ta samsungowa jest dosyć droga. Jak się sprawuje filtr Hoya? Na potrzeby zaawansowanego kompaktu jest wystarczający?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Śjakaś pierwsza lepsza z netu. Nic spacjalnego.
A filtr? Jak każdy inny. Tyle, że nie No-name ;-)

Odpowiedz do tematu