Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon 450D - test cyfrowej lustrzanki
Autor Wiadomość
Stabiak 
Początkujący

Wysłany: Wto 15 Lip, 2008   

no na niestety na d300 mnie nie stać, tak więc będę musiał użerać się z BF/FF.
Jutro pojade rano do fotojokera i postaram się wybrać sobie jakiś sprawny komplet, może nie będzie takich tłumów jak dziś popołudniu...i będzie chwila spokoju.

Reklama

goltar 
Optyczny

Wysłany: Czw 17 Lip, 2008   

Dyskusja na temat ubezpieczeń kredytów została przeniesiona TUTAJ.

Stabiak 
Początkujący

Wysłany: Pią 18 Lip, 2008   

No i kupiłem, za 450d z kitem i jakimś badziewnym futerałem (który na strychu wylądował odrazu :razz: ) zapłaciłem 1900zł. Pierwsza sztuka z półki testowana i ostrość trafia kitem idealnie w punkt :cool: , później ze sprzedawcą sprawdzałem jeszcze z ciekawości 2 inne sztuki i tak samo, zero problemów z AF

konradeush 
Nowy
konradeush

Gdzie kupiłeś za taką cenę?

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Super. Gratulujemy udanego zakupu. Fajnie, że tanio i ostro.

fatman 
Optyczny

Koledzy 450-karze, na jakich ustawieniach własnych najczęściej fotografujecie?
4,0,0,0 czy może 3,0,0,0 a może jeszcze innych?
Czy warto wyostrzac juz w body czy lepiej post-proc w PS ?
Wasza opinia?

Bumber 
Maniak

Wysłany: Sob 19 Lip, 2008   

Zdecydowanie lepiej ostrzyć później, podczas obróbki na kompie. Wyostrzanie na poziomie aparatu jest procesem destrukcyjnym, bo nieodwracalnym - nie ma się nad nim żadnej kontroli...

goltar 
Optyczny

Wysłany: Pon 21 Lip, 2008   

Dyskusja na temat zakupu Canona 450d w dobrej cenie została przeniesiona TUTAJ.

Erytrea 
Nowy

Wysłany: Nie 31 Maj, 2009   

Szanowni posiadacze Canona 450 D!
Chciałabym, abyście w miarę możliwości pochwalili się waszymi zdjęciami z tejże lustrzanki :)
A konkretnie, to ciekawa jestem jak sprawuje się on z kitem 18-55 IS (właśnie na przykładzie zdjęć) lub z innym obiektywem. Interesują mnie głównie zdjęcia portretowe i krajobrazowe. Czy dobrze zrobię wybierając tego kita, czy może lepiej będzie 17-85? czy może jeszcze dłuższy? eeeh ciężka sprawa, zwłaszcza że nie chcę zbyt długiego zoomu by nie tachać ze sobą takiego balastu ;) poradzcie proszę!

candy 
Maniak
óć

Erytrea poradnikow na temat wyboru obiektywu jest na forum jakis gazylion :)
wszystko zalezy od kasy i zastosowania,radze rzucic okiem na dzial Obiektywy Fotograficzne

Erytrea 
Nowy

a może jakieś linki do stron z przykładowymi zdjęciami z konkretnych obiektywów?
Byłabym wdzięczna :)
Pozdro!

Monastor 
Optyczny

Erytrea, wszystko na tacy? Kolega nawet powiedział gdzie konkretnie klikać :P ;)

http://www.optyczne.pl/13...dsumowanie.html
http://www.optyczne.pl/12...dsumowanie.html

matemaciek 
Nowy

Ja mam 450D od sierpnia, właśnie z kitowym 18-55 IS. Około listopada dokupiłem 50/1.8 (wtedy ~350zł), i już praktycznie go nie odkręcam (; Polecam taki zestaw na początek. 18mm w kicie to już (w porównaniu z większością "małpek") w razie czego szeroki kąt, a 50mm starcza do wielu zastosowań. To oczywiście wersja niskobudżetowa, pewnie, że marzą mi się eLki... (;

candy 
Maniak
óć

na stronie glownej www.optyczne.pl znajdziesz MNOSTWO testow z przykladowymi zdjeciami z WIELU obiektywow,jak rowniez za i przeciw

a potem tylko wybierasz 3-4 modele,zakladasz watek i pytasz sie ktory wybrac :)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Erytrea napisał/a:
Szanowni posiadacze Canona 450 D!
Chciałabym, abyście w miarę możliwości pochwalili się waszymi zdjęciami z tejże lustrzanki
A konkretnie, to ciekawa jestem jak sprawuje się on z kitem 18-55 IS (właśnie na przykładzie zdjęć) lub z innym obiektywem. Interesują mnie głównie zdjęcia portretowe i krajobrazowe. Czy dobrze zrobię wybierając tego kita, czy może lepiej będzie 17-85?

Erytrea, chyba chodziło Ci o opinie, jak sprawują się obiektywy z 450D. Raczej aparaty nie są ograniczeniem w fotografii amatorskiej, a na jakość obrazków największy wpływ maja obiektywy. Ja na Twoim miejscu na podstawie oglądania zdjęć amatorskich innych forumowiczów, nie dokonywałbym wyboru. Jeżeli zastanawiasz się nad tym, czy kupić 18-55 IS, czy 17-85 IS USM, powinnaś wpierw poczytać odpowiednie wątki, dotyczące tych dwóch szkiełek. Każde z nich ma pewne wady i zalety, których nie znajdziesz u drugiego i wzajemnie. Możesz też poczytać testy, choć z nimi ostrożnie bo szczególnie te sprzed kilku lat, posiadają w podsumowaniach dość subiektywne opinie, np. biorące mocno pod uwage kontekst ówczesnej ceny. Tak jest w wypadku 17-85 IS USM. :wink:

Odpowiedz do tematu