Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kompakt z obracanym ekranem dla widoku sprzed obiektywu
Autor Wiadomość
homman 
Nowy

Wysłany: Wto 09 Cze, 2015   Kompakt z obracanym ekranem dla widoku sprzed obiektywu

Postanowiłem założyć nowy temat bo poprzedni się bardzo zaplątał.

Tłumacząc jaszcze raz poszukuję TANIEGO aparatu w okolicach 500- 700pln max.
POSIADAJĄCEGO BEZWARUNKOWO FULL HD oraz OBRACANY EKRAN TAK BY BYŁ WIDOK SPRZED OBIEKTYWU

A) aparat jak najtańszy ale z obracanym ekranem.
Jedyny znaleziony przeze mnie model to : BenQ G1 cena ok 250pln

B) Jw obracany ekran ale posiadający jakiś zoom lub typowy ultra zoom i już stopką lub/ albo wejściem na mikrofon.
Jedyne znalezione to G16, DSC-HX90

Ale w przypadku B cena jest zaporowa. I w takiej opcji zdecydował bym się jednak już na Panasonic Lumix G5. Wydaje mi się że muszą istnieć jakieś inne aparaty używane. Spełniające moje oczekiwania.

Lista aparatów które udało mi się znaleźć :
Canon PowerShot G7 X
Canon G16
PowerShot SX 40 HS

Sony A5100
Samsung MultiView MV800
Sony NEX-5R

Samsung EX1
Samsung EX2F

Nikon COOLPIX S6900
Nikon Coolpix S6600
COOLPIX P7700
NIKON P520,

PANASONIC FZ200,
Panasonic DMC-TZ55

NX3000
Ostatnio zmieniony przez komor Wto 09 Cze, 2015, w całości zmieniany 2 razy  

Reklama

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Cze, 2015   

homman napisał/a:
Z PRZED

sprzed

[ Dodano: Wto 09 Cze, 2015 14:58 ]
http://allegro.pl/nikon-s...5418059907.html
http://allegro.pl/listing...match=s0-e-0528
http://allegro.pl/aparaty...match=s0-e-0528
http://allegro.pl/kompakt...match=s0-e-0528
http://allegro.pl/listing...match=s0-e-0528

homman 
Nowy

Dziękuję za linki i poprawę.

Jak rozumiesz myślałem że mogę dostać jakąś używkę ciut lepsza. I że z tego typu aparatami nie będzie problemu.
Pojawiają się powoli na rynku DSC-HX90 czy Nikon Coolpix S9900, fz200. Idealne dla mnie. Ale w cenie ok 1500pl.

A z wymienionych przeze mnie to biorę pod uwagę raczej:
Benq g1 > Samsung EX2F (ideał gdyby ciut większy zoom ala DSC-HX90 ) > sony nex 3> Panasonic G5

Reszta to tak naprawdę aparat kompaktowy z niczym tyle że wychylany ekran jw wolał bym wydać 250 na Beng niż 500 - 700 firmowanym logo.

Gdyby ktoś znał jakieś aparaty spełniające wymagania ekranu odchylanego będę wdzięczny za dopisanie.

dcs
[Usunięty]

http://forum.optyczne.pl/...ighlight=selfie -tu więcej

[ Dodano: Wto 09 Cze, 2015 15:29 ]
http://allegro.pl/listing...er=d&string=GH1

http://allegro.pl/listing...m-isqm-3-e-0528

homman 
Nowy

Dziękuje za link ze spisem selfie.

No niestety mam dylemat i muszę przemyśleć.

Różnica w cenie g1 - g3- g5 jest prawie żadna. A wiadomo jak to jest z traceniem na cenie. Wiec brałbym g5. Zwłaszcza że zależy mi na filmach HD.

Aparaty typu p7700, G16, DSC-HX90. Są dla mnie idealne. Ale w tej cenie można mieć G5 a dokładając nie wiele nawet drugi obiektyw. Ale co innego mieć małego pstrykacza wszędzie a co innego tachać plecak.

Dam sobie z 2 miesiące jak znajdę gdzieś Samsung EX2F za śmieszną cenę w stylu 350pln to kupie.

Przemyśle odpuszczenie parametrów i zakup fz100 / canona SX30 sx40. Są dostępne po ok 500pln już.

Jak się zdarzy cud i znajdę P7700 canona G? 11 ? Bo nie wiem wciąż który spełnia moje parametry. A już g16 jest.DSC-HX90 itp. W cenie do 750pln. To też wezmę. Bo to dla mnie idealne rozwiązania.

Ale najprawdopodobniej po prostu Panasonic G5.

Byłbym wdzięczny ewentualnie za informację czy są lampy współpracujące z Samsung EX2F które dało by się wykorzystać w Panasonic G5

I temat do zamknięcia. Szkoda że Panasonic nie kontynuował FZ8 FZ30 FZ50.

dcs
[Usunięty]

homman napisał/a:
g1

gh1.
-on ma wejście na mikrofon.

homman 
Nowy

Gh5 ma wszystko co potrzebuje. I kosztuje < 1000pln. Ale jest po prostu duży. A ja szukałem raczej czegoś kompaktowego z zoomem kolo 10x.

Samsung EX2F z większym zoomem / DSC-HX90. I do tego rejestrator dźwięku zoom h1
Było by dla mnie rozwiązaniem idealnym.

Stąd moje pytanie o zgodność lamp. Między Samsungiem a Panasonikiem. Ewentualnie Canonem sx40 i Panasonikiem GH5.

dcs
[Usunięty]

homman napisał/a:
canona G? 11 ?

-on ma VGA
a G12 tylko HD

[ Dodano: Wto 09 Cze, 2015 16:08 ]
homman napisał/a:
Gh5 ma wszystko co potrzebuje.

G5.
-nie ma wejścia na mikrofon.
Dopiero G6.

RB 
Temu Panu już podziękujemy

homman napisał/a:
Gh5 ma wszystko co potrzebuje. I kosztuje < 1000pln.

G5. Nie ma jeszcze GH5. Seria GH jak dotąd skończyła się na GH4, nastepne bęa za czas jakiś. To wszystkomająca, najwyższa seria Panasonika, to już poważne aparaty z rozbudwanym video, ale też bardzo drogie jak na bezlusterkowce. Seria G (bez H) jest zdecydowanie tańsza, lecz też zdecydowanie okrojona. W każdym razie z GH to pewnie Ci na GH1 starczy...

homman 
Nowy

Chodziło mi o PANASONIC DMC-G5 Doradzonego w drugim wątku.
Czyli dobrze pisałem bez GH.

Natomiast no widocznie wprowadzono mnie w błąd że ma port mikrofonowy :(
A to teraz miesza mi całkiem....

Poczytam co ma port a co nie ma w sensie seria SX i G canona. Seria P i LZ od panasonica.

Ale wychodzi na to że chyba żaden z wymienionych nie ma złącza na mikrofon.
NX20 chyba tez nie ma NX30 dopiero ma.

Jedynie do Soniaka Sony NEX-5R jest mikrofon na sankach.

Wiec chyba jednak kupię Samsung EX2F + zoom h1.

Wildze że p7800 ma złącze ale ta cena..

Z lampami jak rozumie każdy producent sobie rzepkę skrobie ? I z samsunga do panasonica nie podejdą?

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

homman, mieszasz chłopie...
Może przyjmij moją metodę. Z założenia musisz mieć wytypowanych kandydatów spełniających wstępnie warunki, np akceptowalna cena i taki warunek nie wchodzi już w dalszy skład testu.
1. Wypisz sobie cechy jakie ma spełniać twój aparat. Np 10 najważniejszych cech.
2. Nadaj tym cechom skalę punktową w zależności od twoich priorytetów. Niektóre będą miały np 10 punktów, inne tylko 3.
3. Przyrównaj swoich kandydatów do tej skali i zobacz, który na koniec osiągnie najwięcej punktów - to będzie twój najlepszy kandydat.

homman 
Nowy

Wysłany: Czw 18 Cze, 2015   

Idąc twoją metodą są tylko 3 aparaty spełniające moją specyfikację
Fz100 brak full HD? pewnie jest soft alternatywny na większości stron piszą że ma podobnie jak z GH1 cena ok 600pln

fz 200 cena ok 900pln
GH1 cena ok 1200pln z kitem

Canon SX60 ok 900pln

Nikon p7700 p 7800 > 1 tyś pln

Canony od G10 alternatywny soft. Brak na rynku. I wiele osób narzeka że aparaty się psują strasznie.

Juji SX50 1200>

Wobec tego wybór jest tylko jeden fz100.

Chyba że istnieją inne Panasoniki które mają złącze? Bo tych g3k itd jest masa. A nie wiem co mają znaczyć te litery na końcu.

Szkoda że fuji nie ma. Lubiłem te pierścienie. No ale wydawać 2000pln nie zamierzam.
Jeśli mogę mieć za 600 + 100pln mikrofon.

Po raz nty piszę.
JAKIE LAMPY PASUJĄ DO PANASONICA! FZ100 tylko te co producent deklaruje na stronie?
Może można tam użyć lampy z przysłowiowego zenita.

dcs
[Usunięty]

FZ150 http://www.optyczne.pl/po...=1419&add2=1602

Wysokonapięciowa lampa zjara ci co najmniej część aparatu.

homman 
Nowy

hmm nie rozumie.

Fz100 nie ma stabilizacji? Chyba ma.
Fz150 to niby nowsza wersja z mniej upakowaną matrycą? Brak ograniczenia w oryginalnym sofcie jak rozumie. A fz 100 w jakimś haku ? Może mają np 720p i 100 klatek
Fz150 ma MP4 dobre do YT
Fz100 niby ma dolby a 150 nie?

Podejrzewam ze po hacku jeden pies.
Natomiast fz150 jest rzadkie znalazłem drożej niż fz200 = 2*fz100

Zakładam że w obu można użyć dowolnego zew mikrofonu.

No i jw jakie lampy pasują. Mam gdzieś Canona i zenitha.
Będę wdzięczny na skierowanie na wątek o tanich lampach. Widzę że metza polecają.

dcs
[Usunięty]

homman napisał/a:
Fz100 niby ma dolby a 150 nie?

ma http://www.panasonic.com/...dmc-fz150.html#

Specyfikacje na optyczne są niekompletne.

Pobierz sobie instrukcje.

Odpowiedz do tematu